Bűnmegelőzési program Vámosmikolán

Hamarosan zárul a Legyél Te is nyomozó bűnmegelőzési projekt Vámosmikolán. A Belügyminisztérium pályázatának záró rendezvényét június 3-án tartják, ahol többek között gyermekprogramokkal és kiállításokkal várják az érdeklődőket.

Hamarosan zárul a Legyél Te is nyomozó bűnmegelőzési projekt Vámosmikolán. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázatának záró rendezvényét június 3-án tartják, ahol többek között gyermekprogramokkal és kiállításokkal várják az érdeklődőket.

A pályázat célja, hogy a gyerekek időben ismerjék fel a veszélyeket, mérlegelni tudják a bűnelkövetés következményeit, csökkenjen a szórakozóhelyek környékén és a közösségi terekben a vandalizmus és az erőszak. Ismerjék fel a bódító szerek megszerzésére és fogyasztásának hatására elkövetett bűncselekmények következményeit, valamint, hogy a tetteikért felelősséget kell vállalniuk.

A projekt már hetek óta fut, az iskolai előadásokat, a felnőttek és az idősek részére szervezett tájékoztatókat már megtartották.

A program folytatódik tovább, az augusztusi falunapon “Nincs érték az autóban” feliratú matricákat juttatnak majd el a lakossághoz.

Június 2-án (pénteken) a gyermeknap keretében is lesz bűnmegelőzési program, amit eddig tanultak az apróságok, most a gyakorlatban kell megmutatniuk.

Fotó: Vámosmikola Község Önkormányzata

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!