László

Hídlap

Epölre látogat a Magyar Színészválogatott

Június 29-én, az Epöli Búcsú alkalmából barátságos labdarúgó mérkőzést vív a helyi öregfiúk csapata a Magyar Színészválogatottal. A 16 órakor kezdődő párharc félidejében 11-es rúgó versenyt is szerveznek. Az esti órákban pedig a Szalay Band utcabálra várja az érdeklődőket.

Hídlap

Epölre látogat a Magyar Színészválogatott

Június 29-én, az Epöli Búcsú alkalmából barátságos labdarúgó mérkőzést vív a helyi öregfiúk csapata a Magyar Színészválogatottal. A 16 órakor kezdődő párharc félidejében 11-es rúgó versenyt is szerveznek. Az esti órákban pedig a Szalay Band utcabálra várja az érdeklődőket.

Hídlap

Harmonie Omnigamme térzenei koncert az esztergomi bazilikánál

Június 26-én a Musik-Land Utazási Iroda szervezésében az esztergomi bazilikánál lép fel a kanadai Harmonie Omnigamme. A tengerentúli zenekar a 11:30-kor kezdődő koncertjén a Bohemian Rhapsody és a John Lennon szerzeménye, az Imagine is felcsendül.

Hídlap

Nemzetközi Jóga Nap Esztergomban

Június 21-én 17 órai kezdettel rendezi meg az Indiai Nagykövetség és a polgármesteri hivatal az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskolában a V. Nemzetközi Jóga Napot. Az ingyenes rendezvény célja, hogy felhívják az emberek figyelmét a tudatos egészséges életmódra. A belépés ingyenes.

Hídlap

Bajor Ágost kiállítás a Vármúzeumban

Június 21-én 18 órakor Bajor Ágost esztergomi festő magángyűjteményben lévő alkotásaiból nyílik kiállítás az MNM Esztergomi Vármúzeumában. A tárlatot első körben július 10-ig, majd két hetes kihagyást követően július 24 és augusztus 20 között tekinthetik meg az érdeklődők.

Hídlap

Mátyás király várai kiállítás Párkányban

Június 20-án 16 órai kezdettel nyitják meg a Párkányi Városi Múzeumban a Mátyás király várai című kiállítást. Az augusztus 15-ig látható tárlaton többek között harci eszközök, makettek bemutatásával, virtuális rekonstrukciókkal idézk fel a XV. század várépítészetét és hadtörténetét.

Hídlap

Fessünk fedőre az Esztergomi Dzsámiban

Június 16-án vasárnap, az Esztergomi Dzsámiban látható fedős kiállítás zárónapján Martus Éva képzőművész vezetésével ismerkedhetünk meg a fedőfestés mesterségével. A foglalkozás 15 órakor kezdődik, a részvételi díj egységesen 700 forint.

Hídlap

Máriahalmi Nyárindító Piknik

Június 15-én, szombaton 20 órakor az RHS DJ Team retro discojával kezdődik el az idei Máriahalmi Nyárindító Piknik. Másnap, június 16-án III. Térségi Főzőversenyt rendezik meg, a fortyogó üstök mellett pedig családi programokkal várják az érdeklődőket. A máriahalmi önkormányzat és a Máriahalmi Faluvédő Egyesület rendezvényére ingyenes a belépés.

Hídlap

Folyóirat bemutató az esztergomi könyvtárban

Június 11-én, 17 órai közdettel mutatja be a Kertstok Károly Művészeti Alapítvány és a Helischer József Városi Könyvtár az Art Limes folyóirat 2018/2. és 2018/3., Képzőművészek Esztergomban a XIX-XX. században című számait az esztergomi könyvtárban.

Hídlap

Viczián Ottó Jászai Mari-díjas színész az esztergomi könyvtárban

Június 3-án, 17 órától a Helischer József Városi Könyvtár vendége lesz Viczián Ottó Jászai Mari-díjas színész. A Könyvtári beszélgetések programsorozat keretében a Madách Színház és a Soproni Petőfi Színház örökös tagjával Bánhidy Vajk beszélget majd.

