Fábián, Sebestyén

Hídlap

Szobacsoda című előadás Esztergomban

Január 18-án 15 órakor kezdődik az Esztergomi Művelődési Házban a Magyarországi Nemzetiségek Színházi Társulatának Szobacsoda című előadása. A magyar nyelven játszódó, anyanyelvű dalokkal tarkított zenés mesejátékot ét öées kortól ajánlják. További információk itt érhetők el.

Hídlap

Szobacsoda című előadás Esztergomban

Január 18-án 15 órakor kezdődik az Esztergomi Művelődési Házban a Magyarországi Nemzetiségek Színházi Társulatának Szobacsoda című előadása. A magyar nyelven játszódó, anyanyelvű dalokkal tarkított zenés mesejátékot ét öées kortól ajánlják. További információk itt érhetők el.

Hídlap

Dr. Négyesi Lajos hadtörténész előadása a doni katasztrófáról

A doni katasztrófáról tart előadást január 16-án, csütörtökön az esztergomi Laskai Osvát Antikváriumban dr. Négyesi Lajos. A hadtörtnész nemrég járt a Don-kanyarban található síroknál, így személyes tapasztalatokkal rendelkezik az egykori csatamezővel és hadisírokkal kapcsolatban. Az ingyenes előadás 18 órakor kezdődik.

Hídlap

XXI. századi oktatásról szóló előadás Dorogon

Január 16-án, 17 órai kezdettel Tari Annamária pszichoanalitikus tart előadást a Dorogi József Attila Művelődési Házban XXI. századi oktatás – online diákok, offline pedagógusok címmel. Az ingyenes rendezvényt a nevével ellentétben nem csak a tanári pálya képviselői látogathatják. Érdemes időben érkezni, hiszen hamar elfogynak a helyek.

Hídlap

Müller Péter: Az élet művészete előadás Szobon

Január 11-én, szombaton 17 órakor kezdődik Müller Péter Kossuth- és József Attila-díjas író Az élet művészete című előadása a Szobi József Attila Művelődési Házban. A jegyekkel és magával az eseménnyel kapcsolatban bővebb tájékoztató itt érhető el.

Hídlap

Zeneiskolai évindító hangverseny Nyergesújfalun

Január 9-én 16 órakor kezdődik a nyergesújfalui Szabolcsi Bence Zeneiskola művésztanárainak évindító hangversenye a Kernstok Galériában. Az ingyenes koncerten újévi köszöntőt mond Mihelik Magdolna polgármester.

Hídlap

Kaposi Endre emlékkiállítás Esztergomban

Január 7-én 17 órakor nyitják meg a Kaposi Endre emlékkiállítást az esztergomi Tár-Lak Szalonban. A tárlaton Szentessy László grafikusművész köszönti az érdeklődőket, majd ismerteti a tárlaton látható kollázsokat. A kiállítás január 18-ig tekinthető meg.

Hídlap

Bejgli égető futókirándulás a Pilisben

December 29-én futókirándulást szervez a Dorogi Futókör SE. A túra útvonala a kesztölci Pálos Gyógynövénykerttől indul, majd a résztvevők Pilis-nyereg-Simon halála-Pilis-tető-László kúpja-Pilis keresztje-Klastrompuszta érintésével térnek oda vissza. A terv szerint az emelkedőkön gyalogonak, a lejtőkön, sík terepen kényelmesen futnak majd. Részletek itt.

Hídlap

Csocsóbajnokság Szobon

December 28-án Gigászok csatája címmel csocsó bajnokságot rendeznek a szobi Neti sörözőben. A szervezők szándéka szerint minden egyes találkozót 11 labdával vívnak majd, így egy találkozó sem végződhet döntetlenre majd. A nevezési díjat a dobogósok között fogják szétosztani. További információk itt.

Hídlap

Téli vezetett túra Bajnán

A Bajnai Természetjáró és Szabadidő Egyesület szeretettel meghív minden mozogni vágyót egy könnyű kirándulásra. A december 28-i, hét kilométeres túra 13 órakor az iskola elől indul és a Szent Donát háznál lesz a vége, ahol a Csima Hagyományörző Egyesület műsorral készül. A célban tábortüzet is gyújtanak, az átfázott túrázók legnagyobb örömére.

Hídlap

Karácsonyi örömzene Szirtes Edina Mókussal és barátaival Verőcén

December 21-én 18:30-tól karácsonyi örömzenélésre invitál mindenkit Szirtes Edina Mókus és barátai a Verőcén található Forrás Irodalmi Kávézó és Könyvesboltba. A magyar könnyűzene egyik legsokoldalúbb énekesnője és társai felejthetetlen perceket ígérnek a résztvevőknek.

