Árpád

Hídlap

Országos Könyvtári Napok Esztergomban

01/10/2018 - 07/10/2018 Egész napos

Október 1-7. között az Országos Könyvtári Napok keretében Esztergomban is változatos programok várják az érdeklődőket a Helischer József Városi Könyvtárban.

Október 2-án, kedden 17:00 órakor esztergomi nagycsaládokkal ismerkedhetnek meg Sinkó Gyula moderátor közreműködésével. Ezen a napon a családok ingyenesen iratkozhatnak be a könyvtárba, növelve ezzel gyermekükben a könyvek iránti szeretetet.

Október 3-án, szerdán 17:00 órai kezdettel Horváth Mária könyvtáros előadásában bemutatásra kerül a Helischer gyűjtemény.

Október 4-én, csütörtökön 15:00-18:00 között “Szívem csücske a könyvtár” címmel horgolásra várnak minden korosztályt.

Október 6-án, szombaton “…virág volt a vers…” megnevezésű amatőr versmondó versenyt szervez a könyvtár immár 10. alkalommal 50. életévüket betöltött, nem hivatásos versmondóknak, akik szívesen kipróbálják magukat ebben a műfajban.

Október 7-én, vasárnap 14:00-18:00 között ingyenes beiratkozás és könyvbörze vár minden érdeklődőt.

A rendezvény ingyenes!

Helyszín: Helischer József Városi Könyvtár (Esztergom, Bánomi út 8.)

  • A jéghideg Dunába ugranak Nagymaroson

    2019. január 1-jén, 11 órakor a nagymarosi strand területén évbúcsúztató és újév köszöntő csobbanást tartanak a Dunában. Az esemény a Nagymarosi Önkormányzat támogatásával, orvosi felügyelet mellett zajlik és az eseményen mindenki a saját felelősségére vehet részt.

    Hídlap
  • Megszűnik a Takarék Letkésen

    December 14-től már csak a nagymarosi kirendeltségen vehetik igénybe a letkésiek a Centrál Takarék Szövetkezet szolgáltatásait. A letkési ugyanis megszűnik, az ügyeket a hozzá legközelebb eső településen intézhetik majd.

    Hídlap