Hídlap

Parkavató és napóra átadóünnepség Táton

Május 30-án, csütörtökön 17 órakor avatják fel a táti Római Parkban a Rét utcai játszóteret. Az ünnepségen Turi Lajos polgármester adja át a létesítményt, majd a napóra létrejöttét és működését Szíjártó Lajos ismerteti. Közreműködik a Táti Férfikórus.

Hídlap

Kórháztörténeti előadás a Szent Adalbert Központban

Május 29-én szerdán 18 órakor kezdődik az Esztergom kórháztörténete a kezdetektől napjainkig című előadás a Szent Adalbert Központban. Az Esztergom és környéke kincsei programsorozat 68. rendezvényén dr. Osvai László főorvos számtalan helytörténeti érdekességgel várja az érdeklődőket.

Hídlap

Gyermeknapi bábelőadás Esztergomban

Május 25-én szombaton 16 órától az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola tornatermében jótékonysági gyermeknapi bábjátékot ad elő a 29 éve sikeresen működő MárkusZínház. Az égig érő fa című előadás ingyenesen megtekinthető, a szervezők az adományokat köszönettel elfogadják.

Hídlap

Egy kávé Micivel – A szóvivők című könyv bemutatója az esztergomi könyvtárban

Május 20-án 17 órai kezdettel mutatják be az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban Szabó Gabi: Egy kávé Micivel című interjúkötetét. A helyszínen Bánhidy Vajk moderátor Sipos Jenő MLSZ szívivővel, dr. Borbély Zoltán, völgy ügyészségi és MLSz szóvívővel, dr. Sógor zolt volt BRFK szóvívővel és Szabó Gabi Mici szerzővel beszélget.

Hídlap

Lakossági fórum az esztergomi várban

Május 17-én, 18 órától tart lakossági fórumot az Esztergomi Vármúzeum Lovagtermében Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője.

Hídlap

Választási gyűlés Szobon

Május 15-én 18 órai kezdettel tart választási gyűlést Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője és Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese a Szobi József Attila Művelődési Házban, amelyre sok szeretettel várják az érdeklődőket.

Hídlap

Sákovicsné Dömölky Lídia a karvai kultúrházban

Május 15-én, 18 órától a karvai kultúrházban látja vendégül a Hídverő Olimpiai Kör Sákovicsné Dömölki Lídiát, olimpiai bajnok tőrvívót. A találkozón az ötkarikás játékokon négy alkalommal szereplő legenda minden bizonnyal felidézi pályafutásának legszebb pillanatait.

Hídlap

LMP sajtótájékoztató Esztergomban

Május 14-én, 15:00 órakor A zöldpolitika helyben kezdődik címmel tart sajtótájékoztatót az esztergomi Rákóczi téren Vágó Gábor, a Lehet Más a Politika (LMP) EP-listavezetője és Vigh László, az LMP esztergomi önkormányzati képviselője.

Hídlap

Mentők napja a dorogi mentőállomáson

Május 10-én, a Magyar Mentők Napján megnyitja kapuit a dorogi mentőállomás. A munkatársak 10-16 óra között várják azokat az érdeklődőket, akik szeretnének betekintést nyerni a mentődolgozók mindennapjaiba, illetve meg akarják tanulni a szabályos újraélesztést.

Hídlap

Lélekvirágok kiállítás Kesztölcön

Május 9-én, 17 órakor nyitják meg a kesztölci Községi Klubban a Lélekvirágok című kiállítást. A helyszínen megtekinthető alkotások a helyi amatőr művészek termékei, kik évről évre bemutatják fafaragásaikat, festményeiket és rajzaikat a nagyközönségnek.

Hídlap

“Ismerj meg!” Így festünk mi! kiállítás Nyergesújfalun

Május 8-án, 15 órától tekinthető meg a nyergesújfalui Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtárban az intézmény Felnőtt Képzőművész Körének kiállítása. Az érdeklődők a Közösségek Hete keretében bemutatkozó csoport műhelyébe is betekintést nyerhetnek, egyúttal megismerkedhetnek az alkotókkal is.

Hídlap
<< 2019 jún >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Advertisements