Zsuzsanna

Hídlap

Adventi kiállítás, vásár és gyerekprogramok lesznek Táton

02/12/2018 10:00 - 18:00

Advent első hétvégéjén, december 2-án (vasárnap) 10 és 18 óra között várja az érdeklődőket a táti Kultúrház hagyományos Adventi Vásárjával. Az intézménybe betérőket fényfestés, halk zeneszó, a mézeskalács és forralt bor illata fogadja. A vásárban megtalálhatók lesznek a kézműves termékek, virágkötők alkotásai, adventi díszek, ajándéktárgyak és még sok egyéb
érdekes dolog.

Az első alkalommal megrendezésre kerülő Mézeskalács-ház készítő verseny és kiállítás mellett sokszínű gyermekprogram várja a családokat. (Versenyre jelentkezés november 29-ig.)

10 és 18 óra között a gyerekek kipróbálhatják kézügyességüket a Játszókuckóban, ahol adventi díszeket készíthetnek. A társasjáték bemutató keretében az esztergomi Játékkunyhó hozza el készségfejlesztő társasjátékait.

A konyhában 10-14 óráig mézeskalácsot díszíthetnek, 14-18 óráig pedig a még mindig sláger Szamos Marcipán Gyurmarci foglalkozását tartja Haraszti Andor csokoládémester.

10.30-tól a legkisebbeket a Kerekítő – Mondókás móka foglalkozás várja Renner Andreával. 16 órától pedig a Lóca Együttes tagjai várják a gyerekeket a könyvtárban adventi énekekkel egy koncert keretében.

  • Gumiabroncsokkal hordták tele a csolnoki hegyet

    A festői környezetéről is ismert Csolnokon ismeretlen személyek szemétlerakónak használják a Mókus-hegyet. A paplanernyősők és a kirándulók körében népszerű területen nem csak gumiabroncsok, hanem kommunális hulladék is megtalálható. A lakosok az esettel kapcsolatban az interneten fejezték ki véleményüket és remélik, hogy felfedhetik a tettes kilétét.

    Hídlap
  • Földbe tiporta ellenfelét az Esztergom

    Kiütéses győzelemmel küldte haza a Csépe Salgótarjáni SKC csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC alakulata, amely 40:19 arányban múlta felül a nógrádi gárdát. A lehengerlő teljesítményt nyújtó hazaiak a hétvégi sikerükkel megléptek üldözőiktől, egyben megőrizték a tabellán a harmadik helyüket is.

    Hídlap