Dorogi tűzoltók az élen

400 tűzoltó vett részt a Székesehérváron megrendezett országos hagyományőrző tűzoltóversenyen. A dorogi Richter Gedeon tűzoltói olyan jól szerepeltek, hogy részt vehetnek az Ausztriában megrendezésre kerülő Tűzoltó Olimpián.

400 tűzoltó vett részt a Székesehérváron megrendezett országos hagyományőrző tűzoltóversenyen. A dorogi Richter Gedeon tűzoltói olyan jól szerepeltek, hogy részt vehetnek az Ausztriában megrendezésre kerülő Tűzoltó Olimpián.

Június 25-én, vasárnap délelőtt a Székesfehérvári Városháza Dísztermében volt a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett VII. Országos Hagyományos Tűzoltóverseny záró ünnepsége.

A versenyen mintegy harminc csapat 400 tűzoltója vett részt, amit a szombaton tartottak a Bregyó-közi Atlétikai Centrumban, ahol a rekkenő hőségben is kiválóan teljesítettek az Országos Hagyományos Tűzoltó Verseny résztvevői.

A résztvevőknek ezúttal is két versenyszámban kellett összemérni tudásukat, a kismotorfecskendő-szerelés mellett váltófutás várt a versenyzőkre, nem sík terepen: akadályok, palánk, gerenda, kúszócső és rekkenő hőség nehezítette a munkát ezúttal is.

Az országos tűzoltóversenyeket a felnőtt önkéntes tűzoltók részére a Magyar Tűzoltó Szövetség szervezi, amelyekre meghívást kapnak a környező országok csapatai is. Dobson Tibor, a szövetség elnöke elmondta, hogy a verseny célja a szakmai összefogás és a hivatás szeretete, ami mindannyiunkat vezérel. Ezúttal is érkeztek Kárpátaljáról, Székelyföldről, Vajdaságból. A Dél-Vidéki Önkéntes Tűzoltó Hálózat két csapattal, több mint harminc fővel jött Fehérvárra.

Az önkéntes tűzoltókat Székesfehérvár nevében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte. Mint mondta, megtisztelő, hogy ennek a nagy hagyományokkal rendelkező versenynek városunk adhatott otthont.

A magyar versenyen legjobb eredményt elérő női és férfi versenyrajok lehetőséget kapnak a versenyzésre a CTIF által négyévente, valamelyik európai, erre a rendezvényre jogot szerzett országban megrendezésre kerülő Tűzoltó Olimpián. A soron következő Tűzoltó Olimpiát 2017. július 9-16. között a CTIF az Osztrák Tűzoltószövetséggel Ausztriában, Villach városában rendezi, amelyre Magyarországról Vértessomló, Kőszeg, Tótkomlós önkéntes tűzoltó egyesületek női rajai, valamint Kőszeg, Tótkomlós önkéntes és Richter Gedeon Dorog létesítményi tűzoltó férfi versenycsapatai vesznek részt.

Forrás: szekesfehervar.hu
Fotó: Bácskai Gergely

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!