Kézen fogva körbeölelték a bazilikát

Pénteken volt az autómentes nap egész Európában. Országszerte számos programmal várták az érdeklődőket. Esztergomban ötszáz helyi diák fogta meg egymás kezét és próbálta meg így körbeérni a bazilikát.

Ma van az autómentes nap egész Európában. Országszerte számos programmal várják az érdeklődőket. Esztergomban ötszáz helyi diák fogta meg egymás kezét és próbálta meg így körbeérni a bazilikát.

Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője azt mondta: jól látható, hogy a városban mennyire aktívak a sportközösségek. Külön öröm az is, hogy Esztergomban ilyen eredeti módon hívták fel a figyelmet az egészségre és a mobilitás hetére.

Romanek Etelka polgármester az idei Európai Mobilitási Hét mottóját emelte ki: Közös út, közös jövő. Azt mondta: a fiataloké a jövő és bízik abban, hogy ők is megtanulják, akár az ilyen rendezvényeknek köszönhetően, hogy hogyan kell a környezetünket védeni azzal, hogy sokat mozognak, és nem autóban ülnek.

Ambrus Regina szervező elmondta, hogy már másodszor szervezték meg a bazilika körbeölelését, ehhez ötszáz diák szükséges. Minden évben kézen fogva sétálják körbe Magyarország legnagyobb templomát. Az akciót egy közös séta zárta a Széchenyi térre.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!