Miklós

Hídlap

Karácsonyi merülés a Palatinus-tavon

December 8-án rendhagyó karácsonyi merülésre várja az érdeklődőket a Palatinusz Búvár és Vízisport Búvárbázis területén. A különleges programot az Aquaworld Dive Center szervezi: a vendégeket zsíroskenyérrel fogadják, de lesz közös bográcsozás, a bátrabbak pedig a víz alatti karácsonyfa állításban is segédkezhetnek. Bővebb információk itt érhetők el.

Hídlap

Karácsonyi merülés a Palatinus-tavon

December 8-án rendhagyó karácsonyi merülésre várja az érdeklődőket a Palatinusz Búvár és Vízisport Búvárbázis területén. A különleges programot az Aquaworld Dive Center szervezi: a vendégeket zsíroskenyérrel fogadják, de lesz közös bográcsozás, a bátrabbak pedig a víz alatti karácsonyfa állításban is segédkezhetnek. Bővebb információk itt érhetők el.

Hídlap

Kontor Horvath Acoustic koncert Esztergomban

December 3-án 17 órakor a Kontor Horvath Acoustic nevű zenekar lép fel az esztergom-kertvárosi Féja Géza Közösségi Házban. A zenekar elsősorban pop rock szerzeményeket játszik, de műveikben a swing, a country és a blues is megjelenik. A koncert mellett továbbá átadják a Féja-díjat is.

Hídlap

Vonka Viktor utcazenész látogat az esztergomi könyvtárba

December 2-án az idei évad egyik legkülönlegesebb vendégét fogadja az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár. A Köztünk élnek programsorozat keretében Vonka Viktor utcazenés látogat az intézménybe. Talán nem túlzás kijelenti, hogy őt mindenki ismeri, hiszen a bazilikánál nap mint nap szórakoztatja a nagyérdeműt. A 17 órakor kezdődő rendezvényre ingyenes a belépés. Fotó: zope.lutheran.hu

Hídlap

Lovász Irén adventi koncertje Esztergomban

November 30-án, 18 órai kezdettel adventi koncertet ad Lovász Irén az esztergomi református templomban. Az Égi Hang című akusztikus előadáson közreműködik Mizsei Zoltán (ének, udu, pszaltérium, középkori hárfa, orgona, harmonium), valamint Ágoston Béla (ének, duda, furulya, fuijara, saxofon).

Hídlap

Ilyés Szabó Anna mesemondó Esztergomban

November 29-én pénteken Ilyés Szabó Anna székelyföldi mesemondó vendégeskedik az esztergomi Szentgyörgymezői Olvasókörben. A 18 órakor kezdődő rendezvényt kifejezetten a felnőtteknek ajánlják. Az előadó a karácsonyt megelőző időszakra való tekintettel az adventi témakört is érinti majd. A belépés ingyenes.

Hídlap

Kismarosi présházak és borospincék című fotóalbum bemutatója Kismaroson

November 28-án a Kismarosi Könyvtárban mutatják be dr. Dabóczi Ákos a “Kismarosi présházak és borospincék. Válogatás a szerző felvételeiből” című magyar-német kétnyelvű fotóalbumát. A kötetről maga a szerző mesél majd az érdeklődőknek. A 18 órakor kezdődő rendezvény ingyenes látogatható.

Hídlap

Emmer Péter lemezbemutató koncertje Párkányban

November 23-án 21:30-tól a párkányi Broadway Étteremben mutatja be Emmer Péter Memento című albumát. A komáromi származású, nemzetközileg elismert zenész legújabb korongján tíz dal található, melyeknek szövegét és természetesen a dalt is ő maga írta. A Szlovákiát végigturnézó, igényes rockzenér játszó előadó várhatóan Párkányban sem okoz majd csalódást.

Hídlap

10. Borír irodalmi est Dorogon

November 22-én, immár tizedik alkalommal rendezik meg a Dorogi József Attila Művelődési Házban a Borír elnevezésű irodalmi estet, melyen a kultúra mellett a folyékony nedűk is előtérbe kerülnek. Az est első részébennCselenyák Imre író Viola Szandra költővel beszélget, a második részben pedig a költők, írók olvasnak fel. Az este során a finom borokról Ábrók Sándor, Bohner Ferenc és Szőke János gondoskodik. A 17 órakor kezdődő rendezvény ingyenesen látogatható.

Hídlap

Megyei sajtóbibliográfia bemutató Esztergomban

November 20-án, 18 órai kezdettel mutatják be az esztergomi Laskai Osvát Antikváriumban a Képző-, ipar- és fotóművészet Komárom-Esztergom megyében 1986-2000 Sajtóbibliográfia című könyvet. A kötetről részletesen Wehner Tibor író, művészettörténész, a mű rektora, valamint Nász János könyvtáros, szerkesztő beszél majd. Közreműködik Reményi Orsolya csembalóművész.

