Vilmos

Hídlap

Hóvirág-túrára invitálnak a dorogi természetjárók

11/03/2018 Egész napos

Úgy tűnik, lassan véget ér a zord időjárás és hamarosan újjászületik a természet. Ha neked is a tavasz a kedvenc évszakod és imádsz gyönyörködni a frissen kihajtott hajtásokban és növényekben, akkor vegyél részt a ‘Hóvirág-túra a Getéhez’ elnevezésű eseményen március 11-én, vasárnap, amelyet a Dorogi Egyetértés Sportegyesület Pilis Természetjáró Szakosztály rendez.

Az érdeklődőknek két lehetőségük van a csoporthoz csatlakozni. 8.00-kor a dorogi Zenepavilonnál, 8:30-kor a dorogi Fortuna előtt várják a résztvevőket a szervezőket. A túraútvonal az alábbiak szerint alakul: Dorog – Gete-hegy – Csolnok – Henrik-hegy – Belányi-telep – Dorog.

A túravezetők Barhó János és Méhes Zoltán lesznek, akik azt javasolják, hogy az időjárásnak megfelelően, rétegesen öltözködjenek a résztvevők. A túra önellátó, mindenki az otthonról hozott ennivalóból falatozhat, a hegytetőn szalonnasütés is lesz. Nem szükséges előjelentkezés, de arra kérik az érdeklődőket, ne késsenek a csatlakozási pontokról, mivel az indulás pontos lesz.

  • Járdát újítanak a Budai Nagy Antal lakótelepen

    Felújítják járdát Esztergomban, a Budai Nagy Antal utcai lakótelepen. A munkálatok június 27-én kezdődnek meg. A beruházás során a burkolatot javítja majd a kivitelező, Strabag Kft. Mindezt az önkormányzat közölte a város honlapján.

    Hídlap
  • VOLT vonattal, VOLT kombinált jeggyel a VOLT Fesztiválra!

    A MÁV-START és a GYSEV kombinált – a soproni helyi buszjáratok korlátlan használatát is biztosító – jegyet kínál a VOLT Fesztiválra vonattal utazó diákoknak. A VOLT kombinált jegy a két vasúttársaság Budapest és Sopron között közlekedő járatain egyszeri vagy oda-vissza utazásra használható fel, június 25-től július 2-án éjfélig.

    Hídlap