Jobbik közlemény a kórházról

Közleményt adott ki Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje az esztergomi kórházzal kapcsolatban.

Közleményt adott ki Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje az esztergomi kórházzal kapcsolatban.

KÖZLEMÉNY

A gyermekosztály után a szülészetet is a megszűnés fenyegeti Esztergomban!

Miután néhány éve bezárta kapuit a gyermekosztály Esztergomban, majd júliusban megtörtént a kórházösszevonás, most újabb csapás érheti a térség egészségügyi ellátását: sajtóinformációk szerint bezárhat a szülészet is. A Jobbik mindent meg fog tenni ennek elkerülése érdekében!

Jó pár éve már, hogy bezárt a gyermekosztály, aminek következtében a kórházi ápolást igénylő betegségeknél a gyermekeket Tatabányára, Budapestre, Székesfehérvárra, Balassagyarmatra vagy éppen Kistarcsára kell elvinni. A Fidesz-kormánynak köszönhetően most odáig jutottunk, hogy a szülészet is megszűnhet Esztergomban. Amennyiben ez megtörténik, úgy a térségünkben már csak meghalni lehet, születni nem!

Pedig mindez megelőzhető lett volna, amennyiben a Fidesz képviselői megszavazzák azt a 2018. évi költségvetéshez – a Jobbik-frakción keresztül – benyújtott javaslatomat, amely 10 milliárd forint rendkívüli támogatást adott volna az esztergomi kórháznak. Ebből hosszútávon biztosítani lehetett volna a kórház minden osztályának működését, új eszközöket lehetett volna beszerezni, de akár a gyermekosztályt is újra lehetett volna indítani. A Fideszt azonban csak egyetlen dolog érdekli: a lopás, ezért nem jut pénz az egészségügyre.

A 2018-ban felálló Jobbik-kormány egyik legfontosabb intézkedése lesz az egészségügyre fordított források növelése, az intézmények fejlesztése és a szakdolgozók béremelése. Addig is mindent meg fogok tenni azért, hogy gyermekeink továbbra is itt születhessenek meg!

Nunkovics Tibor
országgyűlési képviselőjelölt

2017. augusztus 18.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!