Szabina

Hídlap

Négyéves az esztergomi Rejtélyek Háza – Interjú Kónya Andrással

Már négy éve töretlen lendülettel működik a Rejtélyek Háza Esztergomban. Egy egyszemélyes kis vállalkozásból mára már az ország több pontján megjelenő hálózat lett, amely számos játékkal várja az érdeklődőket. A Rejtélyek Háza sikeréről és az elmúlt négy év tapasztalatairól Kónya András tulajdonossal beszélgettünk.

Hirdetések

– Sokaktól azt lehet hallani, hogy nem merik megvalósítani saját ötleteiket, mondván „Esztergomban úgysem él meg semmi”. Ti pont megcáfoljátok ezt. Hogyan látod, miben rejlik a sikeretek?

– Egyrészt azzal a kérdéssel foglalkoztam, hogy “hogyan sikerül?”, nem pedig azzal, hogy “miért nem fog?”. A másik válaszom pedig szinte a kérdésedben van benne: az volt a közvélemény, hogy “Esztergomban nincs semmi, amit csinálni lehet”. Hát… már lehet!

– Változtatok-e valamit az elmúlt négy év alatt? Honnan indultatok és hol tartotok most?

– Egy egyszemélyes helyi kis vállalkozásból, havi kb 100 vendéggel indultunk. Mára 6 városban nagyjából 30.000 fő vett részt a játékokon, sokszor 100 fő feletti rendezvényeken. Ez megkíván olyan szervezettséget és háttérmunkát, illetve profi megjelenést, ami az elején indokolatlan lett volna. Emellett sok-sok új ötlet és szolgáltatás látta meg a napvilágot a Rejtélyek Házában, ezekből mára letisztultabb a kínálat és csak a legnépszerűbb programcsoportokat tartottuk meg (Rejtélyes Vacsorákat, Rejtélyek Városa játékokat és a szabadulószobákat).

– Hogyan foglalnád össze az elmúlt éveket? Milyen fontosabb mérföldkövek voltak eddig?

– Egy perc erőlködés nem volt az évek alatt. Azért alapítottam meg a Rejtélyek Házát, hogy olyan dologgal foglalkozzak, amit szeretek és szívesen csinálok. Ez a lazaság és életérzés kísér azóta is az úton és ezért nagyon jó a hangulat a csapatomban is, ami természetesen kihat a vendégeinkre is. A legfőbb mérföldköveknek az új városok felé nyitást venném. Ezek is szinte maguktól jöttek – érkeztek megkeresések, érdeklődések, mi pedig üzletnyitással reagálunk az igényekre.

– Hol lehet találkozni veletek?

– Győrött, Budapesten, Székesfehérváron, Siófokon és Debrecenben szórakoztatjuk a nagyérdeműt. Eddig.

– Jelenleg milyen játékokkal várjátok az érdeklődőket?

– Több, mint egy tucat játékunk van (eddig), ezeket három kategóriába tudjuk sorolni. Vannak a Rejtélyes Vacsorák, amikor egy 3 fogásos étkezés közben kell nyomozni, vagy szerepeket eljátszani és küldetéseket teljesíteni. Rejtélyek Városa programon a városban sétálva kell gyilkosságokat felderíteni, amihez információkhoz a város főbb látnivalóit érintve jutnak a nyomozók.

Illetve vannak szabadulószobáink: a Hotel Krimi egy olyan logikai játék, aminek a kellékei mozgathatók, így akár házhoz is ki tudjuk telepíteni.

Emellett egyedül Esztergomban van a Rejtélyek Szobája, ami az ország legnagyobb szabadulós játéka, ahol 80 négyzetméteren akár húszan is játszhatnak egy időben. Május óta Esztergomban a Puzzle Bárral nagyon szoros az együttműködésünk, ahol szintén rengetek programmal és kölcsönös kedvezménnyel várjuk a vendégeket.

– Kiknek ajánlod a játékokat?

– Azoknak, akik kedvelik a krimiket és szeretnek játszani – nem kisgyerekeknek valók a történetek, hanem kalandvágyó felnőtteknek, fiataloknak.
Nyáron a Rejtélyek Városa osztálykirándulás célpontként, télen a Rejtélyes Vacsorák céges csapatépítőként, vagy karácsonyi ajándékként a legkeresettebbek. A szabadulószobákra pedig folyamatos az érdeklődés.

Hirdetések
  • Két autó ütközött össze Esztergomban

    Anyagi káros baleset történt október 27-én, kedden reggel a 111-es főút esztergomi belterületi szakaszán, a MOL benzinkút és a körforgalom között. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk: mindkét sofőrt helyszíni bírságot kapott.

    Hídlap
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap