Árpád

Hídlap

Adventi kiállítás, vásár és gyerekprogramok lesznek Táton

02/12/2018 10:00 - 18:00

Advent első hétvégéjén, december 2-án (vasárnap) 10 és 18 óra között várja az érdeklődőket a táti Kultúrház hagyományos Adventi Vásárjával. Az intézménybe betérőket fényfestés, halk zeneszó, a mézeskalács és forralt bor illata fogadja. A vásárban megtalálhatók lesznek a kézműves termékek, virágkötők alkotásai, adventi díszek, ajándéktárgyak és még sok egyéb
érdekes dolog.

Az első alkalommal megrendezésre kerülő Mézeskalács-ház készítő verseny és kiállítás mellett sokszínű gyermekprogram várja a családokat. (Versenyre jelentkezés november 29-ig.)

10 és 18 óra között a gyerekek kipróbálhatják kézügyességüket a Játszókuckóban, ahol adventi díszeket készíthetnek. A társasjáték bemutató keretében az esztergomi Játékkunyhó hozza el készségfejlesztő társasjátékait.

A konyhában 10-14 óráig mézeskalácsot díszíthetnek, 14-18 óráig pedig a még mindig sláger Szamos Marcipán Gyurmarci foglalkozását tartja Haraszti Andor csokoládémester.

10.30-tól a legkisebbeket a Kerekítő – Mondókás móka foglalkozás várja Renner Andreával. 16 órától pedig a Lóca Együttes tagjai várják a gyerekeket a könyvtárban adventi énekekkel egy koncert keretében.

  • A jéghideg Dunába ugranak Nagymaroson

    2019. január 1-jén, 11 órakor a nagymarosi strand területén évbúcsúztató és újév köszöntő csobbanást tartanak a Dunában. Az esemény a Nagymarosi Önkormányzat támogatásával, orvosi felügyelet mellett zajlik és az eseményen mindenki a saját felelősségére vehet részt.

    Hídlap
  • Megszűnik a Takarék Letkésen

    December 14-től már csak a nagymarosi kirendeltségen vehetik igénybe a letkésiek a Centrál Takarék Szövetkezet szolgáltatásait. A letkési ugyanis megszűnik, az ügyeket a hozzá legközelebb eső településen intézhetik majd.

    Hídlap