Újabb hírek az Esztergomot az M1-es autópályával összekötő gyorsútról

Esztergomot az M1-es autópályával összekötő gyorsút tervezésére írt ki nyílt tendert a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. - a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg - közölte szerdán a Napi.hu.

Esztergomot az M1-es autópályával összekötő gyorsút tervezésére írt ki nyílt tendert a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. – a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg – közölte szerdán a Napi.hu.

Mint írták: a feladat a 32 kilométer hosszú, 2×2 sávos gyorsút megvalósíthatósági tanulmányának, környezetvédelmi hatástanulmányának, valamint az engedélyezési és kiviteli tervének az elkészítése.

Az R11 jelű gyorsút a Bicske és Mány között megépülő új M1-es autópálya csomóponttól indulva, Zsámbékot, Tököt, Perbált és Tinnyét nyugatról elkerülve halad tovább. A 10-es számú főutat és a Budapest-Esztergom vasútvonalat külön szintben keresztezve jut el a 2×2 sávosra bővítendő 117-es számú főútig, és ezen fut be Esztergomba.

A cikkben az is olvasható, hogy a tervezés időtartama 19 hónap. Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben a nettó árbevétele elérte – összesen – az 1,9 milliárd forintot. Referenciaként pedig az elmúlt 6 évből be kell mutatni legalább 20 kilométer hosszú, 2×2 forgalmi sávos, fizikai elválasztással rendelkező gyorsforgalmi út engedélyezési tervét. A beadási határidő július 28.

Orbán Viktor miniszterelnök 2012. novemberében, a Magyar Suzuki Zrt. és a kormány közötti stratégiai megállapodás aláírási ünnepségén jelentette be a kormány azon döntését, hogy megépítik az Esztergom és az M1-es autópálya közötti csatlakozást biztosító útszakaszt.

Forrás: napi.hu
A fotó illusztráció

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!