Szilárda

Hídlap

Nagytakarítás Nyergesújfalun

21/04/2018 Egész napos

A Föld Napjához kapcsolódva, április 21-én, szombaton takarítást szerveznek Nyergesújfalun, a Május 1 tér melletti zöldterületeken, így a kiserdőben is.

A helyszín kiválasztásának egyik oka, hogy fel szeretnénk hívni a lakosság figyelmét a terület problémájára, aktivizálni a jövőbeni nagyobb odafigyelésre, és nem utolsó sorban, hogy pályázati segítséggel – és remélhetőleg az itt élők közösségi életének javítására – közösségi kert létesül a parkoló melletti terület egy részén, ami további fejlesztéseket vonhat maga után – írta közleményében Mihelik Magdolna, Nyergesújfalu polgármestere.

A következő évben más helyszínen folytatnánk, ott, ahol cselekvő igény van a környéken élők részéről a közös munkára és az igényesebb környezetre.

Gyülekező április 21-én, 9 órakor a Május 1 térnél.

  • Szörnyen jó mesekönyv egy esztergomi kötődésű írótól

    Pifkó Célia, esztergomi kötődésű író könyvét tegnap mutatták be Budapesten, a Várkert Bazárban. A „Szörnyek a szobádban” című színvonalas, bájos alkotást Orosz Annabella illusztrálta és a Képmás kiadó gondozásában látott napvilágot. Az esztergomi kötődésű író édesapjáról utcát is neveztek el.

    Hídlap
  • Megújult a községháza Dömösön

    Nyolcvan millió forintból újult meg a községháza Dömösön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából. A korszerűsített épületet szerdán adták át.

    Hídlap