Csúszós út miatt rendkívüli tanítási szünet Esztergomban

Rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el az esztergomi zeneiskolában csütörtökön, mert a közvetlen környezetében, az utakon lévő tükörjég miatt nem lehetett biztonságosan megközelíteni az épületet.

Rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el az esztergomi zeneiskolában csütörtökön, mert a közvetlen környezetében, az utakon lévő tükörjég miatt nem lehetett biztonságosan megközelíteni az épületet.

Udvardyné Pásztor Ágnes, az intézmény igazgatója a Hídlapnak elmondta, hogy se a gyerekek, se a dolgozók biztonságát, egészségét nem szerették volna kockáztatni. A növendékek testi épségének és a hangszerek állapotának megőrzése érdekében a zeneiskola nem tud felelősséget vállalni az elesésből származó következményekért. Arra kérték a szülőket és a gyerekeket, hogy senki ne próbáljon meg bemenni a zeneiskolához autóval.

Megkerestük a terület kezelését végző Zöld-Út Kft. ügyvezetőjét, Nagy Attilát, aki elmondta: prioritás szerint végzik az utak karbantartását, jelenleg is az összes gépükkel dolgoznak a városban. A probléma nem csak Esztergomban, hanem országosan jelen van, hiszen a rengeteg utcát nem tudják egyszerre síkosságmentesíteni. Azt mondta, igyekeznek minél előbb járhatóvá tenni a várost, egy kis türelmet kérnek a lakosságtól.

Emellett arra kéri az esztergomiakat, hogy aki teheti, kerülje a meredekebb útszakaszokat és autó helyett inkább gyalog vagy tömegközlekedéssel induljon el otthonról. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az ingatlanok előtt az épületek tulajdonosainak kell rendbe tenniük a járdákat.

A zeneiskola vezetősége jelezte a problémát az esztergomi önkormányzatnak. A polgármesteri hivataltól megtudtuk, délutánra a közmunkások segítségével csúszás mentesítették az intézménynél levezető hidak lépcsőit, és jelenleg homokkal szórják fel a bevezető utat, valamint az iskola előtti területet is.
Azt is megtudtuk, hogy a városban mintegy 30 közmunkás is dolgozik folyamatosan az utak karbantartásán.

A fotókat még délelőtt, a munkálatok előtt készítettük.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!