Hortenzia, Gergő

Hídlap

Megyei sajtóbibliográfia bemutató Esztergomban

November 20-án, 18 órai kezdettel mutatják be az esztergomi Laskai Osvát Antikváriumban a Képző-, ipar- és fotóművészet Komárom-Esztergom megyében 1986-2000 Sajtóbibliográfia című könyvet. A kötetről részletesen Wehner Tibor író, művészettörténész, a mű rektora, valamint Nász János könyvtáros, szerkesztő beszél majd. Közreműködik Reményi Orsolya csembalóművész.

Hídlap

Megyei sajtóbibliográfia bemutató Esztergomban

November 20-án, 18 órai kezdettel mutatják be az esztergomi Laskai Osvát Antikváriumban a Képző-, ipar- és fotóművészet Komárom-Esztergom megyében 1986-2000 Sajtóbibliográfia című könyvet. A kötetről részletesen Wehner Tibor író, művészettörténész, a mű rektora, valamint Nász János könyvtáros, szerkesztő beszél majd. Közreműködik Reményi Orsolya csembalóművész.

Hídlap

Német nemzetiségi délután Táton

November 17-én, vasárnap 15 órakor kezdődik a Német Nemzetiségi Délután a Táti Kultúrházban. A Táti Német Nemzetiségi Önkormányzat rendezvényén közreműködik a III. Béla Általános Iskola gyermek tánccsoportja, Kiss Fábián tanuló (vers), a Nyergesújfalui Német Nemzetiségi Dalkör, az Alsógallai Német Nemzetiségi Tánccsoport, a Csolnoki Német Nemzetiségi Vegyes kórus, a Táti Német Nemzetiségi Asszonykórus, a Táti Férfikórus, a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar (Táncház).

Hídlap

XI. Dobó-kockák társasjáték nap Esztergomban

November 16-án, immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Dobó-kockák társasjáték napot az esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumban. A reggeltől estig tartó rendezvényen a játékmesterek vezetésével mintegy kétszáz féle játékot próbálhatnak ki az érdeklődők. A részletes programról itt lehet tájékozódni.

Hídlap

Szarka Gyula vendégeskedik az esztergomi könyvtárban

November 11-én ismét az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárba látogat Szarka Gyula, Kossuth-díjas énekes, a Ghymes zenekar alapítója és vezetője. A Könyvtári beszélgetések programsorozat vendégével Bánhidy Vajk moderátor beszélget majd vágsellyei éveiről, zenei pályafutásáról. A belépés ingyenes.

Hídlap

Túrázz Bálinttal a Dunakanyarban

November 10-én közös túrázásra vár mindenkit Bálint, aki a nevével fémjelzett Bálint túrázik nevű oldal szerkesztője. A fiatal kalandor ezúttal 25 kilométeres távra csábítja az érdeklődőket, amely érinti a Pilis-tetőt, Dobogókőt, a Prédikálószéket, majd Dömösön ér véget. A részvétel ingyenes, további információk itt találhatók.

Hídlap

5. Nótaest a karvai kultúrházban

November 9-én 17 órakor kezdődik a karvai kultúrházban az 5. Nótaest. A felvidéki önkormányzat mellett működő kulturális bizottság hagyományos zenés estjén fellép Hajtman Lívia, Kovács László, Molnár Angelika, Wurczer Péter és Virág Cynthia. Továbbá a jó hangulatról Mezei Zsolt és cigányzenekara gondoskodik majd. A belépőkkel és az asztalfoglalással kapcsolatban Virág Ilonánál lehet érdeklődni a 0907962527-es telefonszámon.

Hídlap

Előadás az Árpád-korban tevékenykedő esztergomi kőfaragókról

November 6-án Esztergomi kőfaragók az Árpád-kori Magyarországon címmel tart előadást a Laskai Osvát Antikváriumban dr. Raffay Endre művészettörténész. A 18 órakor kezdődő rendezvényen köszöntőt mond prof. dr. Prokopp Mária művészettörténész asszony. Az Esztergom és környéke kincsei programsorozat 68. előadására a belépés ingyenes.

Hídlap

Kő Kövön könyvbemutató Dorogon

November 6-án mutatják be a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtárban Schmöltz Margit Kő Kövön című könyvét. A szerzővel egy másik író, a történelmi regényeivel ismertté vált csolnoki Cs. Szabó Sándor beszélget majd az új kötetről. A 18 órakor kezdődő bemutatóra a belépés ingyenes!

Hídlap

Az Éjszakában mi hordozzuk a Fényt című könyv bemutatója Dorogon

Október 24-én, 17 órakor mutatják be a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtárban Szabó-Berghauer Zoltán (az intézmény vezetője): Az Éjszakában mi hordozzuk a Fényt című könyvét. A Hám Kálmán életét taglaló kötetről Cs. Szabó Sándor csolnoki író beszélget majd a szerzővel.

