Alfonz

Hídlap

Terror Manchesterben: 22 halott, 59 sebesült

A manchesteri robbantás terrortámadás volt, és egy férfi követte el – jelentette be kedd reggel a brit rendőrség. 22 ember meghalt, és ötvenkilencen megsérültek amikor robbanás történt egy koncerten a Manchester Arena-ban, hétfőn este. Az Iszlám Állam jelentkezett a robbantás elkövetőjeként.

Hirdetések

A robbanás az amerikai tinisztár, Ariana Grande teltházas koncertjének végén történt, éjjel fél 11 körül.

A 21 ezer férőhelyes arénában ezután pánik tört ki, az emberek futva hagyták el a helyszínt. Az emberek a robbanás után lefeküdtek a padlóra, mert többen azt hitték, hogy fegyveresek is vannak az arénában
– mondta BBC-nek egy anya, aki 13 éves lányával volt a koncerten. Egy másik anyuka, aki még a koncert vége előtt elindult kifelé 14 éves lányával amikor kitört a pánik.

– Ekkor megragadtam a lányom kezét, és futottunk – mondta az Rachel a BBC-nek, aki szerint több embert a földön zúzott össze a tömeg.

Manchester rendőrfőkapitánya kedd hajnalban hivatalosan megerősítette, hogy 22 halálos áldozata és ötvenkilencen sérültje van a Manchester Arena rendezvényközpontban előző éjjel történt robbantásos merényletnek.

Az egyelőre még nem világos, hogy a merénylőt is a halálos áldozatok közé sorolják-e.

Forrás: origo

Hirdetések

  • Szűk körben emlékeztek meg Esztergom felszabadításáról

    Minden októberben megemlékeznek Esztergomban III. Sobieski János lengyel királyról, illetve a törökök városból való kiűzésének időpontjáról. Idén a vírushelyzet miatt szerény körülmények között hajtottak fejet a dicső győzelem emléke és a hős uralkodó szobra előtt.

    Hídlap
  • Héregnél kapcsolták le az annavölgyi gyorshajtót

    Kis híján a megengedett sebesség kétszeresével közlekedett az az annavölgyi lakos, akit október 29-én Héregnél állítottak meg a tatabányai járőrök – írja a police.hu A 24 éves férfi a megengedett 50 kilométer/órás tempó helyett 96 kilométer/órával száguldozott.

    Hídlap