Valter

Hídlap

Blues Fesztivál Lábatlanon

Július 19-20-án, immár tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Lábatlani Blues Fesztivált a Gereday Kertben. Július 19-én színpadra lép többek között a Megasztárból ismert Gál Csaba Boogie HWY61 nevű zenekara. A változatos koncertsorozatot Ferenczi György és a Rackajam szereplése zárja.

Hídlap

Blues Fesztivál Lábatlanon

Július 19-20-án, immár tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Lábatlani Blues Fesztivált a Gereday Kertben. Július 19-én színpadra lép többek között a Megasztárból ismert Gál Csaba Boogie HWY61 nevű zenekara. A változatos koncertsorozatot Ferenczi György és a Rackajam szereplése zárja.

Hídlap

Have No Clue és Headstock koncert a Kacsában

Július 13-án, a dorogi Kacsa kocsmában csap össze a térség két legtermékenyebb pop-punk zenekara, a Have No Clue és a Headstock. A “Gálaest” 20 órakor kezdődik, a belépő mindössze kétszáz forint, a fémpénzes ajánlatért cserébe pedig ízig vérig minőségi számokkal rukkolnak elő a bandák.

Hídlap

Tokodi falunapok

Július 12-én, 17 órakor nyitják meg az Alkotóházban Robotka Imre kiállítását, amellyel hivatalosan is elkezdődik a háromnapos falunapi rendezvény. Július 13-én reggeltől kispályás focitornát rendeznek, délután fellép többek között MC Hawer és a Teknő, valamint Tóth Andi és Szabó Ádám. Július 14-én 15 órától mazsorett fesztivál lesz.

Hídlap

Levendula szedd magad! akció Kesztölcön

Július 7-én vasárnap, délelőtt 9-12 óra között szedd magad akcióra várják az érdeklődőket a Pálos Gyógynövénykertbe. Bárki hazavihet egy csokor levendulát ingyen a Pilis hegy lábánál fekvő kertből, ugyanakkor arra kérik a résztvevőket, hogy vigyenek magukkal metszőollót.

Hídlap

Pincefalu Fesztivált rendeznek Piliscséven

Július 5-én és 6-án rendezik meg a Piliscsévi Pincefesztivált, amelynek keretében újra élettel telik meg a pincesor. A helyi gazdák beavatják az érdeklődőket a borkultúrába, fellép a KFT zenekar és további változatos programokkal várják az érdeklődőket.

Hídlap

VW&Konszern Beach Találkozó az Öböl Music Beachen

Július 5-7 között, immár harmadik alkalommal rendezik meg az Öböl Music Beachen a VW&Konszern Beach Találkozót. Magyarország egyik legcsodálatosabb vízpartján három napon keresztül a bulizásé lesz a főszerep, a járműszemle mellett pedig parti és vizes programokat is szerveznek. (Fotó: Risenation)

Hídlap

Epölre látogat a Magyar Színészválogatott

Június 29-én, az Epöli Búcsú alkalmából barátságos labdarúgó mérkőzést vív a helyi öregfiúk csapata a Magyar Színészválogatottal. A 16 órakor kezdődő párharc félidejében 11-es rúgó versenyt is szerveznek. Az esti órákban pedig a Szalay Band utcabálra várja az érdeklődőket.

Hídlap

Harmonie Omnigamme térzenei koncert az esztergomi bazilikánál

Június 26-én a Musik-Land Utazási Iroda szervezésében az esztergomi bazilikánál lép fel a kanadai Harmonie Omnigamme. A tengerentúli zenekar a 11:30-kor kezdődő koncertjén a Bohemian Rhapsody és a John Lennon szerzeménye, az Imagine is felcsendül.

Hídlap

Nemzetközi Jóga Nap Esztergomban

Június 21-én 17 órai kezdettel rendezi meg az Indiai Nagykövetség és a polgármesteri hivatal az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskolában a V. Nemzetközi Jóga Napot. Az ingyenes rendezvény célja, hogy felhívják az emberek figyelmét a tudatos egészséges életmódra. A belépés ingyenes.

