1,2 milliárdos területfejlesztési pályázat eredményét hirdették ki a megyében

A Komárom-Esztergom megyei önkormányzat 11 település területfejlesztési támogatásáról döntött, a pályázatok összértéke csaknem 1,2 milliárd forint - közölte a megyei közgyűlés elnöke szerdán az MTI-vel.

A Komárom-Esztergom megyei önkormányzat 11 település területfejlesztési támogatásáról döntött, a pályázatok összértéke csaknem 1,2 milliárd forint – közölte a megyei közgyűlés elnöke szerdán az MTI-vel.

Popovics György (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnöke elmondta, a két legjelentősebb projekt energiamegtakarítást eredményező beruházás. Komáromban geotermikus várositávhő-rendszer építését támogatták félmilliárd forinttal, Bábolnán pedig az önkormányzati intézmények gázfelhasználását csökkentik 200 millió forintos felújítással.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) most kihirdetett fejlesztéseinek köszönhetően több helyen megoldódik a csapadékvíz elvezetése, fejlődnek az egészségügyi és szociális alapszolgáltatások, orvosi rendelő és gondozási központ újul meg.

A közgyűlés elnöke emlékeztetett arra, hogy a TOP forrásaiból a megye mintegy 26 milliárd forintos támogatást használhat fel. Áprilisban 49 település 80 pályázatát bírálták el pozitívan, mintegy 13 milliárd forint értékben.

MTI

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!