Dezső

Hídlap

Egy kávé Micivel – A szóvivők című könyv bemutatója az esztergomi könyvtárban

Május 20-án 17 órai kezdettel mutatják be az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban Szabó Gabi: Egy kávé Micivel című interjúkötetét. A helyszínen Bánhidy Vajk moderátor Sipos Jenő MLSZ szívivővel, dr. Borbély Zoltán, völgy ügyészségi és MLSz szóvívővel, dr. Sógor zolt volt BRFK szóvívővel és Szabó Gabi Mici szerzővel beszélget.

Hídlap

Egy kávé Micivel – A szóvivők című könyv bemutatója az esztergomi könyvtárban

Május 20-án 17 órai kezdettel mutatják be az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban Szabó Gabi: Egy kávé Micivel című interjúkötetét. A helyszínen Bánhidy Vajk moderátor Sipos Jenő MLSZ szívivővel, dr. Borbély Zoltán, völgy ügyészségi és MLSz szóvívővel, dr. Sógor zolt volt BRFK szóvívővel és Szabó Gabi Mici szerzővel beszélget.

Hídlap

Lakossági fórum az esztergomi várban

Május 17-én, 18 órától tart lakossági fórumot az Esztergomi Vármúzeum Lovagtermében Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője.

Hídlap

Választási gyűlés Szobon

Május 15-én 18 órai kezdettel tart választási gyűlést Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője és Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese a Szobi József Attila Művelődési Házban, amelyre sok szeretettel várják az érdeklődőket.

Hídlap

Sákovicsné Dömölky Lídia a karvai kultúrházban

Május 15-én, 18 órától a karvai kultúrházban látja vendégül a Hídverő Olimpiai Kör Sákovicsné Dömölki Lídiát, olimpiai bajnok tőrvívót. A találkozón az ötkarikás játékokon négy alkalommal szereplő legenda minden bizonnyal felidézi pályafutásának legszebb pillanatait.

Hídlap

LMP sajtótájékoztató Esztergomban

Május 14-én, 15:00 órakor A zöldpolitika helyben kezdődik címmel tart sajtótájékoztatót az esztergomi Rákóczi téren Vágó Gábor, a Lehet Más a Politika (LMP) EP-listavezetője és Vigh László, az LMP esztergomi önkormányzati képviselője.

Hídlap

Mentők napja a dorogi mentőállomáson

Május 10-én, a Magyar Mentők Napján megnyitja kapuit a dorogi mentőállomás. A munkatársak 10-16 óra között várják azokat az érdeklődőket, akik szeretnének betekintést nyerni a mentődolgozók mindennapjaiba, illetve meg akarják tanulni a szabályos újraélesztést.

Hídlap

Lélekvirágok kiállítás Kesztölcön

Május 9-én, 17 órakor nyitják meg a kesztölci Községi Klubban a Lélekvirágok című kiállítást. A helyszínen megtekinthető alkotások a helyi amatőr művészek termékei, kik évről évre bemutatják fafaragásaikat, festményeiket és rajzaikat a nagyközönségnek.

Hídlap

“Ismerj meg!” Így festünk mi! kiállítás Nyergesújfalun

Május 8-án, 15 órától tekinthető meg a nyergesújfalui Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtárban az intézmény Felnőtt Képzőművész Körének kiállítása. Az érdeklődők a Közösségek Hete keretében bemutatkozó csoport műhelyébe is betekintést nyerhetnek, egyúttal megismerkedhetnek az alkotókkal is.

Hídlap

Huszonhatos hadiemlékkönyv bemutató az esztergomi könyvtárban

Május 6-án 17 órai kezdettel mutatják be a helyismereti sorozat hatodik kötetét, a Huszonhatos hadiemlékkönyvet a Helischer József Városi Könyvtárban. A szerkesztőkkel – Miklós Tamással és dr. Négyesi Lajossal – Sinkó Gyula moderátor beszélget.

