Zsófia

Hídlap

A Kárpát-medence ezer csodája című könyv bemutatója Esztergomban

Szeptember 16-án, 17 órakor az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban mutatják be Kaiser Ottó: A Kárpát-medence ezer csodája című könyvet. A rendezvény vendége lesz a kötet szerzője, Kaiser Ottó fotóművész és Bánhidy Vajk a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet (KOSZISZ) igazgatója, akikkel Sinkó Gyula beszélget majd.

Hídlap

A Kárpát-medence ezer csodája című könyv bemutatója Esztergomban

Szeptember 16-án, 17 órakor az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban mutatják be Kaiser Ottó: A Kárpát-medence ezer csodája című könyvet. A rendezvény vendége lesz a kötet szerzője, Kaiser Ottó fotóművész és Bánhidy Vajk a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet (KOSZISZ) igazgatója, akikkel Sinkó Gyula beszélget majd.

Hídlap

III. Esztergom-kertvárosi Borock Fesztivál a Szalézi lakótelepen

Szeptember 13-14-én rendezik meg a III. Esztergom-kertvárosi Borock Fesztivált a Szalézi lakótelep sportpályáján. Pénteken a Drappsapka, a Twins and The Crazy Dogs, Horányi Juli-Iván Szandra duó, a Dolly Plusssz és a Szalai Band lép fel. Másnap Varga Miklóst a Kormorán Memory Bandet és a KFT-t köszönthetjük Esztergom-Kertvárosban.

Hídlap

Moesko Péter könyvbemutatója a Kaleidoszkóp Házban

Szeptember 12-én, csütörtökön 18 órai kezdettel mutatják be Moesko Péter: Megyünk haza című kötetét az esztergomi Kaleidoszkóp Házban. A szerző neve ismerősen csenghet a városban, ugyanis a Dobó Katalin Gimnáziumban érettségizett. A szerzőt egykori tanára, Paál Anikó kérdezi majd a könyvről.

Hídlap

Szüreti Mulatság Muzslán

Augusztus 31-én, 13:30-kor felvonulással kezdődik el a muzslai szüreti mulatság. A felvidéki településen 15:30-kor tartják az ünnepélyes megnyitót, majd felavatják a szabadtéri színpadot. A délután folyamán fellépnek a helyi óvodások és iskolások, a Gyöngyvirág asszonykórus, a Dallos éneklőcsoport, köbölkúti és nyergesújfalui hagyományőrzők is. A hangulatért Oszvald Marika és az Abbba Slovakia felel majd.

Hídlap

26. Székely Kupa Kismaroson

Augusztus 31-én és szeptember 1-én rendezik meg Kismaroson a 26. Székely Kupát, melyen Balatonfenyves, Balatonföldvár, Kismaros és Zetelaka csapatai mérkőznek meg egymással. A nyitónapon a Váci Ifjúsági Fúvószenekar térzenei koncertjének keretein belül elhangzik a székely és a magyar himnuszok, majd Neubauer Rudolf polgármester megnyitja a tornát. Szeptember 1-én 12:30-kor játszák a döntőt.

Hídlap

Bajor városa könyvbemutató Esztergomban

Augusztus 30-án, 17 órakor mutatják be az MNM Esztergomi Vármúzeumában Bajor városa – Bajor Ágost és Esztergom című könyvét. Romanek Etelka polgármester asszony köszöntője után dr. prof. Prokopp Mária méltatja a művet, majd a szerzők mutatják be a könyvet. Közreműködik Wurlitzeren közreműködik Rózsár Brigitta, a Malom Művészeti Műhely zenésze.

Hídlap

Szent István nap és az Új Kenyér Ünnepe Sárisápon

Augusztus 18-án 14:30-kor lovaskocsis felvonulással kezdődnek el a sárisápi Szent István napok. Az ünnepi műsor keretében adják át Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke a Megyezászlót, majd megszentelik az új kenyeret. Kellemes perceket ígér a Five Live acapella koncertje, majd utcabál lesz a Szalai Banddel. Augusztus 19-én 15 órakor megnyitják a helytörténeti kiállítást, majd a bográcsparti után helyi csoportok lépnek fel.

Hídlap

Könnyű Nyáresti Muzsika a dorogi Zenepavilonban

Augusztus 18-án, 18 órai kezdettel nyáresti koncertet ad a Dorogi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bányász Zenekar a dorogi Zenepavilonban. Az alapításának 130. évfordulóját idén ünneplő együttes ezúttal is minőségi zenével várja az érdeklődőket. A zenészek bebizonyítják, hogy a fúvószene a 21. században kibontakozott új stílusok mellett is megállja a helyét.

Hídlap

VIII. E S Z T Ö R – Esztergomi Történelmi Napok

Augusztus 17-19 között rendezi meg az MNM Esztergomi Vármúzeuma a VIII. ESZTÖR Esztergomi Történelmi Fesztivált. ahol augusztus 17. és 19. között rengeteg színes történelmi programmal, hagyományőrzőkkel, kézművesekkel és különleges programokkal várjuk a látogatókat. A győztes csatából hazaérkező királyi sereg tiszteletére háromnapos ünnepen vehetnek részt az érdeklődők. A programokról további információk itt érhetők el.

