Városi napok Lábatlanon

Lábatlan várossá válásának 13. évfordulója alkalmából szerveznek városi napokat szeptember 14-17-ig a településen.

Lábatlan várossá válásának 13. évfordulója alkalmából szerveznek városi napokat szeptember 14-17-ig a településen.

Szeptember 2-án a rendezvénysorozat részeként kerül sor a Városi Vándorkupa Íjászversenyre a lábatlani Vadászháznál, a lábatlani Aranyszarvas Hagyományőrző Íjász Szakosztály szervezésében.

Szeptember 14-én, csütörtökön 16 órától indul a X. Lábatlan Mini Maraton a Gerenday Kertben és a környező utcák érintésével életkornak megfelelő távokon.

Lábatlani, nyergesújfalui és süttői óvodások, általános iskolás gyerekek, valamint családok jelentkezését várják. Jelentkezni lehet Schrenk Péternél telefonon (20/5590-590), vagy e-mailben (schrenkpeti@gmail.com)

Pénteken 16,30-tól a Gerenday Kertben borsétány várja a vendégeket, ahol a lábatlani borászok kínálják ízletes boraikat, a Hölgyek Lábatlanért Klub tagjai pedig a finom pogácsákat.

17 órakor a Gerenday udvarban a „Holcim a Cementgyári Mikrotérség fejlesztéséért” Alapítvány támogatásából felújított „Baglyos oszlop” ünnepélyes átadására kerül sor.

17.30-kor a lábatlani Gerecse Fotóklub „A titokzatos Pádis – kalandozások Biharban, az Erdélyi-szigethegységben” című kiállításának megnyitójára várják az érdeklődőket.

18 órakor a „sétányszínpadon” a Kaméleon Színház előadásában vásári komédia részesei lehetünk, majd 19 órától az ÁLDÁS Együttes népies rockzenei koncertjén szórakozhatunk, táncolhatunk együtt az előadókkal. Az estet Szladik Tibor harmonika muzsikájával, finom borok kóstolgatásával zárják.

Szombaton három helyszínen folytatódnak a programok

A Duna-parton 10 órától a Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület várja a szurkolókat a Lábatlani Sirály Kupa – térségi népszerűsítő kajak-kenu versenyre.

A Gerenday Kertben 10 órától kerül megrendezésre immár XV. alkalommal a hagyományos főzőverseny. A versenyre városi és a környező településekről érkező csapatok jelentkezését várják, idén a KAKAS jegyében. Bármilyen ételkategóriában lehet indulni, de díjazásra csak a kakasból készült ételek kerülnek. Nevezni előzetesen a 30/940-8703-as telefonszámon vagy a helyszínen Bartos Kálmánnál lehet. Egész kakasra rendelést a Mészáros Húsboltban lehet leadni szeptember 8-ig. A zsűri elnöke Török Ádám, a Mini együttes legendás frontembere lesz.

A nap folyamán ugrálóvárral, játszóházzal, íjászkodással, kézműves foglalkozással várják az ifjabb korosztályt.

14 órától indul a szüreti felvonulás a Március 15-e térről, a Borostyán Kör szervezésében. A tavalyi évhez hasonlóan a menet kis vonaton fog utazni kb. 16 óráig. A felvonulás után 17 óráig lehetőség van másoknak is felülni a városnéző kisvonatra, mely a megszokott útvonalakon fog megtenni még néhány kört a településen.

A Gerenday Kertben eközben folytatódnak a programok. 14.30-tól a lábatlani Napfény Mazsorett csoport bemutatóját láthatjuk.

15 órakor a Sára Labor szórakoztatja a gyerekeket a színpadon. “A só” című bábjáték a közismert magyar népmese előadása a szeretetről, sok magyar népdallal és a gyerekekkel közös, játékos főzéssel-sütéssel.

16 órától a Szivárvány Tánccsoport és az Elit Dance School fergeteges táncprodukciói következnek egészen 17 óráig, a főzőverseny ünnepélyes eredményhirdetéséig.

17.20-tól a Thara Tánciskola hastáncbemutatójában gyönyörködhetünk, majd 18 órakor sztárvendégek veszik át a főszerepet, KORDA GYÖRGY és BALÁZS KLÁRI művészházaspár szórakoztatja slágereivel a megjelenteket.

Mindezek után a népszerű Elektron Band zenekar slágereire lehet ropni a táncot egészen éjfélig.

17-én, vasárnap a HOLCIM Tudásközpont elől rajtol VIII. Lábatlan-Karva Maraton Kerékpáros Családi Túra. Előnevezni lehet online vagy személyesen a Polgármesteri Hivatalban illetve lehet még aznap a helyszínen is 7-9 óra között.

Az elmúlt évhez hasonlóan a maraton rajtja Lábatlanon lesz 9.30 órakor.

Útvonal: Lábatlan – Nyergesújfalu – Tát – Esztergom – Mária-Valéria Híd (Államhatár) – Párkány – Muzsla – Karva (Főtér) Táv: 46 km – Kerékpáros szintidő: 4 óra

A rendezvényen két darab 100e Ft értékű kerékpár kerül kisorsolásra a nevezők között. Sorsolás: 13.30 órakor lesz Karva főterén.

A karvai céltól a résztvevők visszaszállítása Lábatlanra hajóval történik. A hajó folyamatosan közlekedik Karva és Lábatlan között. A résztvevőknek a rajtszám felmutatásával az átkelés díjmentes.

Előnevezés és részletes programkiírás a http://maraton.labatlan.hu címen található.

A városi napok legfrissebb és részletes információért keresse a facebookos eseményt!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!