Mátyás

Hídlap

Múltidéző sétát szerveznek Bátorkeszin

Február 23-án, vasárnap 14 órától a Pro Futuro Villa Kezw polgári társulás az Idegenezetők világnapja alkalmából múltidéző sétát tart Bátorkeszin. A mintegy két órás programot a bátorkeszi zsidóság történelmével, életük helyszíneivel ismertetik meg az érdeklődőket. A séta a kultúrháztól indul.

Hídlap

Múltidéző sétát szerveznek Bátorkeszin

Február 23-án, vasárnap 14 órától a Pro Futuro Villa Kezw polgári társulás az Idegenezetők világnapja alkalmából múltidéző sétát tart Bátorkeszin. A mintegy két órás programot a bátorkeszi zsidóság történelmével, életük helyszíneivel ismertetik meg az érdeklődőket. A séta a kultúrháztól indul.

Hídlap

Asszonyfarsang Táton

Február 22-én 19 órakor kezdődik a Táti Kultúrházban a hagyományos Asszonyfarsang, melyre kizárólag hölgyek léphetnek be. Minden jelmezben érkezőt vendégül látnak egy pohár italra. Az este hangulatáról a Bónusz Zenekar gondoskodik. A jegyárakkal kapcsolatban itt lehet érdeklődni.

Hídlap

Múltidéző banyabál Zebegényben

Február 21-én, 17 órai kezdettel a zebegényi iskola ebédlőjében idézik meg a régi banyabálok hangulatát. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt. A batyus rendezvényre bárki vihet magával inni- és ennivalót. A belépés ingyenes.

Hídlap

Szűcs Nelli és Trill Zsolt látogat az esztergomi könyvtárba

Február 10-én, 17 órától Szűcs Nelli színművésznővel, valamint Trill Zsolt Jászai Mari-díjas magyar színművésszel, érdemes és kiváló művésszel találkozhatunk az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban. A Könyvtári beszélgetések programsorozat vendégeivel, vagyis a színművész-házaspárral Bánhidy Vajk moderátor beszélget majd. A belépés ingyenes. (Borítókép: kepmas.hu)

Hídlap

Lanner Kvartett koncert Kismaroson

Február 9-én, 15 órakor lép fel a Kismarosi Művelődési Házban a Lanner Kvartett. A 2012-ben alakult egyesület tagjai eltökéltek abban, hogy újra lehet éleszteni a “házi-muzsikálást”, vagyis a koncertezésnek azt a formáját, mely a XIX. századi polgári szalonokban népszerű volt. A kvartettet kismarosi zenés vendégsége alkalmával Nagy László Adrián orgonaművész, zongoraművész és zeneszerző segíti ki. További információk itt érhetők el.

Hídlap

Keresztül-kasul Norvégián című előadás Esztergomban

Február 8-án, 17 órakor kezdődik az esztergomi Szentgyörgymezői Olvasókörben a Keresztül-kasul Norvégián című előadás, melyet kiállítással is egybekötnek. Köszöntőt mond Polgár József, az intézmény vezetője, majd a Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) elnöke, Lieber Tamás, valamint Gábor Éva titkár tart élménybeszámolót az északi országban tett látogatásukról. A belépés ingyenes.

Hídlap

Nosztalgia diszkót rendeznek Sárisápon

Február 1-én, 20 órakor kezdődik a Bányász Közösségi Tér és Könyvtár nagytermében a Sárisáp és Környéke Körzeti Általános Iskola jótékonysági nosztalgia diszkója. A rendezvény bevételét az iskola javára fordítják. További részletek itt érhetők el.

Hídlap

Világjárók klubja -Selmeczi Kovács Ádám előadása Verőcén

Január 31-én, pénteken 19 órai kezdettel a Világjárók klubja újabb előadására várják az érdeklődőket. A verőcei művelődési házban ezúttal Selmeczi Kovács Ádám terepmadarász, természetvédelmi szakember mesél Kuvaitról. A belépés ingyenes.

Hídlap

Író-olvasó találkozó Závada Pállal Dorogon

Január 30-án, 17 órától a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtárban vendégeskedik Závada Pál. A Kossuth- és József Attila-díjas magyar író, szerkesztő, szociológus beszélgetőpartnere Bombitz Attila kritikus, irodalomtörténész lesz. A belépés ingyenes.

