Előd

Hídlap

Az Éjszakában mi hordozzuk a Fényt című könyv bemutatója Dorogon

Október 24-én, 17 órakor mutatják be a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtárban Szabó-Berghauer Zoltán (az intézmény vezetője): Az Éjszakában mi hordozzuk a Fényt című könyvét. A Hám Kálmán életét taglaló kötetről Cs. Szabó Sándor csolnoki író beszélget majd a szerzővel.

Hídlap

Az Éjszakában mi hordozzuk a Fényt című könyv bemutatója Dorogon

Október 24-én, 17 órakor mutatják be a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtárban Szabó-Berghauer Zoltán (az intézmény vezetője): Az Éjszakában mi hordozzuk a Fényt című könyvét. A Hám Kálmán életét taglaló kötetről Cs. Szabó Sándor csolnoki író beszélget majd a szerzővel.

Hídlap

Pézsa Tibor az esztergomi könyvtárban

Október 21-én hétfőn Pézsa Tibor, olimpiai és világbajnok vívó látogat az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárba. A Köztünk élnek programsorozat vendégével Sinkó Gyula moderátor beszélget majd a sportsikereiről és többek között esztergomi kötődéséről is. A belépés ingyenes.

Hídlap

Altsteiner Blaskapelle gálakoncert Táton

Október 20-án, 17 órai kezdettel tartja őszi gálakoncertjét a táti kultúrházban az Altsteiner Blaskapelle. A cseh-morva fúvószenét játszó és ezzel a térségünkben egyedülállónak számító együttes koncertjén énekesként Mirk Tamás és Peller Zoltán. A belépés ingyenes.

Hídlap

World Shift című kiállítás a Dzsámi Múzeumban

Október 5-én, 17 órakor nyitják meg az esztergomi Dzsámi Múzeumban Hupján Attila: Kizökkent valóság – World Shift című kiállítását. A rendezvényen közreműködik Szél Ágnes fotóművész-építész. A megnyitó alkalmával az intézmény meghosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat, az eseményre a belépés ingyenes. A tárlat 2019. november 30-ig tekinthető meg hétfő kivételével minden nap 10 és 17 óra között.

Hídlap

Vezetett túra Tokodaltáróról a Nagy-Getére

Az Országos Könyvtári Napok keretében október 5-én Palla Zsolt vezetésével Gete-túrára várják az érdeklődőket. A gyülekező reggel 8 órakor lesz a tokodaltárói Bányász Kultúrotthonnál. Érdemes részt venni az ingyenes túrán, hiszen a pazar kilátás mellett remek élményekben lehet részünk.

Hídlap

Szüreti felvonulás Szokolyán

Október 5-én 13 órai közdettel szüreti felvonulást tartanak Szokolyán melyre szeretetettel várnak mindenkit, akik szeretnének részt venni egy vidám, táncos, hagyományőrző rendezvényen. A menet útvonala: óvoda-Malom tér-Kisvasút Riezner megálló-Kolozsvári utcai patak híd.

Hídlap

Szüreti Vigasságok Csolnokon

Szeptember 28-án, a Csolnoki Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében szüreti vigasságokat rendeznek Csolnokon. A szüreti felvonulás résztvevői 15 órakor a Szénbányászok útjától indulnak majd el és a Mélyúti pincékhez vonulnak, ahol az Alte Kameraden zenekar közreműködésével szüreti mulatozás veszi kezdetét.

Hídlap

XII. Tökvilág Fesztivál Zebegényben

Szeptember 28-án, immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Zebegényi Tökvilág Fesztivált. Az egész napos kavalkád 11 órától 19 óráig programok sorával, koncertekkel, kézműves foglakozásokkal és tökből készült ételekkel várja az érdeklődőket. A rendezvényről bővebb információ a zebegeny.hu-n olvasható.

Hídlap

Régi idők hangszerei kiállítás Párkányban

Szeptember 25-én, 16 órakor nyitják meg a Párkányi Városi Múzeumban a Régi idők hangszerei elnevezésű kiállítást, melyen kuriozóumnak számító hangszereket tekinthetünk meg. A zene világnapja alkalmából szervezett tárlatot Mihály György zenetanár hangszergyűjtő nyitja meg. Közreműködik a tárogatón játszó Vecserka Péter.

Hídlap

A Kárpát-medence ezer csodája című könyv bemutatója Esztergomban

Szeptember 16-án, 17 órakor az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban mutatják be Kaiser Ottó: A Kárpát-medence ezer csodája című könyvet. A rendezvény vendége lesz a kötet szerzője, Kaiser Ottó fotóművész és Bánhidy Vajk a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet (KOSZISZ) igazgatója, akikkel Sinkó Gyula beszélget majd.

Hídlap

III. Esztergom-kertvárosi Borock Fesztivál a Szalézi lakótelepen

Szeptember 13-14-én rendezik meg a III. Esztergom-kertvárosi Borock Fesztivált a Szalézi lakótelep sportpályáján. Pénteken a Drappsapka, a Twins and The Crazy Dogs, Horányi Juli-Iván Szandra duó, a Dolly Plusssz és a Szalai Band lép fel. Másnap Varga Miklóst a Kormorán Memory Bandet és a KFT-t köszönthetjük Esztergom-Kertvárosban.