Hídlap

Kardos-Horváth János (Kaukázus) szerzői estje Esztergomban

December 20-án, idén már harmadjára lép fel Kardos-Horváth János, a Kaukázus frontembere az esztergomi Kaleidoszkóp Házban. A 21 órakor kezdődő szerzői esten az előadó a Földlakó 2.0 című saját könyvéből is idéz majd. A koncertet az NKA Hangfoglaló programja támogatja, melyre a belépés háromszáz forint.

Hídlap

Koczó József könyvbemutatója Párkányban

December 18-án 16 órai kezdettel mutatják be a Párkányi Városi Múzeumban Koczó József: Vízimalmok az Alsó-Ipoly-völgyben című könyvét. A perőcsényi születési pedagógus, lelkes helytörténeti kutató, eddig már húsz kötete jelent meg. Érdemes lesz ellátogatni az előadásra, hiszen számtalan érdekességet hallhatunk majd.

Hídlap

Kutatódélután a Sátorkőpusztai-kristálybarlangban

December 15-én 10 órától újabb kutatónapot tartanak a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) barlangászai a Sátorkőpusztai-kristálybarlangban. Szívesen látják azokat, akik szívesen segítenének a nagyteremben felhalmozott törmelék kideponálásában, eközben pedig számtalan érdekességet is megtudhatnak a képződményekkel kapcsolatban. Bővebb információ itt érhető el.

Hídlap

Szent Luca-napi karácsonyi vásár Párkányban

December 15-án kultúrműsorral, karácsonyi káposztaleves-kóstolóval egybekötött Szent Luca-napi vásárt tartanak a párkányi sétálóutcán. A vásári forgatagban bemutatkoznak a város és a régió kézművesei, akik karácsonyi dekorációkkal, egyedi termékekkel és frissítőkkel várják a látogatókat. 14-16 óra között aki betér a városi adventi könyvtárba, az az ott kiállított könyvekből akár többet is haza vihet.

Hídlap

Jótékonysági trombita-orgona hangverseny Kesztölcön

December 14-én, szombaton 18 órakor jótékonysági trombita hangversenyt tartanak a kesztölci templomban. A koncert bevételét egy bajba jutott család megsegítésére ajánlják fel. A műsorban az Esztergomi Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola művész-tanárait hallhatjuk majd: Szalkay Dávid trombita művész és az őt orgonán kísérő Reményi Orsolya csembaló művész karácsonyi dalokat is előad majd. A belépés ingyenes.

Hídlap

Karácsonyi merülés a Palatinus-tavon

December 8-án rendhagyó karácsonyi merülésre várja az érdeklődőket a Palatinusz Búvár és Vízisport Búvárbázis területén. A különleges programot az Aquaworld Dive Center szervezi: a vendégeket zsíroskenyérrel fogadják, de lesz közös bográcsozás, a bátrabbak pedig a víz alatti karácsonyfa állításban is segédkezhetnek. Bővebb információk itt érhetők el.

Hídlap

Kontor Horvath Acoustic koncert Esztergomban

December 3-án 17 órakor a Kontor Horvath Acoustic nevű zenekar lép fel az esztergom-kertvárosi Féja Géza Közösségi Házban. A zenekar elsősorban pop rock szerzeményeket játszik, de műveikben a swing, a country és a blues is megjelenik. A koncert mellett továbbá átadják a Féja-díjat is.

Hídlap

Vonka Viktor utcazenész látogat az esztergomi könyvtárba

December 2-án az idei évad egyik legkülönlegesebb vendégét fogadja az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár. A Köztünk élnek programsorozat keretében Vonka Viktor utcazenés látogat az intézménybe. Talán nem túlzás kijelenti, hogy őt mindenki ismeri, hiszen a bazilikánál nap mint nap szórakoztatja a nagyérdeműt. A 17 órakor kezdődő rendezvényre ingyenes a belépés. Fotó: zope.lutheran.hu

Hídlap

Lovász Irén adventi koncertje Esztergomban

November 30-án, 18 órai kezdettel adventi koncertet ad Lovász Irén az esztergomi református templomban. Az Égi Hang című akusztikus előadáson közreműködik Mizsei Zoltán (ének, udu, pszaltérium, középkori hárfa, orgona, harmonium), valamint Ágoston Béla (ének, duda, furulya, fuijara, saxofon).

Hídlap

Ilyés Szabó Anna mesemondó Esztergomban

November 29-én pénteken Ilyés Szabó Anna székelyföldi mesemondó vendégeskedik az esztergomi Szentgyörgymezői Olvasókörben. A 18 órakor kezdődő rendezvényt kifejezetten a felnőtteknek ajánlják. Az előadó a karácsonyt megelőző időszakra való tekintettel az adventi témakört is érinti majd. A belépés ingyenes.

Hídlap
<< 2020 jan >>
hkscpsv
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Advertisements