Robbanás történt egy tokodi házban

Robbanás történt egy kétszintes, négylakásos társasház egyik lakásában Tokodon, a Vájár utcában. A lakás teljes terjedelmében ég, a tűz a tetőre is átterjedt. Az elsődleges információk szerint két ember megsérült.

Frissítve:

Szerda délelőtt robbanás történt a Tokod községhez tartozó Ebszőnybányán. Az ötlakásos társasházban tizenhárom lakó él. A káreset következtében kidőlt az épület első emeleti homlokfala és kigyulladt az egyik lakás. A tűz továbbterjedt a padlásra és a tetőre is.

A tevékenység irányítási központ II. –es kiemelt riasztási fokozatot rendelt el. Esztergomból, Nyergesújfaluról és Bajnáról érkeztek hivatásos tűzoltók. Az érintett lakásban egy személy tartózkodott a robbanás időpontjában, aki másodfokú égési sérüléseket szenvedett. Ő a tűzoltók kiérkezése előtt kimenekült az égő lakásból. Rajta kívül még ketten voltak az épületben, akik szintén képesek voltak elhagyni a házat.

A kiérkező tűzoltók négy vízsugárral légzőkészülékben kezdték meg az oltást. A felderítés során folyamatosan kerültek elő felrobbant és veszélyeztetett PB gázpalackok. Összesen hét darab palackot mentettek ki a tűzoltók az épületből, de ezeken kívül további kettő felrobbant, szétnyílt palackot is megtaláltak. A kihozott palackok között többet erős hőhatás ért ezért azokat hűteni kellett, hogy elkerüljék további a robbanást.

A ház szerkezetét kritikus mértékben rongálta meg a robbanás. A teljes emeleti rész károsodott és természetesen a tetőszerkezet is. A tűzoltók az oltást követően elvégezték a szükséges mértékű bontási feladatot is a közvetlen sérülésveszély elkerülése érdekében.

A tűzeset helyszínén megjelent a település polgármestere is, aki megtette a lakók elhelyezésével kapcsolatos első lépéseket és intézkedett a terület tűzoltást követő lezárására is. A tűzeset körülményeinek tisztázására tűzvizsgálati eljárást indított a Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Káli Sándor tű. alezredes fotóit ide kattintva nézheti meg:
FOTÓK

—————————————————————————————————

Robbanás történt egy kétszintes, négylakásos társasház egyik lakásában Tokodon, a Vájár utcában. A lakás teljes terjedelmében ég, a tűz a tetőre is átterjedt. Az elsődleges információk szerint két ember megsérült.

A helyszínre riasztott bajnai, esztergomi és nyergesújfalui hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat. Az egységek két gázpalackot kihoztak az épületből. Az elsődleges információk szerint az eset során két ember megsérült.

Forrás: Katasztrófavédelem
Fotó: Bakos Norbert

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!