Hídlap

Pézsa Tibor az esztergomi könyvtárban

Október 21-én hétfőn Pézsa Tibor, olimpiai és világbajnok vívó látogat az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárba. A Köztünk élnek programsorozat vendégével Sinkó Gyula moderátor beszélget majd a sportsikereiről és többek között esztergomi kötődéséről is. A belépés ingyenes.

Hídlap

Altsteiner Blaskapelle gálakoncert Táton

Október 20-án, 17 órai kezdettel tartja őszi gálakoncertjét a táti kultúrházban az Altsteiner Blaskapelle. A cseh-morva fúvószenét játszó és ezzel a térségünkben egyedülállónak számító együttes koncertjén énekesként Mirk Tamás és Peller Zoltán. A belépés ingyenes.

Hídlap

World Shift című kiállítás a Dzsámi Múzeumban

Október 5-én, 17 órakor nyitják meg az esztergomi Dzsámi Múzeumban Hupján Attila: Kizökkent valóság – World Shift című kiállítását. A rendezvényen közreműködik Szél Ágnes fotóművész-építész. A megnyitó alkalmával az intézmény meghosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat, az eseményre a belépés ingyenes. A tárlat 2019. november 30-ig tekinthető meg hétfő kivételével minden nap 10 és 17 óra között.

Hídlap

Vezetett túra Tokodaltáróról a Nagy-Getére

Az Országos Könyvtári Napok keretében október 5-én Palla Zsolt vezetésével Gete-túrára várják az érdeklődőket. A gyülekező reggel 8 órakor lesz a tokodaltárói Bányász Kultúrotthonnál. Érdemes részt venni az ingyenes túrán, hiszen a pazar kilátás mellett remek élményekben lehet részünk.

Hídlap

Szüreti felvonulás Szokolyán

Október 5-én 13 órai közdettel szüreti felvonulást tartanak Szokolyán melyre szeretetettel várnak mindenkit, akik szeretnének részt venni egy vidám, táncos, hagyományőrző rendezvényen. A menet útvonala: óvoda-Malom tér-Kisvasút Riezner megálló-Kolozsvári utcai patak híd.

Hídlap

Szüreti Vigasságok Csolnokon

Szeptember 28-án, a Csolnoki Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében szüreti vigasságokat rendeznek Csolnokon. A szüreti felvonulás résztvevői 15 órakor a Szénbányászok útjától indulnak majd el és a Mélyúti pincékhez vonulnak, ahol az Alte Kameraden zenekar közreműködésével szüreti mulatozás veszi kezdetét.

Hídlap

XII. Tökvilág Fesztivál Zebegényben

Szeptember 28-án, immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Zebegényi Tökvilág Fesztivált. Az egész napos kavalkád 11 órától 19 óráig programok sorával, koncertekkel, kézműves foglakozásokkal és tökből készült ételekkel várja az érdeklődőket. A rendezvényről bővebb információ a zebegeny.hu-n olvasható.

Hídlap

Régi idők hangszerei kiállítás Párkányban

Szeptember 25-én, 16 órakor nyitják meg a Párkányi Városi Múzeumban a Régi idők hangszerei elnevezésű kiállítást, melyen kuriozóumnak számító hangszereket tekinthetünk meg. A zene világnapja alkalmából szervezett tárlatot Mihály György zenetanár hangszergyűjtő nyitja meg. Közreműködik a tárogatón játszó Vecserka Péter.

Hídlap

A Kárpát-medence ezer csodája című könyv bemutatója Esztergomban

Szeptember 16-án, 17 órakor az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban mutatják be Kaiser Ottó: A Kárpát-medence ezer csodája című könyvet. A rendezvény vendége lesz a kötet szerzője, Kaiser Ottó fotóművész és Bánhidy Vajk a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet (KOSZISZ) igazgatója, akikkel Sinkó Gyula beszélget majd.

Hídlap

III. Esztergom-kertvárosi Borock Fesztivál a Szalézi lakótelepen

Szeptember 13-14-én rendezik meg a III. Esztergom-kertvárosi Borock Fesztivált a Szalézi lakótelep sportpályáján. Pénteken a Drappsapka, a Twins and The Crazy Dogs, Horányi Juli-Iván Szandra duó, a Dolly Plusssz és a Szalai Band lép fel. Másnap Varga Miklóst a Kormorán Memory Bandet és a KFT-t köszönthetjük Esztergom-Kertvárosban.

Hídlap

Moesko Péter könyvbemutatója a Kaleidoszkóp Házban

Szeptember 12-én, csütörtökön 18 órai kezdettel mutatják be Moesko Péter: Megyünk haza című kötetét az esztergomi Kaleidoszkóp Házban. A szerző neve ismerősen csenghet a városban, ugyanis a Dobó Katalin Gimnáziumban érettségizett. A szerzőt egykori tanára, Paál Anikó kérdezi majd a könyvről.

Hídlap
<< 2019 nov >>
hkscpsv
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Advertisements