Sütő-főző tábor Esztergomban

Ebben az évben már negyedszer szervezik meg a Sütő-főző napközis tábort Esztergomban, a Montágh Imre Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola tankonyhájában, július 3-28 között.

Ebben az évben már negyedszer szervezik meg a Sütő-főző napközis tábort Esztergomban, a Montágh Imre Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola tankonyhájában, július 3-28 között.

A három sikeres tábor után nem lehetett kérdés, hogy idén is folytatják. Kis létszámú turnusokról van szó, hiszen egyszerre csak 18-20 gyereket tudunk foglalkoztatni, három pedagógus irányításával.

A 4 turnus alatt 80 gyerek ismerkedik meg a sütés-főzés rejtelmeivel. Ők maguk is közreműködnek részben, vagy egészben a tízórai, az ebéd és az uzsonna elkészítésében. Ezeket az egyszerű ételeket később otthon is elkészíthetik, a leírt receptek segítségével. A tábor lehetőséget ad arra, hogy felhívják a figyelmet a helyes táplálkozásra, az egészséges életmódra, a megfelelő élelmiszerekre. Nemcsak beszélnek erről, hanem így is sütnek, főznek, így is étkeznek.

A nap végén a szülők is kapnak kóstolót az elkészített finomságokból. Eddig a legkisebb résztvevő 6 éves volt, a legnagyobb 18 – de elsősorban az általános iskolás korosztály érdeklődését keltették fel. A tábor július 3-tól július 28-ig tart, 4 turnusban, heti váltásban, reggel 9-től délután 4-ig, hétfőtől péntekig. A foglalkozások között kézműves foglalkozások, marcipán figurák készítése is szerepel, a gyerekek sok-sok közös játékot tanulnak, és a hangulat emeléséhez jó néhány dalt is elénekelnek közösen, gitár kísérettel. A szabadfoglalkozások alatt csocsó, asztalitenisz és tollaslabda várja őket. Idén elkészült az iskola hatalmas játszótere, ami szintén a rendelkezésükre áll.

A táborral kapcsolatban a következő elérhetőségeket lehet érdeklődni:
Sinkó Borbála: 06-20/940- 2778; gyulasinko@gmail.com

További képek megtalálhatók a sütő-főző tábor facebook oldalán.

Forrás: Sinkó Gyula

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!