Zsuzsanna

Hídlap

Robotika Tábor a Frankában

03/07/2018 - 07/07/2018 Egész napos

A Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban idén indult robotika szakkör sikerére való tekintettel július 3-a és 7-e között tábort szerveznek a témakörben. Ezzel nem csak a jövő évi foglalkozásokat szeretnék megalapozni, szeretnék, ha a program önálló nyári táborrá is válna.

A tábor foglalkozásait is ferences öregdiákok, jelenlegi mérnök hallgatók és mérnökök tartják majd. A tábor alapvető célkitűzése, hogy a résztvevők elsajátíthassák az alapvető programozási elméletet LEGO robotika készletek segítségével önjáró kisautót építsenek.

A műszaki program mellett focira, strandra és meccsnézésre is számíthatnak az érdeklődők. Részletes program és további információk a facebook eseménynél:

https://www.facebook.com/events/220883842049498/

  • Gumiabroncsokkal hordták tele a csolnoki hegyet

    A festői környezetéről is ismert Csolnokon ismeretlen személyek szemétlerakónak használják a Mókus-hegyet. A paplanernyősők és a kirándulók körében népszerű területen nem csak gumiabroncsok, hanem kommunális hulladék is megtalálható. A lakosok az esettel kapcsolatban az interneten fejezték ki véleményüket és remélik, hogy felfedhetik a tettes kilétét.

    Hídlap
  • Földbe tiporta ellenfelét az Esztergom

    Kiütéses győzelemmel küldte haza a Csépe Salgótarjáni SKC csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC alakulata, amely 40:19 arányban múlta felül a nógrádi gárdát. A lehengerlő teljesítményt nyújtó hazaiak a hétvégi sikerükkel megléptek üldözőiktől, egyben megőrizték a tabellán a harmadik helyüket is.

    Hídlap