Hídlap

Bajor Ágost kiállítás a Vármúzeumban

Június 21-én 18 órakor Bajor Ágost esztergomi festő magángyűjteményben lévő alkotásaiból nyílik kiállítás az MNM Esztergomi Vármúzeumában. A tárlatot első körben július 10-ig, majd két hetes kihagyást követően július 24 és augusztus 20 között tekinthetik meg az érdeklődők.

Hídlap

Mátyás király várai kiállítás Párkányban

Június 20-án 16 órai kezdettel nyitják meg a Párkányi Városi Múzeumban a Mátyás király várai című kiállítást. Az augusztus 15-ig látható tárlaton többek között harci eszközök, makettek bemutatásával, virtuális rekonstrukciókkal idézk fel a XV. század várépítészetét és hadtörténetét.

Hídlap

Fessünk fedőre az Esztergomi Dzsámiban

Június 16-án vasárnap, az Esztergomi Dzsámiban látható fedős kiállítás zárónapján Martus Éva képzőművész vezetésével ismerkedhetünk meg a fedőfestés mesterségével. A foglalkozás 15 órakor kezdődik, a részvételi díj egységesen 700 forint.

Hídlap

Máriahalmi Nyárindító Piknik

Június 15-én, szombaton 20 órakor az RHS DJ Team retro discojával kezdődik el az idei Máriahalmi Nyárindító Piknik. Másnap, június 16-án III. Térségi Főzőversenyt rendezik meg, a fortyogó üstök mellett pedig családi programokkal várják az érdeklődőket. A máriahalmi önkormányzat és a Máriahalmi Faluvédő Egyesület rendezvényére ingyenes a belépés.

Hídlap

Folyóirat bemutató az esztergomi könyvtárban

Június 11-én, 17 órai közdettel mutatja be a Kertstok Károly Művészeti Alapítvány és a Helischer József Városi Könyvtár az Art Limes folyóirat 2018/2. és 2018/3., Képzőművészek Esztergomban a XIX-XX. században című számait az esztergomi könyvtárban.

Hídlap

Viczián Ottó Jászai Mari-díjas színész az esztergomi könyvtárban

Június 3-án, 17 órától a Helischer József Városi Könyvtár vendége lesz Viczián Ottó Jászai Mari-díjas színész. A Könyvtári beszélgetések programsorozat keretében a Madách Színház és a Soproni Petőfi Színház örökös tagjával Bánhidy Vajk beszélget majd.

Hídlap

Parkavató és napóra átadóünnepség Táton

Május 30-án, csütörtökön 17 órakor avatják fel a táti Római Parkban a Rét utcai játszóteret. Az ünnepségen Turi Lajos polgármester adja át a létesítményt, majd a napóra létrejöttét és működését Szíjártó Lajos ismerteti. Közreműködik a Táti Férfikórus.

Hídlap

Kórháztörténeti előadás a Szent Adalbert Központban

Május 29-én szerdán 18 órakor kezdődik az Esztergom kórháztörténete a kezdetektől napjainkig című előadás a Szent Adalbert Központban. Az Esztergom és környéke kincsei programsorozat 68. rendezvényén dr. Osvai László főorvos számtalan helytörténeti érdekességgel várja az érdeklődőket.

Hídlap

Gyermeknapi bábelőadás Esztergomban

Május 25-én szombaton 16 órától az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola tornatermében jótékonysági gyermeknapi bábjátékot ad elő a 29 éve sikeresen működő MárkusZínház. Az égig érő fa című előadás ingyenesen megtekinthető, a szervezők az adományokat köszönettel elfogadják.

Hídlap

Egy kávé Micivel – A szóvivők című könyv bemutatója az esztergomi könyvtárban

Május 20-án 17 órai kezdettel mutatják be az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban Szabó Gabi: Egy kávé Micivel című interjúkötetét. A helyszínen Bánhidy Vajk moderátor Sipos Jenő MLSZ szívivővel, dr. Borbély Zoltán, völgy ügyészségi és MLSz szóvívővel, dr. Sógor zolt volt BRFK szóvívővel és Szabó Gabi Mici szerzővel beszélget.

Hídlap

Lakossági fórum az esztergomi várban

Május 17-én, 18 órától tart lakossági fórumot az Esztergomi Vármúzeum Lovagtermében Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője.

Hídlap
<< 2019 Júl >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Advertisements