Hídlap

Német nemzetiségi délután Táton

November 17-én, vasárnap 15 órakor kezdődik a Német Nemzetiségi Délután a Táti Kultúrházban. A Táti Német Nemzetiségi Önkormányzat rendezvényén közreműködik a III. Béla Általános Iskola gyermek tánccsoportja, Kiss Fábián tanuló (vers), a Nyergesújfalui Német Nemzetiségi Dalkör, az Alsógallai Német Nemzetiségi Tánccsoport, a Csolnoki Német Nemzetiségi Vegyes kórus, a Táti Német Nemzetiségi Asszonykórus, a Táti Férfikórus, a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar (Táncház).

Hídlap

XI. Dobó-kockák társasjáték nap Esztergomban

November 16-án, immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Dobó-kockák társasjáték napot az esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumban. A reggeltől estig tartó rendezvényen a játékmesterek vezetésével mintegy kétszáz féle játékot próbálhatnak ki az érdeklődők. A részletes programról itt lehet tájékozódni.

Hídlap

Szarka Gyula vendégeskedik az esztergomi könyvtárban

November 11-én ismét az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárba látogat Szarka Gyula, Kossuth-díjas énekes, a Ghymes zenekar alapítója és vezetője. A Könyvtári beszélgetések programsorozat vendégével Bánhidy Vajk moderátor beszélget majd vágsellyei éveiről, zenei pályafutásáról. A belépés ingyenes.

Hídlap

Túrázz Bálinttal a Dunakanyarban

November 10-én közös túrázásra vár mindenkit Bálint, aki a nevével fémjelzett Bálint túrázik nevű oldal szerkesztője. A fiatal kalandor ezúttal 25 kilométeres távra csábítja az érdeklődőket, amely érinti a Pilis-tetőt, Dobogókőt, a Prédikálószéket, majd Dömösön ér véget. A részvétel ingyenes, további információk itt találhatók.

Hídlap

5. Nótaest a karvai kultúrházban

November 9-én 17 órakor kezdődik a karvai kultúrházban az 5. Nótaest. A felvidéki önkormányzat mellett működő kulturális bizottság hagyományos zenés estjén fellép Hajtman Lívia, Kovács László, Molnár Angelika, Wurczer Péter és Virág Cynthia. Továbbá a jó hangulatról Mezei Zsolt és cigányzenekara gondoskodik majd. A belépőkkel és az asztalfoglalással kapcsolatban Virág Ilonánál lehet érdeklődni a 0907962527-es telefonszámon.

Hídlap

Előadás az Árpád-korban tevékenykedő esztergomi kőfaragókról

November 6-án Esztergomi kőfaragók az Árpád-kori Magyarországon címmel tart előadást a Laskai Osvát Antikváriumban dr. Raffay Endre művészettörténész. A 18 órakor kezdődő rendezvényen köszöntőt mond prof. dr. Prokopp Mária művészettörténész asszony. Az Esztergom és környéke kincsei programsorozat 68. előadására a belépés ingyenes.

Hídlap

Kő Kövön könyvbemutató Dorogon

November 6-án mutatják be a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtárban Schmöltz Margit Kő Kövön című könyvét. A szerzővel egy másik író, a történelmi regényeivel ismertté vált csolnoki Cs. Szabó Sándor beszélget majd az új kötetről. A 18 órakor kezdődő bemutatóra a belépés ingyenes!

Hídlap

Az Éjszakában mi hordozzuk a Fényt című könyv bemutatója Dorogon

Október 24-én, 17 órakor mutatják be a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtárban Szabó-Berghauer Zoltán (az intézmény vezetője): Az Éjszakában mi hordozzuk a Fényt című könyvét. A Hám Kálmán életét taglaló kötetről Cs. Szabó Sándor csolnoki író beszélget majd a szerzővel.

Hídlap

Pézsa Tibor az esztergomi könyvtárban

Október 21-én hétfőn Pézsa Tibor, olimpiai és világbajnok vívó látogat az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárba. A Köztünk élnek programsorozat vendégével Sinkó Gyula moderátor beszélget majd a sportsikereiről és többek között esztergomi kötődéséről is. A belépés ingyenes.

Hídlap

Altsteiner Blaskapelle gálakoncert Táton

Október 20-án, 17 órai kezdettel tartja őszi gálakoncertjét a táti kultúrházban az Altsteiner Blaskapelle. A cseh-morva fúvószenét játszó és ezzel a térségünkben egyedülállónak számító együttes koncertjén énekesként Mirk Tamás és Peller Zoltán. A belépés ingyenes.

Hídlap

World Shift című kiállítás a Dzsámi Múzeumban

Október 5-én, 17 órakor nyitják meg az esztergomi Dzsámi Múzeumban Hupján Attila: Kizökkent valóság – World Shift című kiállítását. A rendezvényen közreműködik Szél Ágnes fotóművész-építész. A megnyitó alkalmával az intézmény meghosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat, az eseményre a belépés ingyenes. A tárlat 2019. november 30-ig tekinthető meg hétfő kivételével minden nap 10 és 17 óra között.

Hídlap
<< 2019 dec >>
hkscpsv
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Advertisements