Hídlap

Moesko Péter könyvbemutatója a Kaleidoszkóp Házban

Szeptember 12-én, csütörtökön 18 órai kezdettel mutatják be Moesko Péter: Megyünk haza című kötetét az esztergomi Kaleidoszkóp Házban. A szerző neve ismerősen csenghet a városban, ugyanis a Dobó Katalin Gimnáziumban érettségizett. A szerzőt egykori tanára, Paál Anikó kérdezi majd a könyvről.

Hídlap

Szüreti Mulatság Muzslán

Augusztus 31-én, 13:30-kor felvonulással kezdődik el a muzslai szüreti mulatság. A felvidéki településen 15:30-kor tartják az ünnepélyes megnyitót, majd felavatják a szabadtéri színpadot. A délután folyamán fellépnek a helyi óvodások és iskolások, a Gyöngyvirág asszonykórus, a Dallos éneklőcsoport, köbölkúti és nyergesújfalui hagyományőrzők is. A hangulatért Oszvald Marika és az Abbba Slovakia felel majd.

Hídlap

26. Székely Kupa Kismaroson

Augusztus 31-én és szeptember 1-én rendezik meg Kismaroson a 26. Székely Kupát, melyen Balatonfenyves, Balatonföldvár, Kismaros és Zetelaka csapatai mérkőznek meg egymással. A nyitónapon a Váci Ifjúsági Fúvószenekar térzenei koncertjének keretein belül elhangzik a székely és a magyar himnuszok, majd Neubauer Rudolf polgármester megnyitja a tornát. Szeptember 1-én 12:30-kor játszák a döntőt.

Hídlap

Bajor városa könyvbemutató Esztergomban

Augusztus 30-án, 17 órakor mutatják be az MNM Esztergomi Vármúzeumában Bajor városa – Bajor Ágost és Esztergom című könyvét. Romanek Etelka polgármester asszony köszöntője után dr. prof. Prokopp Mária méltatja a művet, majd a szerzők mutatják be a könyvet. Közreműködik Wurlitzeren közreműködik Rózsár Brigitta, a Malom Művészeti Műhely zenésze.

Hídlap

Szent István nap és az Új Kenyér Ünnepe Sárisápon

Augusztus 18-án 14:30-kor lovaskocsis felvonulással kezdődnek el a sárisápi Szent István napok. Az ünnepi műsor keretében adják át Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke a Megyezászlót, majd megszentelik az új kenyeret. Kellemes perceket ígér a Five Live acapella koncertje, majd utcabál lesz a Szalai Banddel. Augusztus 19-én 15 órakor megnyitják a helytörténeti kiállítást, majd a bográcsparti után helyi csoportok lépnek fel.

Hídlap

Könnyű Nyáresti Muzsika a dorogi Zenepavilonban

Augusztus 18-án, 18 órai kezdettel nyáresti koncertet ad a Dorogi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bányász Zenekar a dorogi Zenepavilonban. Az alapításának 130. évfordulóját idén ünneplő együttes ezúttal is minőségi zenével várja az érdeklődőket. A zenészek bebizonyítják, hogy a fúvószene a 21. században kibontakozott új stílusok mellett is megállja a helyét.

Hídlap

VIII. E S Z T Ö R – Esztergomi Történelmi Napok

Augusztus 17-19 között rendezi meg az MNM Esztergomi Vármúzeuma a VIII. ESZTÖR Esztergomi Történelmi Fesztivált. ahol augusztus 17. és 19. között rengeteg színes történelmi programmal, hagyományőrzőkkel, kézművesekkel és különleges programokkal várjuk a látogatókat. A győztes csatából hazaérkező királyi sereg tiszteletére háromnapos ünnepen vehetnek részt az érdeklődők. A programokról további információk itt érhetők el.

Hídlap

Családi nap a verőcei strandon

Augusztus 11-én családi napot rendeznek a verőcei strandon. A programok reggel 9 órakor kezdődnek Erdős Ági hatha jógájával, majd gyümölcs cserét hirdetnek, melyben a parton összegyűjtött üvegdarabokat a Verőcéért Alapítvány becseréli gyümölcsre. A Magyar Népzene Színház előadást tart a gyermekeknek, akik motorcsónakra is szállhatnak, és kézműveskedhetnek is. A programokat Charlie koncert zárja majd.

Hídlap

Csillaghullás fesztivál Kesztölcön

Augusztus 10-én, 15 órakor kezdődik el a Csillaghullás Fesztivál Kesztölcön. Az Erdészház Turistaszálló udvarán kesztölci borokat, helyi kolbászt és igazi ínyencségként a lívánkit is megkóstolhatjuk. 17:30-tól Marek Viktor történész, Pető Zsuzsa régész és Hollerné Racskó Erzsébet kesztölci érdekességeket ismertetnek majd. Este fellép Szalkay Dávid és a Jazzformers, SantovSKA és Don.öcs is.

Hídlap
<< 2019 máj >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Advertisements