Völner Pál: vitában állunk Brüsszellel, a szuverenitásunkat védjük

A nemzeti konzultáció állásáról és annak a tartalmáról tartott sajtótájékoztatót pénteken, Esztergomban Völner Pál igazságügyi államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. A politikus azt a hat kérdéskört mutatta be, amellyel kapcsolatban a lakosság véleményét kérdezi meg a kormány. A nemzeti konzultációs ívet május 20-ig lehet visszaküldeni.

A nemzeti konzultáció állásáról és annak a tartalmáról tartott sajtótájékoztatót pénteken, Esztergomban Völner Pál igazságügyi államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. A politikus azt a hat kérdéskört mutatta be, amellyel kapcsolatban a lakosság véleményét kérdezi meg a kormány. A nemzeti konzultációs ívet május 20-ig lehet visszaküldeni.

Völner Pál a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a kormány vitában áll Brüsszellel. A szuverenitásunkat védjük. Továbbra sem akarjuk illegális migránsok tömegét befogadni, és az adócsökkentést, valamint a rezsicsökkentést is meg akarjuk védeni. Nem hagyjuk hogy multinacionális cégek kapjanak ismét lehetőséget az árak meghatározására – fejtette ki Völner.

Hozzátette, ezekben a kérdésekben a kormányzat várja a lakosság véleményét is.

Mint mondta, 2015 óta következetesen képviseli a kormány, hogy határzárat kell fenntartani, a jogszabályi környezetet ehhez kell igazítani, a rendőrségnek, a honvédségnek meg kell védenie a határt.

Ezekhez az intézkedésekhez ragaszkodunk. Nem kívánjuk, hogy Brüsszel a különböző technikák, jogszabályok segítségével bevándorlók tömegeit egyrészt beeressze, másrészt pedig visszaküldje Magyarországra – fejtette ki az államtitkár.

Hozzátette: emellett szeretnék, hogy a migráció elleni harcban Soros György álcivil szervezetei ellen is eredményes lehessen az ország. A Soros-féle NGO-król elmondta: kiderült, hogy kezdetektől támogatják a migrációs folyamatot, és Magyarországot rá akarják kényszeríteni ennek az elfogadására. Soros György éppen Brüsszelben jár, ahol a biztosokkal és Jean-Claude Junckerrel tárgyal ezekről a kérdésekről – mondta.

A kormány szeretné, ha ezek az álcivil szervezetek, amelyeket Soros György finanszíroz, kötelesek legyenek feltüntetni a kiadványaikban, hogy külföldről támogatottak. Ebben a küzdelemben is kérjük a véleménynyilvánítást. Ezek a megélhetési jogvédők ne befolyásolhassák úgy a belföldi közvéleményt, hogy ne lehessen tudni róluk, hogy honnan finanszírozzák, instruálják, utasítják őket – fogalmazott az államtitkár.

A politikus úgy folytatta: az elmúlt hét évben csaknem 700 ezer munkahelyet sikerült létrehozni Magyarországon. Mindez annak köszönhető, hogy olyan adó- és támogatáspolitikát tudtunk megvalósítani, amely ösztönözte a munkahelyek létrehozását. Ebben is egységes szabályzást akarnak, Magyarországot meg akarják fosztani azoktól az eszközöktől, amelyekkel a munkahelyeket tud teremteni. Ebben is szuverenitásunk sérelmének veszélyét látjuk és fel kívánunk lépi ellene. Ahogy korábban is, meg szeretnénk mutatni, hogy a lakosság széles tömegei támogatják ebben a kormányt.

A konzultációs ív utolsó kérdésköre az adócsökkentésről szól.

Völner Pál úgy fogalmazott: Brüsszel szeretné az adószabályokat is saját hatáskörébe vonni. Ma, Magyarországon 15 százalék a személyi jövedelemadó mérték, a fogyasztáson keresztül adózunk és nem a munkánk megadóztatása révén. Nem kívánunk svéd vagy norvég adóterheket viselni, Magyarországon nincs akkora jövedelme az embereknek, hogy olyan adókulcsok szerint adózzanak, amit nyugaton alkalmaznak.

Az államtitkár a lakosság segítségét kérte, hogy a konzultációs ív kitöltésével és visszaküldésével május 20-ig támogassák a kormány álláspontját.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!