Holnap indulnak a virágkocsik Debrecenbe

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek áldotta meg azt a két virágkocsit, amely szerdán indul a Debreceni Virágkarneválra. Az alkotások jelenleg az esztergomi bazilika mellett láthatóak.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek áldotta meg azt a két virágkocsit, amely szerdán indul a Debreceni Virágkarneválra. Az alkotások jelenleg az esztergomi bazilika mellett láthatóak.

Az elmúlt napokban szinte ellepték a közösségi médiát a virágkocsikkal készült szelfik, mindenki csodájára jár a remekműveknek. Járhatnak is, hiszen megszámlálhatatlanul sok, több tízezer apró kis virág alkotja a Szent Koronát és egy pásztor-jelenetet ábrázoló kompozíciót.

A keddi ünnepségen Romanek Etelka polgármester azt mondta: ez a jeles esemény nem csak Esztergomról és Debrecenről szól, hanem a magyarságról, a keresztény Magyarországról, a valóra vált Szent Istváni államról és álomról, amely itt vert gyökeret azért, hogy egy ezredéven keresztül táplálja nemzetünket, határon innen és túl.

Hozzátette: mindemellett legfőképpen a megőrzött értékekről szól, és mindenről, ami által kereszténnyé, magyarrá váltunk, valamint, amelyet meg kell őriznünk és tovább kell adnunk.

Széles Diána Debrecen alpolgármestere azt mondta: idén két kocsit hoztak el Esztergomba, de mindkettőnek egy üzenete van: az összetartozás.

Kifejtette, hogy a Szent Korona minden évben jelen van a karneválon, és amikor megérkezik, a látogatók szíve szinte egyszerre dobban. A pásztor-jelenetet ábrázoló kocsi, ami látható Esztergomban, azt már a várossal közösen készíttette Debrecen. Ez a vallási összetartozás jelképe.

Hozzátette: a virágkarnevál több, mint egy rendezvény. A fesztivál ideje alatt megtelik Debrecen, de missziójuknak érzik azt, hogy vigyék tovább mind a nemzeti összetartozás jelentőségét, mind pedig azt az értéket, ami e mögött van.

A két virágkocsit Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek áldotta meg. Azt mondta, a korona hazánk királyainak emlékét felidézve nemzetünk szeretetére indít bennünket.

További fotók:
https://www.facebook.com/hidlap/posts/1734302623276723?notif_t=like&notif_id=1502801119086678

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!