Új térképet tettek a Duna-partra

Lecserélték a Duna-parton lévő, több évtizede a hajóállomásnál álló, kézzel festett térképet kedd délután. A térkép a hajóval Esztergomba érkező turistáknak mutat irányt. Az új kép részletes, időtálló és civil kezdeményezésként valósult meg.

Lecserélték a Duna-parton lévő, több évtizede a hajóállomásnál álló, kézzel festett térképet kedd délután. A térkép a hajóval Esztergomba érkező turistáknak mutat irányt. Az új kép részletes, időtálló és kihelyezése civil kezdeményezésként valósult meg.

Priegl Diána magánszemélyként vállalta magára, hogy lecserélteti a Duna-parton lévő térképet. Azt mondta: az Esztergomi Turisztikai Egyesület dolgozójaként látja és fontosnak tartja, hogy a hajóval érkező turisták első benyomása pozitív legyen a városról. Jelenleg az üres épületet és a több mint harminc éves térképet látták.

Hozzátette: a kép egyébként nagyon szép és évtizedek óta mutatta az utat a turistáknak, viszont már megérett a cserére.

Elmondta, hogy természetesen megőrzik és Esztergomban, a Duna Múzeumban tárolják el.

Kifejtette, hogy szombattól 13 héten keresztül indítja az Esztergomi Turisztikai Egyesület a sétahajózást Budapestre és vissza. Emellett, hogy a városban könnyebb legyen a turisták számára a közlekedés az épített örökségekhez és a belvárosban, ezért kisvonat várja őket minden alkalommal.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!