Fülöp, Evelin

Hídlap

Korlátozzák az éjszakai szeszes ital vásárlást Esztergomban

„Az ifjúság védelmének előmozdítása, a lakosság egészséges életkörülményeinek pihenéshez és az éjszakai nyugalomhoz való jogának biztosítása céljából május 29-től 22:00 és 6:00 óra között megtiltjuk a boltokban a szeszes ital árusítást” – jelentette be Hernádi Ádám a közösségi oldalán.

Esztergom polgármestere kitért arra is, hogy a tilalom Csutimonostor, Szentanna, Örmény, Királyi város, Víziváros, Bánom, Kovácsi lakótelep, Aranyhegy, Csalamádé, Szenttamás, Libád és Hévíz történelmi városrészeket érinti.

Az esztergom.hu-n megjelent polgármesteri rendelet személyi hatálya kiterjed a szeszes italt is árusító üzletek üzemeltetőire, ugyanakkor nem terjed ki az éttermekre, az üzemanyag töltőállomásokon üzemeltetett üzletekre, valamint az egyéb vendéglátó üzletek üzemeltetőire.

A szeszes ital árusítás szüneteltetéséről az üzemeltetőnek tájékoztatnia kell a vásárlókat: az üzlet bejáratánál, illetve az üzletben is jól látható helyen kell elhelyezni a figyelemfelhívó feliratot.

A rendelet egyébként ITT ÉRHETŐ EL.

(Forrás: esztergom.hu)

(Borítókép: jakarta100bars.com)

Advertisements

  • Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma

    Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3771 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte a koronavirus.gov.hu. Újabb 8 idős beteg hunyt el, így már 499-en vesztetették életüket a koronavírusban.

    Hídlap
  • Többször is ittasan vezetett, börtönbe kerülhet

    Letöltendő börtönbüntetésre ítélhetik azt az esztergomi férfit, akit többször is ittas vezetésen kaptak. Az ügyészség indítványozta, hogy a többszörös visszaeső sofőrt tiltsák el a közügyektől, valamint a járművezetéstől is.

    Hídlap
Advertisements