Jusztin

Hídlap

Máriahalmi Nyárindító Piknik

Június 15-én, szombaton 20 órakor az RHS DJ Team retro discojával kezdődik el az idei Máriahalmi Nyárindító Piknik. Másnap, június 16-án III. Térségi Főzőversenyt rendezik meg, a fortyogó üstök mellett pedig családi programokkal várják az érdeklődőket. A máriahalmi önkormányzat és a Máriahalmi Faluvédő Egyesület rendezvényére ingyenes a belépés.

Hídlap

Fessünk fedőre az Esztergomi Dzsámiban

Június 16-án vasárnap, az Esztergomi Dzsámiban látható fedős kiállítás zárónapján Martus Éva képzőművész vezetésével ismerkedhetünk meg a fedőfestés mesterségével. A foglalkozás 15 órakor kezdődik, a részvételi díj egységesen 700 forint.

Hídlap

Máriahalmi Nyárindító Piknik

Június 15-én, szombaton 20 órakor az RHS DJ Team retro discojával kezdődik el az idei Máriahalmi Nyárindító Piknik. Másnap, június 16-án III. Térségi Főzőversenyt rendezik meg, a fortyogó üstök mellett pedig családi programokkal várják az érdeklődőket. A máriahalmi önkormányzat és a Máriahalmi Faluvédő Egyesület rendezvényére ingyenes a belépés.

Hídlap

Folyóirat bemutató az esztergomi könyvtárban

Június 11-én, 17 órai közdettel mutatja be a Kertstok Károly Művészeti Alapítvány és a Helischer József Városi Könyvtár az Art Limes folyóirat 2018/2. és 2018/3., Képzőművészek Esztergomban a XIX-XX. században című számait az esztergomi könyvtárban.

Hídlap

Viczián Ottó Jászai Mari-díjas színész az esztergomi könyvtárban

Június 3-án, 17 órától a Helischer József Városi Könyvtár vendége lesz Viczián Ottó Jászai Mari-díjas színész. A Könyvtári beszélgetések programsorozat keretében a Madách Színház és a Soproni Petőfi Színház örökös tagjával Bánhidy Vajk beszélget majd.

Hídlap

Parkavató és napóra átadóünnepség Táton

Május 30-án, csütörtökön 17 órakor avatják fel a táti Római Parkban a Rét utcai játszóteret. Az ünnepségen Turi Lajos polgármester adja át a létesítményt, majd a napóra létrejöttét és működését Szíjártó Lajos ismerteti. Közreműködik a Táti Férfikórus.

Hídlap

Kórháztörténeti előadás a Szent Adalbert Központban

Május 29-én szerdán 18 órakor kezdődik az Esztergom kórháztörténete a kezdetektől napjainkig című előadás a Szent Adalbert Központban. Az Esztergom és környéke kincsei programsorozat 68. rendezvényén dr. Osvai László főorvos számtalan helytörténeti érdekességgel várja az érdeklődőket.

Hídlap

Gyermeknapi bábelőadás Esztergomban

Május 25-én szombaton 16 órától az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola tornatermében jótékonysági gyermeknapi bábjátékot ad elő a 29 éve sikeresen működő MárkusZínház. Az égig érő fa című előadás ingyenesen megtekinthető, a szervezők az adományokat köszönettel elfogadják.

Hídlap

Egy kávé Micivel – A szóvivők című könyv bemutatója az esztergomi könyvtárban

Május 20-án 17 órai kezdettel mutatják be az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban Szabó Gabi: Egy kávé Micivel című interjúkötetét. A helyszínen Bánhidy Vajk moderátor Sipos Jenő MLSZ szívivővel, dr. Borbély Zoltán, völgy ügyészségi és MLSz szóvívővel, dr. Sógor zolt volt BRFK szóvívővel és Szabó Gabi Mici szerzővel beszélget.

Hídlap

Lakossági fórum az esztergomi várban

Május 17-én, 18 órától tart lakossági fórumot az Esztergomi Vármúzeum Lovagtermében Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője.

