Emese, Sarolta

Hídlap

Új állomásához érkezett Esztergomban a duális képzés

Tanműhely bemutató kapcsán találkozott a Géza Fejedelem Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskolájában az intézmény vezetése, a TE Connectivity, esztergomi vállalat több irányítója és szakreferense valamint Meszes Balázs, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgató helyettese.

Hirdetések

Az eseményen a résztvevők a duális szakképzésről szóló együttműködés jelenlegi és jövőbeni lehetőségeiről, fejleményeiről egyeztettek. A megbeszélésen többek között a mára hiányszakmává vált szerszámkészítő gépi forgácsoló szakma, TE Connectivity-vel közös oktatásáról volt szó, illetve az eseményen résztvevők, valamint a helyi sajtó munkatársai megtekintették a TE Connectivity-től a Géza iskolába átköltöztetett tanműhelyt.

A vállalat az oktatási intézménytől bérli a műhelyhez szükséges helyiségeket, a gépeket, felszereléseket ő adja a tanulók képzéséhez. A vállalat és az iskola együttműködésének célja, hogy a TE Connectivity-nél felmerülő szakemberhiány pótlását a duális képzéssel oldják meg.

Kovács Tamás, az intézmény igazgatója hozzátette: céljuk, hogy az ipari park több szereplőjével is hasonló együttműködési megállapodást kössenek, ennek érdekében jelenleg is zajlanak egyeztetések az iskola és a vállalatok között.

Városháza

Hirdetések

  • Négy felkészülési mérkőzést játszik a Dorogi FC

    Az NBI-es tagságát a Debrecen ellen megőrző Paksi FC-vel is összecsap a felkészülési időszak alatt a Dorogi FC. A másodosztályban vitézkedő alakulatnál június 29-én kezdődtek el az alapozó edzések. Sitku Illés a mezt ingre cserélte, de további játékosmozgás várható még a nyáron.

    Hídlap
  • Hársfák ültetéséhez kérnek segítséget a tokodaltárói civilek

    Hat darab hársfa elültetéséhez kérnek segítséget az Aktívan Tokodaltáróért Közösen (ATAK) civil csoportosulás tagjai. A facsemetéket július 11-én helyeznék el a fő út mentén, a gödröket egy nappal korábban ásnák ki. Utóbbi feladat kapcsán várják az erős kezű férfiak jelentkezését.

    Hídlap