Esztergomi alapítványnak gyűjt az idei Diplomata Vásár

Gyermekalapítványoknak és kórházaknak gyűjt támogatást az idei Diplomata Vásár, amelyet november 26-án, vasárnap rendeznek meg az InterContinental Budapest szállóban - mondta el a Budapesti Diplomata Házastársak (DSB) egyesületének elnöke, Bridget Lindsay, a brit nagykövet felesége kedden Budapesten.

Gyermekalapítványoknak és kórházaknak gyűjt támogatást az idei Diplomata Vásár, amelyet november 26-án, vasárnap rendeznek meg az InterContinental Budapest szállóban – mondta el a Budapesti Diplomata Házastársak (DSB) egyesületének elnöke, Bridget Lindsay, a brit nagykövet felesége kedden Budapesten.

Hozzáfűzte: a hetedik alkalommal megszervezett vásáron 45 ország budapesti nagykövetsége fogja képviselteti magát. Az érdeklődők 20 ország ételeit és italait kóstolhatják meg, valamint a világ számos pontjáról érkező ajándéktárgyakat, érdekességeket vásárolhatnak. A vásár mellett zenei programok, köztük indiai, szlovák és szerbiai fellépők várják a közönséget, valamint külön gyermeksarok is lesz.

A vásár teljes bevételét a szervezet a hátrányos helyzetű, többségében roma családból származó gyerekek és fiatalok oktatását támogató esztergomi Mi Házunk Alapítvány, a tanulásban akadályozott, értelmi fogyatékkal és autizmus spektrumzavarral élő gyerekek oktatását segítő Életjel Alapítvány, a Heim Pál Gyermekkórház Urológiai Osztálya, valamint az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztálya javára ajánlja fel – hangsúlyozta Bridget Lindsay.

Kitért arra is: a 2000-ben alapított DSB a Budapesten szolgáló nagykövetek, nagykövet-helyettesek és konzulátusi vezetők politika- és vallásmentes szervezete. A tavalyi Diplomata Vásáron több mint hatmillió forintot gyűjtöttek össze jótékony célra. A rendezvény fővédnöke Herczeg Anita, Áder János köztársasági elnök felesége.

Az Életjel Alapítvány kuratóriumi elnöke, Csík Árpádné elmondta: az alapítvány 21 éve jött létre a 17. kerületi SOFI Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulóinak segítésére. Az intézményben mintegy 200 gyermek tanul, több mint negyedük szenved autizmus spektrumzavarban. A DSB évek óta támogatja az alapítványt, többek között segítséget nyújtottak az alapítvány kiskunmajsai táborhelyének felújításához és informatikai eszközök vásárlásához is.

MTI

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!