Lőrinc

Hídlap

12 milliárd forintot fizettek ki a megyének

Komárom-Esztergom megye a Terület- és településfejlesztési operatív programban (Top) 26 milliárd forintot használhat fel, amelyből 18 milliárd forintról már szerződést kötöttek és 12 milliárd forintot már ki is fizettek a projektek megvalósítóinak – mondta a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára a Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért díjak átadása előtti köszöntőjében csütörtökön, Tatabányán.

Hirdetések

Vitályos Eszter kiemelte, a Top által támogatott fejlesztések túlnyomó többsége a közszférában valósul meg, 19 milliárd forint értékben. A tíz operatív programot tekintve viszont a vállalkozások részesülnek a legnagyobb támogatásban, mintegy 41 milliárd forintos összeggel.

A már megítélt támogatások jelentősebb területei a településfejlesztés, a közlekedés, a foglalkoztatás és felnőttképzés, a turisztika, a környezetvédelem, valamint az energiamegtakarítást eredményező beruházások – ismertette az államtitkár.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, Komárom-Esztergom megye az ország három legfejlettebb megyéje közé tartozik. Budapestet kivéve az egy lakosra jutó ipari termelésben a megyék rangsorában az elő helyen áll, az egy lakosra jutó beruházások és a havi nettó átlagkereset tekintetében a második helyet foglalja el.

Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hozzátette, 26 ezer egyéni és társas vállalkozással Komárom-Esztergom megye az ország második legiparosodottabb megyéje.
A megyei közgyűlés 2004-ben 4 kategóriában alapította meg a Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért díjat, mely az együttműködő gazdasági érdekképviseletek javaslatára 2016-ban 8 kategóriára bővült, valamint egy különdíjat is átadtak.

Az ünnepségen elismerést vett át: Dobosi Tivadar (életműdíj), ASG Gépgyártó Kft. (szakképzés), Dall’Asta Arnold (kézműves), Esztergomi Rögbi Kft. (kisvállalkozás), Izsáki András (egyéni vállalkozás), Kisbér Bádog-Center Kft. (nagyvállalkozás), Motor Classic Bt. (középvállalkozás) és a Szivek Pince (agrárvállalkozás). A különdíjat a Adrilux Hungary Kft. kapta.

MTI

Hirdetések
  • Idegenben győzte le a Debrecent a Dorog

    Bár az első fordulóban a Pécstől kikapott, a Soroksár után a DEAC csapatát is legyőzte a Dorogi FC a Merkantil Bank Ligában. Így a hat ponttal rendelkező „Bányász” jó formában várhatja a Nyíregyháza Spartacus elleni találkozót.

    Hídlap
  • Elhunyt Györe Lajos mesteredző

    A család mély fájdalommal tudatta, hogy 73. életévében elhunyt Györe Lajos mesteredző – közölte a waterpolo.hu. Nem csak tréneri, hanem játékos pályafutását is sikerek övezték, emellett edzői munkájával segítette a dorogi Új-Hullám Sportegyesületet is.

    Hídlap