Fülöp, Evelin

Hídlap

Pénzbüntetést kaphat a rendszámokkal trükköző testvérpár

Az ügyészség indítványa alapján tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre ítélhetik azokat a személyeket, akikkel szemben még egyedi azonosítójel meghamisítása miatt indult ügy. A testvérpár a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A vádirat szerint az esztergomi férfi használatában állt az a személygépkocsi, melyet ideiglenesen kivontak a forgalomból, a hozzá tartozó rendszámot pedig a hatóság bevonta. A vádlott 2019. május 11-e után felszerelt a gépkocsira egy olyan hatósági jelzést, amelyet egy másik személygépkocsira adtak ki.

A férfi testvére, a nő vádlott pedig idén február 1-én a fivérétől kérte kölcsön a már gépkocsihoz tartozó rendszámmal felszerelt autóját. Úgy közlekedett vele Esztergomban, hogy tudta: nem az eredeti rendszám van a járművön.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: dunaujvaros.com)

Advertisements

  • Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma

    Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3771 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölte a koronavirus.gov.hu. Újabb 8 idős beteg hunyt el, így már 499-en vesztetették életüket a koronavírusban.

    Hídlap
  • Többször is ittasan vezetett, börtönbe kerülhet

    Letöltendő börtönbüntetésre ítélhetik azt az esztergomi férfit, akit többször is ittas vezetésen kaptak. Az ügyészség indítványozta, hogy a többszörös visszaeső sofőrt tiltsák el a közügyektől, valamint a járművezetéstől is.

    Hídlap
Advertisements