Székely Szabadság Napja Esztergomban

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

A Székely Szabadság Napján, a marosvásárhelyi eseményekkel egy időben tartottak megemlékezést péntek délután, a Mária Valéri híd esztergomi hídfőjénél felhúzott székely zászlónál.

A rendezvényre a Duna mindkét partjáról érkeztek résztvevők azért, hogy kiálljanak a székelyek mellett, akik számára ez a nap nem csak a közös emlékezésé, hanem az összetartozásé is. Egy tudatos, közös fellépés a nemzeti önrendelkezés jegyében.

Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a rendezvényen azt mondta: fontos, hogy évről évre, a felvidéki barátainkkal karöltve, március 10-én megemlékezzünk erről a napról. Ezekkel az eseményekkel tudjuk kifejezni azt, hogy a kárpát-medencei magyarság összetart.

A rendezvény végén a jelenlévők mécseseket gyújtottak.

Az esztergomi eseményt a Fidesz és a KDNP Esztergomi Szervezete, az MKP Párkányi Szervezete, az Ezredév Polgári Társulás, az Esztergomi Polgári Körök, valamint a Limes Anavum Honismereti Társulás szervezte.

Ezzel egy időben ezrek gyűltek össze Marosvásárhelyen, hogy leróják kegyeletüket a Habsburg-ellenes székely szervezkedés 163 évvel ezelőtt kivégzett vértanúinak emlékművénél és a prefektusi hivatal elé vonulva nyilvánítsák ki a székelység autonómiaigényét. A megmozdulásra egész Székelyföldről érkeztek résztvevők.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!