Alfonz

Hídlap

Sportcsarnok épülhet a Prímás-szigeten

A testület már korábban döntött sport- és rendezvénycsarnok létesítéséről. A képviselők mostani döntése alapján a csarnok a Prímás-szigeten épülne, amelyre az Esztergomi RAFC kézilabda szakosztállyal közösen pályázna a város. A beruházás becsült összköltsége 2 milliárd forint, az önkormányzat vállalja a szükséges 30 százalékos önrész biztosítását.

Hirdetések

A csarnok többfunkciós lenne, 1000 fős lelátóval, variálható játéktérrel (a kézilabda mellett vívás, küzdősportok számára), illetve lehetőség lenne rendezvénytérré történő átalakítására. A kézilabda egyesület vállalja a létesítmény működtetését, az üzemeltetés költségeit az önkormányzat viseli.

A beruházási költségek 70 százalékát a TAO program keretében támogató cégek fizetik ki. A fenntartási időszakban pedig lehetőség van a fenntartási költségek megpályázására is, a fenntartási időszakot követően pedig városi tulajdonba kerülhet az intézmény.

Hirdetések

  • Szűk körben emlékeztek meg Esztergom felszabadításáról

    Minden októberben megemlékeznek Esztergomban III. Sobieski János lengyel királyról, illetve a törökök városból való kiűzésének időpontjáról. Idén a vírushelyzet miatt szerény körülmények között hajtottak fejet a dicső győzelem emléke és a hős uralkodó szobra előtt.

    Hídlap
  • Héregnél kapcsolták le az annavölgyi gyorshajtót

    Kis híján a megengedett sebesség kétszeresével közlekedett az az annavölgyi lakos, akit október 29-én Héregnél állítottak meg a tatabányai járőrök – írja a police.hu A 24 éves férfi a megengedett 50 kilométer/órás tempó helyett 96 kilométer/órával száguldozott.

    Hídlap