Hídlap

Választási gyűlés Szobon

Május 15-én 18 órai kezdettel tart választási gyűlést Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője és Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese a Szobi József Attila Művelődési Házban, amelyre sok szeretettel várják az érdeklődőket.

Hídlap

Sákovicsné Dömölky Lídia a karvai kultúrházban

Május 15-én, 18 órától a karvai kultúrházban látja vendégül a Hídverő Olimpiai Kör Sákovicsné Dömölki Lídiát, olimpiai bajnok tőrvívót. A találkozón az ötkarikás játékokon négy alkalommal szereplő legenda minden bizonnyal felidézi pályafutásának legszebb pillanatait.

Hídlap

LMP sajtótájékoztató Esztergomban

Május 14-én, 15:00 órakor A zöldpolitika helyben kezdődik címmel tart sajtótájékoztatót az esztergomi Rákóczi téren Vágó Gábor, a Lehet Más a Politika (LMP) EP-listavezetője és Vigh László, az LMP esztergomi önkormányzati képviselője.

Hídlap

Mentők napja a dorogi mentőállomáson

Május 10-én, a Magyar Mentők Napján megnyitja kapuit a dorogi mentőállomás. A munkatársak 10-16 óra között várják azokat az érdeklődőket, akik szeretnének betekintést nyerni a mentődolgozók mindennapjaiba, illetve meg akarják tanulni a szabályos újraélesztést.

Hídlap

Lélekvirágok kiállítás Kesztölcön

Május 9-én, 17 órakor nyitják meg a kesztölci Községi Klubban a Lélekvirágok című kiállítást. A helyszínen megtekinthető alkotások a helyi amatőr művészek termékei, kik évről évre bemutatják fafaragásaikat, festményeiket és rajzaikat a nagyközönségnek.

Hídlap

“Ismerj meg!” Így festünk mi! kiállítás Nyergesújfalun

Május 8-án, 15 órától tekinthető meg a nyergesújfalui Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtárban az intézmény Felnőtt Képzőművész Körének kiállítása. Az érdeklődők a Közösségek Hete keretében bemutatkozó csoport műhelyébe is betekintést nyerhetnek, egyúttal megismerkedhetnek az alkotókkal is.

Hídlap

Huszonhatos hadiemlékkönyv bemutató az esztergomi könyvtárban

Május 6-án 17 órai kezdettel mutatják be a helyismereti sorozat hatodik kötetét, a Huszonhatos hadiemlékkönyvet a Helischer József Városi Könyvtárban. A szerkesztőkkel – Miklós Tamással és dr. Négyesi Lajossal – Sinkó Gyula moderátor beszélget.

Hídlap

Szabó Magda-est az esztergomi könyvtárban

Április 29-én, 17 órakor kezdődik Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész “Abigél titkai – Töredékek az írónő életművéből” című emlékestje a Helischer József Városi Könyvtárban, amelyen Szabó Magda hat regényéből hangzanak el részletek.

Hídlap

A csel – Török kori túszjátszma a vármúzeumban

Április 27-én ismét összecsapnak a magyar és török csapatok az MNM Esztergomi Vármúzeum évadnyitó rendezvényén. Izgalmas csaták, pisztoly-, és ágyúlövések, táncház, Boszorkányverseny és Asszonyrablás is várja az érdeklődőket.

Hídlap

Tatabányai képzőművészek kiállítása Esztergomban

Április 26-án tatabányai képzőművészel emlékkiállítását mutatják be az esztergomi Tár-lak Szalonban. A tárlatot Kövesdi Mónika művészettörténész nyitja meg, közreműködik Maronka Csilla színművész, és Nagy Tamás gitárművész.

Hídlap

Dr. Nemes Tamás az esztergomi könyvtárban

Dr. Nemes Tamás főorvos lesz a Helischer József Városi Könyvtár Köztünk élnek programsorozatának következő vendége. A rendezvény április 15-én, 17 órakor kezdődik, a Pro Urbe-díjas doktorral Sinkó Gyula beszélget.

Hídlap
<< 2019 jún >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Advertisements