Hídlap

Családi nap a verőcei strandon

Augusztus 11-én családi napot rendeznek a verőcei strandon. A programok reggel 9 órakor kezdődnek Erdős Ági hatha jógájával, majd gyümölcs cserét hirdetnek, melyben a parton összegyűjtött üvegdarabokat a Verőcéért Alapítvány becseréli gyümölcsre. A Magyar Népzene Színház előadást tart a gyermekeknek, akik motorcsónakra is szállhatnak, és kézműveskedhetnek is. A programokat Charlie koncert zárja majd.

Hídlap

Csillaghullás fesztivál Kesztölcön

Augusztus 10-én, 15 órakor kezdődik el a Csillaghullás Fesztivál Kesztölcön. Az Erdészház Turistaszálló udvarán kesztölci borokat, helyi kolbászt és igazi ínyencségként a lívánkit is megkóstolhatjuk. 17:30-tól Marek Viktor történész, Pető Zsuzsa régész és Hollerné Racskó Erzsébet kesztölci érdekességeket ismertetnek majd. Este fellép Szalkay Dávid és a Jazzformers, SantovSKA és Don.öcs is.

Hídlap

Garammenti Nyitott Pincék Garamkövesden

Augusztus 9-10-én rendezik meg a felvidéki Garamkövesden (Kamenica nad Hronom) a Garammenti Nyitott Pincék nevű rendezvényt. A belépés ingyenes, viszont a kóstoláshoz kóstolócsomagok válthatók. Tíz pince, különleges hangulat, szombat este pedig utcabál várja a borkultúra iránt érdeklődőket. Szombaton az esztergomi vasútállomásró 14:15 és 16:15-kor fesztiválbusz indul a helyszínre, amely 21:45-kor indul vissza a városba.

Hídlap

Anyatejes világnapi ünnepség Dorogon

Július 30-án, 16 órai kezdettel tartja anyatejes világnapi ünnepségét a Dorogi Védőnői Szolgálat. A délután folyamán kötetlen beszélgetésre várják a 0-6 év közötti gondozottjaikat és családjaikat. A kötetlen beszélgetés mellett szórakoztató gyermekműsorral és városnéző kisvonattal kedveskednek a résztvevőknek.

Hídlap

Piknik mozi a lábatlani Gerenday-kertben

Július 27-én ingyenes piknik mozival várják az érdeklődőket a lábatlani Gerenday-kertben. Az önkormányzat támogatásával 18 órától fogadják a vendégeket, a Bohém Rapszódia című filmet pedig 21 órától vetítik. A résztvevőknek csak ételt és plédet kell magukkal vinniük, a jó hangulatot pedig a szervezők biztosítják.

Hídlap

Múltidéző tárlatvezetés a Vármúzeumban

Július 27-én 11 órától múltidéző tárlatvezetésen vehetünk részt az MNM Esztergomi Vármúzeumában. A programon a vár udvarhölgye vagy lovagja korhű öltözékben vezeti végig vendégeiket a termeken és visszakalauzolják az érdeklődőket a középkor világába. A jegyárral kapcsolatban a kapcsolat@mnmvarmuzeuma.hu címen lehet érdeklődni, regisztrálni pedig itt lehet.

Hídlap

Blues Fesztivál Lábatlanon

Július 19-20-án, immár tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Lábatlani Blues Fesztivált a Gereday Kertben. Július 19-én színpadra lép többek között a Megasztárból ismert Gál Csaba Boogie HWY61 nevű zenekara. A változatos koncertsorozatot Ferenczi György és a Rackajam szereplése zárja.

Hídlap

Have No Clue és Headstock koncert a Kacsában

Július 13-án, a dorogi Kacsa kocsmában csap össze a térség két legtermékenyebb pop-punk zenekara, a Have No Clue és a Headstock. A “Gálaest” 20 órakor kezdődik, a belépő mindössze kétszáz forint, a fémpénzes ajánlatért cserébe pedig ízig vérig minőségi számokkal rukkolnak elő a bandák.

Hídlap

Tokodi falunapok

Július 12-én, 17 órakor nyitják meg az Alkotóházban Robotka Imre kiállítását, amellyel hivatalosan is elkezdődik a háromnapos falunapi rendezvény. Július 13-én reggeltől kispályás focitornát rendeznek, délután fellép többek között MC Hawer és a Teknő, valamint Tóth Andi és Szabó Ádám. Július 14-én 15 órától mazsorett fesztivál lesz.

Hídlap

Levendula szedd magad! akció Kesztölcön

Július 7-én vasárnap, délelőtt 9-12 óra között szedd magad akcióra várják az érdeklődőket a Pálos Gyógynövénykertbe. Bárki hazavihet egy csokor levendulát ingyen a Pilis hegy lábánál fekvő kertből, ugyanakkor arra kérik a résztvevőket, hogy vigyenek magukkal metszőollót.

Hídlap

Pincefalu Fesztivált rendeznek Piliscséven

Július 5-én és 6-án rendezik meg a Piliscsévi Pincefesztivált, amelynek keretében újra élettel telik meg a pincesor. A helyi gazdák beavatják az érdeklődőket a borkultúrába, fellép a KFT zenekar és további változatos programokkal várják az érdeklődőket.

Hídlap
<< 2019 Sze >>
hkscpsv
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Advertisements