Előd

Hídlap

Országjárásba kezdett a Fidesz – lakossági fórum volt Esztergomban

A nemzeti konzultáció kérdéseivel kapcsolatban tartottak lakossági fórumot kedden, Esztergomban. A telt házas rendezvényen Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár és Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője hallgatta meg a jelenlévők véleményét és adott választ a felmerülő kérdésekre.

Hirdetések

Szeretnénk, ha az emberek a nemzeti konzultációval kapcsolatosan minél több információhoz jutnának annak érdekében, hogy helyesen tudjanak válaszolni az ott feltett kérdésekre – mondta Kovács Zoltán kedden, a Pézsa Tibor Sportcsarnokban. A Fidesz országjárásba kezdett, térségünkben Táton és Esztergomban tartottak lakossági fórumot.

Kovács Zoltán örömhírről is beszámolt a jelenlévőknek, eddig mintegy másfél millióan küldték vissza a kérdőíveket. A frakció kérte, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel tolódjon ki a leadási határidő május 31-ig, addig ilyen fórumokon is tájékozódhat a lakosság.

Az államtitkár úgy fogalmazott: Magyarország veszélyben van, a brüsszeli bürokraták olyan dolgokra készülnek, amely nemzeti szuverenitását, függetlenségét veszélyeztetik.

Szeretnénk, ha nem csak egy kormányzati álláspont jelenne meg Brüsszelben, hanem mögöttünk állna a lakosság is – tette hozzá a politikus.

Völner Pál szerint fontos, hogy az ilyen fórumokon személyesen is találkozzanak a lakossággal és megtapasztalják azt a fajta hangulatot, amit a nemzeti konzultáció kérdései kiváltottak, tisztázzák a részleteket.

Hozzátette: a konzultáció azért is fontos, mert nem mindegy, hogy 20-30 év múlva milyen összetételű lesz Magyarország lakossága és, hogy kik döntenek a lakosságot érintő rezsiárakról.

A térség országgyűlési képviselője azt mondta: az eddig kitöltött másfél millió ív is bizonyítja, hogy az emberek jelentős részét foglalkoztatja a migráció kérdése, határozott véleménye van Soros György tevékenységéről, az álcivil szervezetekről. A kormány fontosnak tartja, hogy Brüsszellel és az ellenzékkel szemben meg tudja védeni a magyar érdekeket.

Hirdetések