Műfüves focipályát adtak át Esztergomban

Új, műfüves focipályát adtak át pénteken az esztergomi József Attila Általános Iskolában. A beruházás a kormány, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a helyi önkormányzat közös összefogásával valósult meg.

Új, műfüves focipályát adtak át pénteken az esztergomi József Attila Általános Iskolában. A beruházás a kormány, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a helyi önkormányzat közös összefogásával valósult meg.

Völner Pál kiemelte, a TAO-programnak köszönhetően Esztergomban is több cég ajánlotta fel adóját, hogy sportcélokra fordítsák. Ez a városban több helyen eredményezte azt, hogy a gyerekek ilyen sportpályákon mozoghatnak.

Kancz Csaba kormánymegbízott, az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke azt mondta: a Bánomi lakótelepen kettős célt fog szolgálni ez a pálya. Egyrészt segíti a mindennapi testnevelését azoknak a gyerekeknek, akik az iskolába járnak, másrészt pedig bízik abban, hogy a környéken lakók egy-egy alkalommal lejöhetnek ide, és a tömeg, valamint az amatőr sport is érvényesülni tud.

Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója elmondta: a rendszerváltás óta nagyon sok pálya szűnt meg Magyarországon. A TAO már 2011 óta működik, azóta ez a tendencia megfordult. A Magyar Labdarúgó Szövetség kialakított egy pályaépítési pályázatot egyesületeknek, önkormányzatoknak és így közel 1000 pálya épült, 1500 újult már meg országos szinten.

Hozzátette: nagyon fontos, hogy a magyar válogatott milyen eredményt ér el, de legalább ennyire fontos az is, hogy az amatőr futballban meglegyenek a XXI. századi feltételek. A TAO-nak két fontos pillére az utánpótlás nevelés és az infrastruktúra. Most mind a két területen előre léptünk – fogalmazott az MLSZ megyei igazgatója.

A szükséges önrészt az esztergomi önkormányzat biztosította.

Bánhidy László alpolgármester az ünnepségen azt mondta: újraéledtek a sportpályák és a sportlétesítmények az utóbbi időben.

Úgy fogalmazott: 1975 óta nem épült ennyi sportlétesítmény, folyamatban van most is több. „Ilyen nagy előrelépésre nem emlékszem, mint ami az elmúlt két évben indult el vagy valósult meg.” A város mindent megtesz annak érdekében, hogy ne álljanak le ezek a programok és a kihasználatlan területeket hasznosítsák – mondta az alpolgármester.

Iványi Pálné, az iskola igazgatója kifejtette: az intézmény fontosnak tartja a sport szeretetére nevelést, hiszen a testi, lelki egészség megőrzésének egyik leghatékonyabb eszköze. Aki sportszerű a pályán, az jó eséllyel az életben is tudja, hogyan kell viselkedni.

Hozzátette: a tornaterem lehetőségén kívül a régi, töredezett betonterület már nem volt alkalmas sportolásra, ezért nagyon nagy jelentőségű a megépült műfüves pálya. Itt szabadban, élményszerű keretek között focizhatnak a tanulók.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!