Szilárda

Hídlap

Hóvirág-túrára invitálnak a dorogi természetjárók

11/03/2018 Egész napos

Úgy tűnik, lassan véget ér a zord időjárás és hamarosan újjászületik a természet. Ha neked is a tavasz a kedvenc évszakod és imádsz gyönyörködni a frissen kihajtott hajtásokban és növényekben, akkor vegyél részt a ‘Hóvirág-túra a Getéhez’ elnevezésű eseményen március 11-én, vasárnap, amelyet a Dorogi Egyetértés Sportegyesület Pilis Természetjáró Szakosztály rendez.

Az érdeklődőknek két lehetőségük van a csoporthoz csatlakozni. 8.00-kor a dorogi Zenepavilonnál, 8:30-kor a dorogi Fortuna előtt várják a résztvevőket a szervezőket. A túraútvonal az alábbiak szerint alakul: Dorog – Gete-hegy – Csolnok – Henrik-hegy – Belányi-telep – Dorog.

A túravezetők Barhó János és Méhes Zoltán lesznek, akik azt javasolják, hogy az időjárásnak megfelelően, rétegesen öltözködjenek a résztvevők. A túra önellátó, mindenki az otthonról hozott ennivalóból falatozhat, a hegytetőn szalonnasütés is lesz. Nem szükséges előjelentkezés, de arra kérik az érdeklődőket, ne késsenek a csatlakozási pontokról, mivel az indulás pontos lesz.

  • Szörnyen jó mesekönyv egy esztergomi kötődésű írótól

    Pifkó Célia, esztergomi kötődésű író könyvét tegnap mutatták be Budapesten, a Várkert Bazárban. A „Szörnyek a szobádban” című színvonalas, bájos alkotást Orosz Annabella illusztrálta és a Képmás kiadó gondozásában látott napvilágot. Az esztergomi kötődésű író édesapjáról utcát is neveztek el.

    Hídlap
  • Megújult a községháza Dömösön

    Nyolcvan millió forintból újult meg a községháza Dömösön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából. A korszerűsített épületet szerdán adták át.

    Hídlap