Márk

Hídlap

Szabó Magda-est az esztergomi könyvtárban

Április 29-én, 17 órakor kezdődik Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész “Abigél titkai – Töredékek az írónő életművéből” című emlékestje a Helischer József Városi Könyvtárban, amelyen Szabó Magda hat regényéből hangzanak el részletek.

Hídlap

Szabó Magda-est az esztergomi könyvtárban

Április 29-én, 17 órakor kezdődik Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész “Abigél titkai – Töredékek az írónő életművéből” című emlékestje a Helischer József Városi Könyvtárban, amelyen Szabó Magda hat regényéből hangzanak el részletek.

Hídlap

A csel – Török kori túszjátszma a vármúzeumban

Április 27-én ismét összecsapnak a magyar és török csapatok az MNM Esztergomi Vármúzeum évadnyitó rendezvényén. Izgalmas csaták, pisztoly-, és ágyúlövések, táncház, Boszorkányverseny és Asszonyrablás is várja az érdeklődőket.

Hídlap

Tatabányai képzőművészek kiállítása Esztergomban

Április 26-án tatabányai képzőművészel emlékkiállítását mutatják be az esztergomi Tár-lak Szalonban. A tárlatot Kövesdi Mónika művészettörténész nyitja meg, közreműködik Maronka Csilla színművész, és Nagy Tamás gitárművész.

Hídlap

Dr. Nemes Tamás az esztergomi könyvtárban

Dr. Nemes Tamás főorvos lesz a Helischer József Városi Könyvtár Köztünk élnek programsorozatának következő vendége. A rendezvény április 15-én, 17 órakor kezdődik, a Pro Urbe-díjas doktorral Sinkó Gyula beszélget.

Hídlap

Húsvétváró játszóház Táton

Április 13-án 15-18 óra között Húsvétváró játszóházat rendez a Táti Kultúrház és Könyvtár. A szervezők az érdeklődőket ügyességi- és sportvetélkedőkkel, tojásfestéssel, kézműves bemutatókkal és kiállítással várják.

Hídlap

Kovács Sándorné Salk Erzsébet kiállítása Táton

Április 12-én 18 órakor nyitják meg a Táti Kultúrház és Könyvtár kiállító termében Kovács Sándorné Salk Erzsébet Gobelin című kiállítását. Az érdeklődők április 26-ig tekinthetik meg a tárlatot.

Hídlap

Költészet napja Párkányban

Április 10-én, szerdán 17:30 órakor kezdődik a Költészet napi ünnepség a Párkányi Városi Könyvtárban. Az érdeklődők a Duruzsoló együttes mellett az Esztergomi Diákszínkör zenés-verses műsorát láthatják.

Hídlap

Hernádi Paula kiállítása Esztergomban

A Babits Mihály Általános Iskola és a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület közösen szervezi meg Hernádi Paula Ferenczy Noémi-díjas zománcművész Tűzvarázs című kiállítását, amelynek megnyitóját április 5-én tartják a Sugár Galériában.

Hídlap

A kommunizmus áldozataira emlékeznek Esztergomban

2019. február 25-én 18 órakor a Sötétkapu mellett található Mindszenty József szobornál emlékeznek meg a kommunizmus áldozatairól.
Az esemény fővédnöke: dr. Völner Pál, államtitkár a térség országgyűlési képviselője. A szervezők arra kérik a megemlékezőket, hogy lehetőség szerint hozzanak magukkal mécsest vagy gyertyát.

Hídlap

Karátson Gábor kiállítása Esztergomban

Február 19-én, kedden 17 órakor nyitják meg Karátson Gábor Kossuth- és Munkácsy-díjas író, festőművész kiállítását a Kákonyi Asztrik Kortárs Galériában. A vendégeket Szánthó Gellért, a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium igazgatója és Keppel Dániel, a galéria művészeti vezetője köszönti. A Máté és Lukács evangéliuma elnevezésű tárlatot Seres Ferenc mérnöktanár nyitja meg.

