Bernadett

Hídlap

Szezonnyitó barangolás

Március 24-én újra útra kel a Barangoló Kalandorok csoportja. A túra célpontja ezúttal a Gete alja, melyet Dorogról indulva, Tokodaltáró érintésével közelítenek meg. Az útvonal Tokod lenyűgöző római kori romjai mellett halad el, majd “Ótokod” irányából elérkezik a Gete vonulataihoz.

Hídlap

Székely Szabadság Napja Esztergomban

Március 10-én 17 órakor, a Székely Szabadság Napján, a marosvásárhelyi eseményekkel egy időben néma főhajtást rendez a Fidesz, a KDNP Esztergomi Szervezete, az MKP Párkányi Szervezete, az Ezredév Polgári Társulás, az Esztergomi Polgári Körök, és a Limes Anavum Honismereti Társulás a Mária Valéria híd esztergomi hídfőjénél felhúzott székelyzászlónál.

Hídlap

Gipsy Style divatbemutató

Tehetséges, fiatal roma lányok munkáiból nyílik kiállítás március 23-án Esztergom-Kertvárosban. Az érdeklődőknek a két napos rendezvény megnyitóján a ruhák tervezői tartanak tárlatvezetést. A projekt a Nemzeti Tehetség Program keretében valósult meg.

Hídlap

Alex Kol nosztalgia est Lábatlanon

Alex Kol (Gyurkovics Sándor) híres retró slágerekkel érkezik Lábatlanra március 23-án. A gyémánthangúnak tartott énekes 17 órától koncertezik a Gerenday közösségi Házban. Jegyvásárlásra a helyszínen lesz lehetőség.

Hídlap

Detektív Hétvége Esztergomban

Egy rejtélyes történet alapján fedezhetik fel Esztergom belvárosát az érdeklődők a Detektív Hétvégén. Március 25-26-án a játékosok kapnak egy térképet, egy feladatsort és egy rejtélyt, amelyet csak a város nevezetes helyszíneire ellátogatva tudnak majd megoldani.

Hídlap

Hegyi Ibolya emlékkiállítás Esztergomban

Hegyi Ibolya (1953-2016) kárpitművész Szövött Idők című emlékkiállítását szervezi meg március 25-én, 16 órakor a Keresztény Múzeum és a Dobrányi Ildikó Alapítvány, Esztergomban.

Hídlap

Tavaszi túra vadhúskóstolóval

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Süttői Erdészeti Igazgatósága ismét túrát szervez. Március 25-én, szombaton, 8 és 10 óra között, kisebb csoportokban indulnak a kirándulók az Alsóvadácsi Vadászháztól a Serédi-kastélyhoz.

Hídlap

Feldíszített biciklikkel várják a tavaszt Dunabogdányban

Tavaszköszöntő kerékpáros kirajzással várják az érdeklődőket március 25-én, Dunabogdányban. A rendezvényen feldíszített biciklikkel tehetnek meg az érdeklődők különböző távokat. A szervezők legalább négyszáz résztvevőre számítanak.

Hídlap

Dr. Varga Tibor újabb előadása Esztergomban

Március 27-én tartja következő előadását Dr. Varga Tibor a Szent Korona Szabadegyetem szervezésében. A rendezvényre 18 órakor kerül sor az esztergomi művelődési házban.

Hídlap

Eltemetik a telet Piliscséven

Népviseletbe öltözve, Moréna bábu elégetésével űzik el a telet és várják a tavaszt a piliscséviek. Március 31-én, 16 órakor a Falumúzeumban várják az érdeklődőket.

Hídlap

Dokumentumfilm készül Lábatlan múltjáról

A Magyar Televízió 3 részes dokumentumfilmet készít Lábatlan múltjáról. Ehhez kapcsolódóan április 3-án, a Gerenday Közösségi Házba várnak mindenkit, aki részese volt az egykori cementgyár életének. A programon a szervezők archív filmeket vetítenek, majd a tévé munkatársai készítenek interjúkat a készülő filmhez.

Hídlap

Bunkertúra Esztergomban

Bunkertúrát szervez Esztergomban, a Strázsa hegynél a Duna-Ipoly Nemzeti Park. A háromórás kiránduláson az érdeklődők felmehetnek a kilátóba, megnézhetik a hadifogoly temetőt és bemehetnek egy földalatti bunkerbe, a volt katonai lőtéren. A túrára április 8-án kerül sor.

Hídlap

A Dunakanyar művészeinek kiállítása nyílik Szobon

A dunakanyari képzőművészek szimbolista kiállítását nyitják meg április 8-án, 16 órakor Szobon, a Börzsöny Közérdekű Muzeális Gyűjteményben. A tárlaton 15 művész alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.

Hídlap

Főzőverseny Piliscséven

A piliscsévi önkormányzat és a Piliscsévi Pincefalu közösen szervez főzőversenyt április 29-én. A rendezvényre még lehet jelentkezni, várják a főzni szerető csapatok nevezését.

Hídlap

Mária-búcsú Péliföldszentkereszten

Szalézi családi napot szerveznek május 6-án, Péliföldszentkereszten, május 7-én pedig sor kerül a hagyományos Mária-búcsúra.

Hídlap

Éjszakai horgászat Búbánatban

Horgászott már éjszaka? Kíváncsi rá, milyen lehet sötétedés után a víznél maradni és várni a kapásra? Május 11-én 20 órától másnap reggel 6 óráig kipróbálhatja Búbánatvölgyben, a Kerek-tónál. A rendezvényt a Vasas Horgász Egyesület szervezi.

Hídlap

Beer Miklós könyvbemutató Párkányban

Párkányban mutatják be legközelebb Beer Miklós váci megyéspüspök legújabb könyvét. A rendezvényre május 15-én, 18 órakor a művelődési központban kerül sor.

Hídlap

Nemzetiségi délután lesz Süttőn

Nemzetiségi családi délutánt szerveznek május 20-án, a süttői Templom téren. A programok között megtalálhatóak a gyermekprogramok, a kulturális előadások és a koncertek is.

Hídlap

Lakossági fórum Esztergomban

Lakossági fórumot tart május 22-én, 17 órától az esztergomi önkormányzat képviselő-testülete. A rendezvényre a művelődési ház színháztermében kerül sor.

Hídlap

Mackókiállítás Párkányban

Mackókiállítás nyílik a párkányi múzeumban május 24-én, 17 órakor. A kiállított játékok a tokodi Szóda Józsefné gyűjteményéből valók.

Hídlap

Balassa Bálint emléknapok

Május 26-27-én és június 3-án, a költő halálának 423. évfordulója alkalmából Balassa Bálint Emléknapokat tartanak Esztergomban.

Hídlap
<< 2019 feb >>
hkscpsv
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3