Az esztergomi Fidesz-frakció közleménye a párkányi hulladékégetőről

A Párkányba tervezett hulladékégető üzemek térségre gyakorolt hatását vizsgáló tanulmány legyen azonnali hatállyal nyilvános, mindenki számára elérhető.

A Párkányba tervezett hulladékégető üzemek térségre gyakorolt hatását vizsgáló tanulmány legyen azonnali hatállyal nyilvános, mindenki számára elérhető.

Ez év tavaszán derült ki, hogy a szomszédos Párkány városában több veszélyes hulladékot feldolgozó üzem építését tervezik. Az átlagos éves széljárás miatt az üzemek legnagyobb kockázatát Esztergom és térsége viselné.

Az esztergomi önkormányzat képviselőtestületének Fidesz-frakciója egyöntetűen elutasította minden olyan üzem telepítését, amely veszélyeztetheti az itt élők egészségét. A testület egyhangúan döntött arról, hogy Esztergom Város Önkormányzata azonnali hatállyal készíttesse el a tervezett hulladékfeldolgozó üzemek Városunkra, az itt élők életminőségére gyakorolt hatását vizsgáló tanulmányt.

A tanulmány elkészült ám azt Esztergom Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala a mai napig nem hozta nyilvánosságra!

A képviselő-testület Fidesz-frakciója dr. Völner Pál országgyűlési képviselő úrral rendkívüli frakció ülésen döntött arról, hogy a soron következő testületi ülésen felszólítja a Jegyzőt, hogy azonnali hatállyal tegye nyilvánossá a tanulmányt teljes terjedelmében.

Határozott véleményünk az, hogy egy ilyen fajsúlyú, a választópolgárok életét befolyásoló témában folyamatosan és részletesen kötelessége az önkormányzatnak tájékoztatni a nyilvánosságot, a hatástanulmány közpénzből és a köz érdekében készült.

A Fidesz–Magyar Polgári Szövetség esztergomi önkormányzati frakciója
Esztergom, 2017. szeptember 18.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!