Hídlap

Nyáry Éva festményeiből nyílik kiállítás Párkányban

A Párkányi Városi Múzeum szeretettel hívja az érdeklődőket február 15-én (péntek) 16 órára Nyáry Éva a Magyar Művészeti Akadémia tagja, a Párizsi Grand Palais örökös tagja, a Köztársasági Érdemrend Aranykeresztjével kitüntetett, nívódíjas festőművész Világhíres operák című kiállításának ünnepélyes megnyitójára.

Hídlap

Mesejátékkal készül a Babits Kamaraszínház Esztergomban

Február 9-én, szombaton, 16 órakor mutatja be a Babits Mihály Kamaraszínház az esztergomi művelődési ház kamaratermében Bagossy László A Sötétben Látó Tündér című mesejátékát Kéner Gabi főszereplésével, Pénzes Csaba rendezésében, Pipei Borbála látványával.

Hídlap

Simon András grafikáiból nyílik kiállítás Nyergesen

Február 8-án, pénteken 17 órakor Simon András grafikus művész “Istenről beszélő vonalak” című kiállítására várnak minden érdeklődőt a Kernstok Galériába. Az alkotó letisztult grafikái elgondolkodtatnak és érzelmeket keltenek. A kiállítást megnyitja és a művésszel beszélget Horváth Dániel gimnáziumi tanár.

Hídlap

Maffia és politika a Felvidéken

Február 7-én csütörtökön 17.30 órakor Maffia és politika címmel tartanak előadást és könyvbemutatót a Párkányi Városi Könyvtárban. Az eseményen közreműködik Szomolai Tibor. A rendezvény ingyenes.

Hídlap

A magyar kultúra napja Csolnokon

Csolnok Község Önkormányzata szeretettel hív minden érdeklődőt A magyar kultúra napja alkalmából, Cs. Szabó Sándor “Luther 1.-Az út” című könyvének bemutatójára január 26-án, szombaton 17 órakor.

Hídlap

Európa közepén – Pódiumműsor lesz Táton

Január 19-én, szombaton 17 órakor zenés-verses esten vehetnek részt az érdeklődők Táton, Európa közepén-Pódiumműsor a léleknemesítő magyar líra jegyében címmel. Közreműködik Nemcsák Károly Jászai-díjas, Érdemes művész, a budapesti József Attila Színház igazgatója és Szabó Gyula Győző a budapesti Madách Színház színművésze.

Hídlap

A magyar kultúra napja Lábatlanon

A magyar kultúra napja alkalmából szeretettel várnak mindenkit a Gerenday Közösségi Ház kiállítótermébe január 18-án, pénteken 17 órára a Komárom-Esztergom Megyei Képzőművészek kiállítására. Köszöntőt mond Bánhidy László, Esztergom város alpolgármestere. A kiállítást megnyitja A. Bak Péter festőművész.

Hídlap

A bolygókról lesz előadás Táton

Január 11-én, pénteken Dr. Kiss László csillagász, kutatóprofesszor, akadémikus, az MTA CSFK Konkoly Thege Miklós Csillagászati Intézet Igazgatója tart előadást Táton, az Exobolygók a közeli csillagok körül-Naprendszeren kívüli bolygókról és lakhatóvá tételükről címmel 17 órától.

Hídlap

Beer Miklós könyvbemutató Esztergomban

Beer Miklós „Most már látom” című könyvének bemutatójára várják az érdeklődőket január 7-én 17 órakor a Helischer József Városi Könyvtárba.

Hídlap

Újabb kiállítás a Kákonyi galériában

Mayer Eszter és Éberhardt Mária Ikonok című kiállításának megnyitójára várják az érdeklődőket december 11-én, kedden 17 órára a Kákonyi Asztrik Kortárs Galériába. A kiállítást P. dr. Varga Kapisztrán OFM egyháztörténész nyitja meg.

Hídlap
<< 2019 ápr >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Advertisements