Hídlap

Szabó Magda-est az esztergomi könyvtárban

Április 29-én, 17 órakor kezdődik Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész “Abigél titkai – Töredékek az írónő életművéből” című emlékestje a Helischer József Városi Könyvtárban, amelyen Szabó Magda hat regényéből hangzanak el részletek.

Hídlap

A csel – Török kori túszjátszma a vármúzeumban

Április 27-én ismét összecsapnak a magyar és török csapatok az MNM Esztergomi Vármúzeum évadnyitó rendezvényén. Izgalmas csaták, pisztoly-, és ágyúlövések, táncház, Boszorkányverseny és Asszonyrablás is várja az érdeklődőket.

Hídlap

Tatabányai képzőművészek kiállítása Esztergomban

Április 26-án tatabányai képzőművészel emlékkiállítását mutatják be az esztergomi Tár-lak Szalonban. A tárlatot Kövesdi Mónika művészettörténész nyitja meg, közreműködik Maronka Csilla színművész, és Nagy Tamás gitárművész.

Hídlap

Dr. Nemes Tamás az esztergomi könyvtárban

Dr. Nemes Tamás főorvos lesz a Helischer József Városi Könyvtár Köztünk élnek programsorozatának következő vendége. A rendezvény április 15-én, 17 órakor kezdődik, a Pro Urbe-díjas doktorral Sinkó Gyula beszélget.

Hídlap

Húsvétváró játszóház Táton

Április 13-án 15-18 óra között Húsvétváró játszóházat rendez a Táti Kultúrház és Könyvtár. A szervezők az érdeklődőket ügyességi- és sportvetélkedőkkel, tojásfestéssel, kézműves bemutatókkal és kiállítással várják.

Hídlap

Kovács Sándorné Salk Erzsébet kiállítása Táton

Április 12-én 18 órakor nyitják meg a Táti Kultúrház és Könyvtár kiállító termében Kovács Sándorné Salk Erzsébet Gobelin című kiállítását. Az érdeklődők április 26-ig tekinthetik meg a tárlatot.

Hídlap

Költészet napja Párkányban

Április 10-én, szerdán 17:30 órakor kezdődik a Költészet napi ünnepség a Párkányi Városi Könyvtárban. Az érdeklődők a Duruzsoló együttes mellett az Esztergomi Diákszínkör zenés-verses műsorát láthatják.

Hídlap

Hernádi Paula kiállítása Esztergomban

A Babits Mihály Általános Iskola és a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület közösen szervezi meg Hernádi Paula Ferenczy Noémi-díjas zománcművész Tűzvarázs című kiállítását, amelynek megnyitóját április 5-én tartják a Sugár Galériában.

Hídlap

A kommunizmus áldozataira emlékeznek Esztergomban

2019. február 25-én 18 órakor a Sötétkapu mellett található Mindszenty József szobornál emlékeznek meg a kommunizmus áldozatairól.
Az esemény fővédnöke: dr. Völner Pál, államtitkár a térség országgyűlési képviselője. A szervezők arra kérik a megemlékezőket, hogy lehetőség szerint hozzanak magukkal mécsest vagy gyertyát.

Hídlap

Karátson Gábor kiállítása Esztergomban

Február 19-én, kedden 17 órakor nyitják meg Karátson Gábor Kossuth- és Munkácsy-díjas író, festőművész kiállítását a Kákonyi Asztrik Kortárs Galériában. A vendégeket Szánthó Gellért, a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium igazgatója és Keppel Dániel, a galéria művészeti vezetője köszönti. A Máté és Lukács evangéliuma elnevezésű tárlatot Seres Ferenc mérnöktanár nyitja meg.

Hídlap

Nyáry Éva festményeiből nyílik kiállítás Párkányban

A Párkányi Városi Múzeum szeretettel hívja az érdeklődőket február 15-én (péntek) 16 órára Nyáry Éva a Magyar Művészeti Akadémia tagja, a Párizsi Grand Palais örökös tagja, a Köztársasági Érdemrend Aranykeresztjével kitüntetett, nívódíjas festőművész Világhíres operák című kiállításának ünnepélyes megnyitójára.

Hídlap
<< 2019 máj >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Advertisements