Tökvilág Fesztivál lesz Zebegényben

Idén tizedik alkalommal rendezik meg Zebegényben a Tökvilág Fesztivált. A 11.00 órakor kezdődő egész napos forgatagon koncertek és művészeti programok, valamint kézműves és hagyományőrző foglalkozások várják az idelátogatókat.

Idén tizedik alkalommal rendezik meg Zebegényben a Tökvilág Fesztivált. A 11 órakor kezdődő egész napos forgatagon koncertek és művészeti programok, valamint kézműves és hagyományőrző foglalkozások várják az idelátogatókat.

Fellép többek között a Rutkai Bori Banda, a Katáng Zenekar, az OliverFromEarth Zenekar, Ilyés Szabó Anna székely mesemondó, és szerepelnek a helyi óvodások hagyományőrző műsorukkal, valamint a zebegényi és kismarosi néptánccsoportok is.

A fesztivál házigazdája és műsorvezetője Czinege Tamás Gasztro Show Man (www.facebook.com/GastroHack), a Big Green Egg Magyarország és La Marzocco kávé nagykövete.

A programok a település több pontján valósulnak meg, a főtéri nagyszínpadon, az önkormányzat parkjában felállított kisszínpadon, valamint a Monarchia Rétesház kertjében. Interaktív programok is várják az érdeklődőket, úgy mint, tökfaragó, és töklámpás készítő verseny. A résztvevők nevezhetnek otthon, vagy a helyszínen faragott, díszített tökkel, tökkompozícióval, faragott töklámpással.

Hozott tökök súlyra, hosszra történő megmérettetése. A legnehezebb, leghosszabb tök lesz a nyertes. Töksúly saccoló, tökmagpöckölő, és töktekeverseny tökből készült bábukkal. A versenyekre nevezni a helyszínen lehet.

Tökből készült ételekkel és italokkal várják mindazokat, akik szeretik a jó hangulatú rendezvényeket és mindezt Európa egyik legszebb és legvirágosabb településén, Zebegényben!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!