Bernadett

Hídlap

Országos Könyvtári Napok Esztergomban

01/10/2018 - 07/10/2018 Egész napos

Október 1-7. között az Országos Könyvtári Napok keretében Esztergomban is változatos programok várják az érdeklődőket a Helischer József Városi Könyvtárban.

Október 2-án, kedden 17:00 órakor esztergomi nagycsaládokkal ismerkedhetnek meg Sinkó Gyula moderátor közreműködésével. Ezen a napon a családok ingyenesen iratkozhatnak be a könyvtárba, növelve ezzel gyermekükben a könyvek iránti szeretetet.

Október 3-án, szerdán 17:00 órai kezdettel Horváth Mária könyvtáros előadásában bemutatásra kerül a Helischer gyűjtemény.

Október 4-én, csütörtökön 15:00-18:00 között “Szívem csücske a könyvtár” címmel horgolásra várnak minden korosztályt.

Október 6-án, szombaton “…virág volt a vers…” megnevezésű amatőr versmondó versenyt szervez a könyvtár immár 10. alkalommal 50. életévüket betöltött, nem hivatásos versmondóknak, akik szívesen kipróbálják magukat ebben a műfajban.

Október 7-én, vasárnap 14:00-18:00 között ingyenes beiratkozás és könyvbörze vár minden érdeklődőt.

A rendezvény ingyenes!

Helyszín: Helischer József Városi Könyvtár (Esztergom, Bánomi út 8.)

  • A Dunakanyarban élők nem támogatják a Red Bull Air Race-t

    Bár alternatív helyszínként a Dunakanyar is felmerült, a térségben élők többsége nem támogata azt, hogy Budapest helyett a régióban rendezzék meg a júliusra tervezett Red Bull Air Race futamot. A műrepülő-verseny helyszínével kapcsolatban Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője indított szavazást közösségi oldalán. Mint arról korábban beszámoltunk, Tarlós István, Budapest főpolgármestere nem ad engedélyt arra, …

    Hídlap
  • Esztergomig menekült a zuglói gyilkos

    Esztergomban fogták el annak a zuglói gyilkosságnak a gyanúsítottját, akit a rendőrök a budapesti Nagy Lajos király útján talált, elvágott torkú férfi megölésével vádolnak. Egyelőre nem tudni, hogy mi lehetett a bűne a 60 éves áldozatnak. Egy azonban biztos: a rendőrök néhány órával a bejelentés után elkapták a gyanúsítottat. Február 17-én a Budapesti Rendpr-főkapitányság rendőrei …

    Hídlap