Alfonz

Hídlap

Bajnai győzelem az országos futógálán

522 település 8300 futónője vett részt a 22. Női Futógálán, Magyarország legszebb futóversenyén. A nyári melegben a mezőny idén is nagyon színes volt, akadtak első próbálkozók, profi sportolók, kis tündérek és harcos amazonok egyaránt a célban.

Hirdetések

Idén is a leghosszabb táv volt a legnépszerűbb, a “tízes” mezőny közel 5 percen át rajtolt, a rajtduda Monspart Sarolta kezében szólalt meg. 1-es rajtszámmal az utóbbi két év győztese Staicu Simona indult, a címvédés azonban ezúttal nem sikerült, ahogy Szatmári Adriennek sem sikerült a triplázás (ő nyerte a 2,1 és az 5 km-es versenyt a délelőtt folyamán), az első helyen ugyanis a bajnai születésű Szederkényi-Takács Andrea remekelt 36:57-es idővel.

A 10 km egyben része volt az Olimpiai Ötpróbának is. Az 5 és a 10 km-es távokra több mint 100 hölgy nevezett a megyéből!

10 km
1. Szederkényi-Takács Andrea (VASAS) 36:57
2. Staicu Simona (Dunakeszi VSE) 38:00
3. Rozsnyai Lilla (ELTE SE) 39:28

Hirdetések
  • Szűk körben emlékeztek meg Esztergom felszabadításáról

    Minden októberben megemlékeznek Esztergomban III. Sobieski János lengyel királyról, illetve a törökök városból való kiűzésének időpontjáról. Idén a vírushelyzet miatt szerény körülmények között hajtottak fejet a dicső győzelem emléke és a hős uralkodó szobra előtt.

    Hídlap
  • Héregnél kapcsolták le az annavölgyi gyorshajtót

    Kis híján a megengedett sebesség kétszeresével közlekedett az az annavölgyi lakos, akit október 29-én Héregnél állítottak meg a tatabányai járőrök – írja a police.hu A 24 éves férfi a megengedett 50 kilométer/órás tempó helyett 96 kilométer/órával száguldozott.

    Hídlap