Kármen, Anita

Hídlap

Megint lebukott egy szabálytalankodó horgász

Tilalmi időben, méreten aluli halakat fogott ki és tartott meg egy horgász, akit a Neszmélyi Duna-ágban ellenőriztek a halőrök – számolt be a hétvégi esetről a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ).

A szövetség közösségi oldalán számolt be arról, hogy K. Zoltán három darab 27, 31, illetve 35 centiméteres pontyot fűzött fel egy kötélre. Ezzel több ponton is megsértette a horgászrendet (az új szabályok szerint egy halfajból 2+2 darab megtartható a tilalom lejárta után).

Rendőrségi segítséggel lopás miatt még a helyszínen feljelentették a horgásztársat, a férfi emellett a halászati felügyelőségnél is számíthat pénzbüntetésre és minimum egy éves eltiltásra.

A KEMHESZ vezetősége felszólítja a horgászokat arra, hogy várják meg a tilalmi időszak végét, kövessék a szabályokat és jelentsék a szabálytalankodó társakat.

(Forrás és képek: KEMHESZ)

Advertisements

  • Bódult állapotban vezetett, ötven napra elzárhatják

    Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmények elkövetését és lemond a tárgyalásához való jogáról, úgy őt a bíróság 50 nap elzárásra ítélheti, emellett eltilthatják a járművezetéstől. A piliscsabai férfi bódult állapotban ült a volán mögé.

    Hídlap
  • Néhány órára lezárják a Dobó István úti vasúti átjárót

    Építési munkálatok miatt egy éjszakára lezárják a Dobó István úti átjárót – olvasható az esztergom.hu-n. A munkálatok várhatóan kedd este 20 órától másnap reggel 6 óráig tartanak majd. Így a Dobó utca a Kinizsi Pál utca felől ideiglenesen zsákutává válik.

    Hídlap
Advertisements