Timót

Hídlap

Író-olvasó találkozó Závada Pállal Dorogon

Január 30-án, 17 órától a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtárban vendégeskedik Závada Pál. A Kossuth- és József Attila-díjas magyar író, szerkesztő, szociológus beszélgetőpartnere Bombitz Attila kritikus, irodalomtörténész lesz. A belépés ingyenes.

Hídlap

Író-olvasó találkozó Závada Pállal Dorogon

Január 30-án, 17 órától a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtárban vendégeskedik Závada Pál. A Kossuth- és József Attila-díjas magyar író, szerkesztő, szociológus beszélgetőpartnere Bombitz Attila kritikus, irodalomtörténész lesz. A belépés ingyenes.

Hídlap

Dr. Teleki Balázs az esztergomi könyvtárban

Dr. Teleki Balázs főorvos lesz az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár Köztünk élnek programsorozatának következő vendége. A január 27-i rendezvényen Sinkó Gyula beszélget majd a meghívott vendéggel. A belépés ingyenes.

Hídlap

Világjárók klubja: Costa Rica előadás Verőcén

Január 24-én, pénteken 19 órától Világjárók klubja: Costa Rica címmel tart előadást Magyarkúti Gergely Verőce művelődési házában. Az ingyenes rendezvényen többek között arról is szó lesz, hogy mi közünk lehet a távoli országhoz, illetve megtudhatjuk, hogy tényleg ott legboldogabbak-e az emberek.

Hídlap

Szobacsoda című előadás Esztergomban

Január 18-án 15 órakor kezdődik az Esztergomi Művelődési Házban a Magyarországi Nemzetiségek Színházi Társulatának Szobacsoda című előadása. A magyar nyelven játszódó, anyanyelvű dalokkal tarkított zenés mesejátékot ét öées kortól ajánlják. További információk itt érhetők el.

Hídlap

Dr. Négyesi Lajos hadtörténész előadása a doni katasztrófáról

A doni katasztrófáról tart előadást január 16-án, csütörtökön az esztergomi Laskai Osvát Antikváriumban dr. Négyesi Lajos. A hadtörtnész nemrég járt a Don-kanyarban található síroknál, így személyes tapasztalatokkal rendelkezik az egykori csatamezővel és hadisírokkal kapcsolatban. Az ingyenes előadás 18 órakor kezdődik.

Hídlap

XXI. századi oktatásról szóló előadás Dorogon

Január 16-án, 17 órai kezdettel Tari Annamária pszichoanalitikus tart előadást a Dorogi József Attila Művelődési Házban XXI. századi oktatás – online diákok, offline pedagógusok címmel. Az ingyenes rendezvényt a nevével ellentétben nem csak a tanári pálya képviselői látogathatják. Érdemes időben érkezni, hiszen hamar elfogynak a helyek.

Hídlap

Müller Péter: Az élet művészete előadás Szobon

Január 11-én, szombaton 17 órakor kezdődik Müller Péter Kossuth- és József Attila-díjas író Az élet művészete című előadása a Szobi József Attila Művelődési Házban. A jegyekkel és magával az eseménnyel kapcsolatban bővebb tájékoztató itt érhető el.

Hídlap

Zeneiskolai évindító hangverseny Nyergesújfalun

Január 9-én 16 órakor kezdődik a nyergesújfalui Szabolcsi Bence Zeneiskola művésztanárainak évindító hangversenye a Kernstok Galériában. Az ingyenes koncerten újévi köszöntőt mond Mihelik Magdolna polgármester.

Hídlap

Kaposi Endre emlékkiállítás Esztergomban

Január 7-én 17 órakor nyitják meg a Kaposi Endre emlékkiállítást az esztergomi Tár-Lak Szalonban. A tárlaton Szentessy László grafikusművész köszönti az érdeklődőket, majd ismerteti a tárlaton látható kollázsokat. A kiállítás január 18-ig tekinthető meg.

Hídlap

Bejgli égető futókirándulás a Pilisben

December 29-én futókirándulást szervez a Dorogi Futókör SE. A túra útvonala a kesztölci Pálos Gyógynövénykerttől indul, majd a résztvevők Pilis-nyereg-Simon halála-Pilis-tető-László kúpja-Pilis keresztje-Klastrompuszta érintésével térnek oda vissza. A terv szerint az emelkedőkön gyalogonak, a lejtőkön, sík terepen kényelmesen futnak majd. Részletek itt.

