Megválasztották a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei tisztségviselőit

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Komárom-Esztergom megyei küldöttgyűlése november 25-én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket, köztük a NAK megyei elnökét, Dr. Balogh Zoltánt.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Komárom-Esztergom megyei küldöttgyűlése november 25-én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket, köztük a NAK megyei elnökét, Dr. Balogh Zoltánt.

A 2017. november 3-i kamarai választások eredménye alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és 17 támogató szervezetének küldöttjelölt-listáján szereplő személyek alkotják a 60 fős megyei küldöttgyűlést. A Komárom-Esztergom megyei küldöttgyűlés 2017. november 25-én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei elnököt és alelnököket, az Etikai Bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 országos küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét.

A NAK Komárom-Esztergom megyei elnökének Dr. Balogh Zoltánt választották, az ő munkáját 5 alelnök: László Kálmán (Aranykocsi Zrt.) mezőgazdaságért, Szabó László élelmiszeriparért, Simon Zsolt vidékfejlesztésért, Sárfy Péter általános agrárgazdasági ügyekért, illetve Szentirmay Károly helyi földbizottsági ügyekért felelős alelnök segíti.

A megyei küldöttek maguk közül Antal Mihály, Csóka Ferenc, Körmendi Miklós, Mihályi László, Sárfy Péter, Szentirmay Károly, Szivek Péter, Katona Mária, Fülöp János, Tranker László, Szabó László, Macsek Lajos (Vértesi Erdő Zrt.), Takács András, Kovács Károly (Komárom Környéki Gabonatermelők Szövetkezete) és Budai Zoltán (Bábolna Tetra Kft.) választották országos küldöttnek.

A megyei Etikai Bizottság tagja lett Katona Mária, Csóka Ferenc, Petényi Gergely, és Horváth Márton.

A NAK országos küldöttgyűlése 2017 májusában határozott arról, hogy a hatékonyabb működés érdekében a tisztújítás alkalmával átalakul a kamarai szakmai osztályok rendszere. Országosan és megyei szinten az összevonások és racionalizálások révén az eddigi 15 helyett 9 osztály megalakítására van lehetőség, ebből a megyében mind a 9 osztály létrejön. A Szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt Körmendi Miklós, a Kertészeti és beszállító ipari osztályt Turay István, az Állattenyésztési és beszállító ipari osztályt Szente Mihály, az Élelmiszer-feldolgozási osztályt Mihályi László, az Élelmiszer-kereskedelmi osztályt Ligeti András (Ligeti Pék Kft.), a Kistermelői és helyi kezdeményezések osztályt Kovács Károly (Komárom Környéki Gabonatermelők Szövetkezete), az Erdő-, vad-, és halgazdálkodási osztályt Szalay László (Budapesti Erdőgazdálkodási Zrt.), az Együttműködés, fiatal gazda és innovációs osztályt Nehiba Bernadett, a Környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztályt dr. Roszik Péter vezeti a megyében. A megválasztott megyei tisztségviselők megbízatása 5 évre szól.

A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz. Erre
2017. december 20-án kerül sor Budapesten, a Parlament Felsőházi termében.

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!