Alfonz

Hídlap

Az időseket ünnepelték Táton

Térségünkben több településen ünnepelték az időseket, október elseje ugyanis az Idősek Világnapja. Táton a 70 évnél idősebbeket köszöntötték kulturális műsorokkal a helyi kultúrházban.

Hirdetések

A rendezvényen Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a Hídlapnak azt mondta: nemcsak az Idősek Világnapján, hanem egész évben figyelnünk kell azokra az emberekre, akik évtizedeken keresztül a hátukon vitték az országot. A kormány ezért folytat olyan nyugdíjpolitikát, amellyel 2010 óta 10 százalékkal nőtt a nyugdíjak vásárlóértéke. A rezsicsökkentés és az élemészeráfa-csökkentések is nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy minél több pénz maradhasson az időseknél is.

Hozzátette: az Erzsébet-programról elsősorban a gyerekek nyaraltatása jut eszünkbe, pedig fontos tudni, hogy ennek keretein belül több tízezer nyugdíjas is eljut üdülni.

Kifejtette: az anyagiakon túl nem szabad elfeledkeznünk a fizikai biztonságukról sem: módosítottuk a büntetőtörvénykönyvet, így aki az idősek ellen követ el bűncselekményt, már szigorúbb büntetéssel kell hogy szembenézzen.

A szervezők sztárvendéggel, Oszvald Marika operett énekessel várják a helyu nyugdíjasokat. Mellette felléptek a táti óvodások, a III. Béla Általános Iskola Német Nemzetiségi Tánccsoportja, a Táti Német Nemzetiségi Asszonykórus, a Táti Férfikórus és a Nyugdíjas Klub Vegyeskórusa is.

Hirdetések