Hídlap

Csocsóbajnokság Szobon

December 28-án Gigászok csatája címmel csocsó bajnokságot rendeznek a szobi Neti sörözőben. A szervezők szándéka szerint minden egyes találkozót 11 labdával vívnak majd, így egy találkozó sem végződhet döntetlenre majd. A nevezési díjat a dobogósok között fogják szétosztani. További információk itt.

Hídlap

Téli vezetett túra Bajnán

A Bajnai Természetjáró és Szabadidő Egyesület szeretettel meghív minden mozogni vágyót egy könnyű kirándulásra. A december 28-i, hét kilométeres túra 13 órakor az iskola elől indul és a Szent Donát háznál lesz a vége, ahol a Csima Hagyományörző Egyesület műsorral készül. A célban tábortüzet is gyújtanak, az átfázott túrázók legnagyobb örömére.

Hídlap

Karácsonyi örömzene Szirtes Edina Mókussal és barátaival Verőcén

December 21-én 18:30-tól karácsonyi örömzenélésre invitál mindenkit Szirtes Edina Mókus és barátai a Verőcén található Forrás Irodalmi Kávézó és Könyvesboltba. A magyar könnyűzene egyik legsokoldalúbb énekesnője és társai felejthetetlen perceket ígérnek a résztvevőknek.

Hídlap

Kardos-Horváth János (Kaukázus) szerzői estje Esztergomban

December 20-án, idén már harmadjára lép fel Kardos-Horváth János, a Kaukázus frontembere az esztergomi Kaleidoszkóp Házban. A 21 órakor kezdődő szerzői esten az előadó a Földlakó 2.0 című saját könyvéből is idéz majd. A koncertet az NKA Hangfoglaló programja támogatja, melyre a belépés háromszáz forint.

Hídlap

Koczó József könyvbemutatója Párkányban

December 18-án 16 órai kezdettel mutatják be a Párkányi Városi Múzeumban Koczó József: Vízimalmok az Alsó-Ipoly-völgyben című könyvét. A perőcsényi születési pedagógus, lelkes helytörténeti kutató, eddig már húsz kötete jelent meg. Érdemes lesz ellátogatni az előadásra, hiszen számtalan érdekességet hallhatunk majd.

Hídlap

Kutatódélután a Sátorkőpusztai-kristálybarlangban

December 15-én 10 órától újabb kutatónapot tartanak a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) barlangászai a Sátorkőpusztai-kristálybarlangban. Szívesen látják azokat, akik szívesen segítenének a nagyteremben felhalmozott törmelék kideponálásában, eközben pedig számtalan érdekességet is megtudhatnak a képződményekkel kapcsolatban. Bővebb információ itt érhető el.

Hídlap

Szent Luca-napi karácsonyi vásár Párkányban

December 15-án kultúrműsorral, karácsonyi káposztaleves-kóstolóval egybekötött Szent Luca-napi vásárt tartanak a párkányi sétálóutcán. A vásári forgatagban bemutatkoznak a város és a régió kézművesei, akik karácsonyi dekorációkkal, egyedi termékekkel és frissítőkkel várják a látogatókat. 14-16 óra között aki betér a városi adventi könyvtárba, az az ott kiállított könyvekből akár többet is haza vihet.

Hídlap

Jótékonysági trombita-orgona hangverseny Kesztölcön

December 14-én, szombaton 18 órakor jótékonysági trombita hangversenyt tartanak a kesztölci templomban. A koncert bevételét egy bajba jutott család megsegítésére ajánlják fel. A műsorban az Esztergomi Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola művész-tanárait hallhatjuk majd: Szalkay Dávid trombita művész és az őt orgonán kísérő Reményi Orsolya csembaló művész karácsonyi dalokat is előad majd. A belépés ingyenes.

Hídlap

Karácsonyi merülés a Palatinus-tavon

December 8-án rendhagyó karácsonyi merülésre várja az érdeklődőket a Palatinusz Búvár és Vízisport Búvárbázis területén. A különleges programot az Aquaworld Dive Center szervezi: a vendégeket zsíroskenyérrel fogadják, de lesz közös bográcsozás, a bátrabbak pedig a víz alatti karácsonyfa állításban is segédkezhetnek. Bővebb információk itt érhetők el.

Hídlap

Kontor Horvath Acoustic koncert Esztergomban

December 3-án 17 órakor a Kontor Horvath Acoustic nevű zenekar lép fel az esztergom-kertvárosi Féja Géza Közösségi Házban. A zenekar elsősorban pop rock szerzeményeket játszik, de műveikben a swing, a country és a blues is megjelenik. A koncert mellett továbbá átadják a Féja-díjat is.

Hídlap
<< 2020 jan >>
hkscpsv
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Advertisements