Fenyegetés és zsarolás Esztergomban

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő 31 éves férfivel szemben.

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő 31 éves férfivel szemben.

A sértett férfi építési munkákkal foglalkozott, és egy régi istálló felújítása során került kapcsolatba az elkövetővel. A sértett és az elkövető között született egy megállapodás, amiről az elkövető egyik ismerőse – ismeretlen körülmények között – tudomást szerzett. Az elkövető azt hitte, a sértett fecsegett, ezért dühös lett rá, továbbá úgy gondolta, mivel a „hírnevén csorba esett”, őt a sértettnek kártalanítania kell.

A férfi ennek megfelelően, 2017. június 9. napján, az esti órákban Esztergomban találkozott a sértettel, akivel a fentieket közölte, majd tőle 500.000 forintot követelt, illetőleg megfenyegette azzal, ha nem fizet, akkor elássa, de előtte megveri. A sértett nagyon félt a zsarolótól, ezért a bántalmazás elkerülése érdekében fizetni akart. Mivel nem volt elegendő pénze, a nagymamájától kért kölcsön 30.000 forintot, és ezt, valamint további 70.000 forintot, összesen 100.000 forintot átadott a férfinak. Az elkövető azonban felszólította a sértettet, hogy a maradék pénzt is fizesse meg egy héten belül, ellenkező esetben nagyon rosszul fog járni.

A megrémült és megfenyegetett sértett azonban nem fizetett többet, hanem még aznap feljelentést tett a rendőrségen.

A férfi által elkövetett bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A zsaroló büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!