Hídlap

Dr. Teleki Balázs az esztergomi könyvtárban

Dr. Teleki Balázs főorvos lesz az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár Köztünk élnek programsorozatának következő vendége. A január 27-i rendezvényen Sinkó Gyula beszélget majd a meghívott vendéggel. A belépés ingyenes.

Hídlap

Világjárók klubja: Costa Rica előadás Verőcén

Január 24-én, pénteken 19 órától Világjárók klubja: Costa Rica címmel tart előadást Magyarkúti Gergely Verőce művelődési házában. Az ingyenes rendezvényen többek között arról is szó lesz, hogy mi közünk lehet a távoli országhoz, illetve megtudhatjuk, hogy tényleg ott legboldogabbak-e az emberek.

Hídlap

Szobacsoda című előadás Esztergomban

Január 18-án 15 órakor kezdődik az Esztergomi Művelődési Házban a Magyarországi Nemzetiségek Színházi Társulatának Szobacsoda című előadása. A magyar nyelven játszódó, anyanyelvű dalokkal tarkított zenés mesejátékot ét öées kortól ajánlják. További információk itt érhetők el.

Hídlap

Dr. Négyesi Lajos hadtörténész előadása a doni katasztrófáról

A doni katasztrófáról tart előadást január 16-án, csütörtökön az esztergomi Laskai Osvát Antikváriumban dr. Négyesi Lajos. A hadtörtnész nemrég járt a Don-kanyarban található síroknál, így személyes tapasztalatokkal rendelkezik az egykori csatamezővel és hadisírokkal kapcsolatban. Az ingyenes előadás 18 órakor kezdődik.

Hídlap

XXI. századi oktatásról szóló előadás Dorogon

Január 16-án, 17 órai kezdettel Tari Annamária pszichoanalitikus tart előadást a Dorogi József Attila Művelődési Házban XXI. századi oktatás – online diákok, offline pedagógusok címmel. Az ingyenes rendezvényt a nevével ellentétben nem csak a tanári pálya képviselői látogathatják. Érdemes időben érkezni, hiszen hamar elfogynak a helyek.

Hídlap

Müller Péter: Az élet művészete előadás Szobon

Január 11-én, szombaton 17 órakor kezdődik Müller Péter Kossuth- és József Attila-díjas író Az élet művészete című előadása a Szobi József Attila Művelődési Házban. A jegyekkel és magával az eseménnyel kapcsolatban bővebb tájékoztató itt érhető el.

Hídlap

Zeneiskolai évindító hangverseny Nyergesújfalun

Január 9-én 16 órakor kezdődik a nyergesújfalui Szabolcsi Bence Zeneiskola művésztanárainak évindító hangversenye a Kernstok Galériában. Az ingyenes koncerten újévi köszöntőt mond Mihelik Magdolna polgármester.

Hídlap

Kaposi Endre emlékkiállítás Esztergomban

Január 7-én 17 órakor nyitják meg a Kaposi Endre emlékkiállítást az esztergomi Tár-Lak Szalonban. A tárlaton Szentessy László grafikusművész köszönti az érdeklődőket, majd ismerteti a tárlaton látható kollázsokat. A kiállítás január 18-ig tekinthető meg.

Hídlap

Bejgli égető futókirándulás a Pilisben

December 29-én futókirándulást szervez a Dorogi Futókör SE. A túra útvonala a kesztölci Pálos Gyógynövénykerttől indul, majd a résztvevők Pilis-nyereg-Simon halála-Pilis-tető-László kúpja-Pilis keresztje-Klastrompuszta érintésével térnek oda vissza. A terv szerint az emelkedőkön gyalogonak, a lejtőkön, sík terepen kényelmesen futnak majd. Részletek itt.

Hídlap

Csocsóbajnokság Szobon

December 28-án Gigászok csatája címmel csocsó bajnokságot rendeznek a szobi Neti sörözőben. A szervezők szándéka szerint minden egyes találkozót 11 labdával vívnak majd, így egy találkozó sem végződhet döntetlenre majd. A nevezési díjat a dobogósok között fogják szétosztani. További információk itt.

Hídlap

Téli vezetett túra Bajnán

A Bajnai Természetjáró és Szabadidő Egyesület szeretettel meghív minden mozogni vágyót egy könnyű kirándulásra. A december 28-i, hét kilométeres túra 13 órakor az iskola elől indul és a Szent Donát háznál lesz a vége, ahol a Csima Hagyományörző Egyesület műsorral készül. A célban tábortüzet is gyújtanak, az átfázott túrázók legnagyobb örömére.

Hídlap
<< 2020 feb >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
Advertisements