Ilyen lesz az új körforgalom

Így fog kinézni a Baross utcánál lévő körforgalom. A munkálatok várhatóan október végéig befejeződnek.

Így fog kinézni a Baross utcánál lévő körforgalom. A munkálatok várhatóan október végéig befejeződnek.

A körforgalommal kapcsolatos tájékoztatót Szerencsés Gergely önkormányzati képviselő tette közzé közösségi oldalán.

A politikus azt írta:

A Baross utca és a tervezett 2. sz. körforgalom útépítése jelenlegi ütemezés szerint várhatóan 2017 október végéig készülhet el.

Az épülő kivitelezési munka műszaki tartalmáról a megküldött helyszínrajz ad a lakók és az itt közlekedők számára tájékoztatást.

A Baross Gábor út-Sugár út-Ady Endre utca kereszteződésében megvalósuló körforgalomhoz kapcsolódó utcák csatlakozási módja alapvetően nem változik meg. Kizárólag a Sugár út és a Baross G. utca eddigi „T” csomópontja változik át körforgalmú csomóponttá. Az Ady Endre utca becsatlakozása ugyan egészen a körforgalom kivezető ágához közel történik, de nem külön ágként, hanem továbbra is a Sugár utcához kapcsolódik.

Ezek mellett egy burkolt bejáró út épül a körforgalom miatt „elzárt” lakóépületekhez, amely a Sugár útról nyílik majd.

Az útépítés alapvetően 3 fázisból áll. Jelenleg le van zárva a Baross Gábor utca vége és az egyirányú szakasza. Amint a körforgalom egyik fele elkészül, valamint az egyirányú utcaszakaszt is megépítik, ez a szakasz korlátozottan újra használható lesz. Ezt követően félpályásan lezárják a Baross Gábor utcában a Sugár út és vasútállomás közötti részt, egyirányúsítják a forgalmat. Az utolsó szakaszban lezárják az Ady út-Sugár út kereszteződést, amíg befejezik a körforgalom építését, illetve az Ady és a Sugár út csatlakozását. A forgalmi változások idején a kihelyezett KRESZ táblák segítenek az eligazodásban.

További információkért kattintson ide!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!