Nóra, Lili

Hídlap

Drogterjesztőket fogtak Esztergomban

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a napokban azt a 41 éves esztergomi és 29 éves pilisvörösvári lakost, akiket az esztergomi nyomozók kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének gyanúja miatt vettek őrizetbe.

Hirdetések

A rendőrök 2017. április 29-én 21 óra 45 perckor egy esztergomi szórakozóhelyen fogták el az idősebb férfit, aki a nyomozás adatai alapján Esztergomban és környékén kábítószert értékesített.

A nyomozók a férfi által üzemeltetett kocsmában helyszíni szemlét tartottak és az E.On Energia Szolgáltató Kft. munkatársaival megállapították, hogy a helyiségben méretlenül, illegálisan vételezik az áramot. A rendőrök a helyiségeket átkutatták és a raktárban lévő fagyasztószekrényből önzáró taskaban tárolt, bruttó 16.8 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

A nyomozók a szórakozóhelyen tartózkodó vendégek közül 5 főt előállítottak a rendőrkapitányságra mintavételre. A velük szemben alkalmazott drog gyorsteszt eredménye a tiltott szer használatát megerősítette. A nyomozók a két nőt és három férfit kábítószer birtoklása miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás adatai alapján a 41 éves férfi az elmúlt hónapokban a szórakozóhelyen anyagi haszonszerzés céljából amfetamin származékú kábítószert értékesített.

A nyomozók a fenti cselekményekkel közel azonos időben dorogi tartózkodási helyén fogták el azt a 29 éves pilisvörösvári lakost, aki szintén Esztergomban és környékén kábítószerrel kereskedett.
A két „díler” drogtesztje is pozitív értéket mutatott.

Az esztergomi rendőrök a nyomozás során az elmúlt napokban összesen bruttó 60,6 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le és 10 főt hallgattak ki gyanúsítottként, akik kábítószert fogyasztottak.

Hirdetések

  • Rétvári: a Dunakanyarnak végre saját hajójárata lett

    A Nagymaros és Zebegény közötti vonatpótló hajójárat olyan népszerű lett, hogy a Mahart úgy döntött, új körjáratot indít – mondta dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön a nagymarosi kikötőben tartott sajtótájékoztatón.

    Hídlap
  • Egy napra visszaállítják az ellenőrzést a szlovák határon

    Péntek délután 15 órától szombat délután 15 óráig visszaállítja a szlovák rendőrség az ellenőrzést a szárazföldi határokon, hogy kiszűrje a koronavírussal fertőzötteket – közölte a szlovák rádió híradására hivatkozva az MTI.

    Hídlap